Yalnız Mesajı Göster

Yemekleriyle Ünlü Ülkeler

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemekleriyle Ünlü Ülkeler



Yemekleriyle ünlü 10 ülke

Populer bir gezi rehberi olan Lonely Planet yemekleriyle unlu 10 ulkeyi sectiListede ilk sirada TayLand var Hindistan ve Çin’in arasında yer alan Tayland’ın yemeklerinde bu arada kalmışlığın tatlarını bulmak mümkün Bir yanda Hindistan’ın egzotik baharatları diğer yanda Çin usulü erişte ve çorbalar



Tayland mutfagi :Farkli tatlarin birlesmesinde dengeyi kuran ve yemeklere canlilik veren tatli,tuzlu,aci ve eksi lezzetler basarili bir sekilde birlesiyor ve yemekler genellikle bol sarimsak ve aci sosla servis ediliyor





Ikinci sirada olan isim ise Yunanistan : Yunan mutfagi,taze balik,ahtapot izgara yanini susleyen uzo ile özetlenebilirHer seyin taze ve tadinda oldugu yunan mutfagi denenmeye deger





Çin : Sebze be baharatla harmanlanmis et yemekleri ahenk ve denge ile birlesmisHer butceye gore secenekleri olan Cin mutfaginda Ying Yang felsefesinin izlerini bulmakta mümkün





Fransa : Dunya mutfaginda seckin bir yere sahip olan Fransiz mutfagi yörelerine gore degisen tatlariyla ,farklı yemek seçenekleri sunuyor







Listenin besinci sirasinda Ispanya var : Ispanyol mutfaginin kalbi Katalan özerk bölgesinin baskenti olan Barselona da atiyorBolca safran,balik,kimyon ve tatli soslar kullanan Ispanyol mutfaginda aksam yemekleri 9 dan sonra basliyor







Meksika : Eski Ispanyol kolonisi olan Meksika mutfaginda pek cok Ispanyol etkisi varCogu yemekleri misir ve fasulyeden yapiliyorYemeklerin vazgecilmezi bol aci





Yedinci sirada olan Italya : Italyan mutfaginin basarisinin sebebi,basit görunen yemeklerin icerisindeki gizemli tatlarNapolitan pizza, İtalyan mantısı ravioli ve risotto da İtalya'nın ulusal yemekleri arasında yerini aliyor





Hindistan : Hint mutfaginin en önemli özelligi baharat,sebze ve bitkilerle tatlandirilmis olmasiYemek her zaman egzotik baharatlarla pisiriliyor ve yöresel olarak yeşil mercimek ya da sebzeler tercih ediliyor





Japonya :Yemek yapmanin bir sanat oldugu Japon mutfaginda öne cikan yemekler arasinda şişte pişirilen tavuk veya sebze, çiğ balıktan yapılan sushi ve özel Japon eriştesi bulunuyorEkmegin bulunmadigi Japon mutfaginda bol bol pirinc tuketiliyor





Ve son olarak Endonezya ve Malezya :Çin, Portekiz ve Hindistan mutfaklarından etkiler taşıyan Endonezya ve Malezya yemeklerinin en önemli özelligi sade ve lezzetli oluslaridirPirinc ve yoresel baharatlar yemegi adeta tutkuya donusturuyor




Alıntı Yaparak Cevapla