07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemekleriyle Ünlü Ülkeler
Yemekleriyle ünlü 10 ülke
Populer bir gezi rehberi olan Lonely Planet yemekleriyle unlu 10 ulkeyi secti Listede ilk sirada TayLand var Hindistan ve Çin’in arasında yer alan Tayland’ın yemeklerinde bu arada kalmışlığın tatlarını bulmak mümkün Bir yanda Hindistan’ın egzotik baharatları diğer yanda Çin usulü erişte ve çorbalar

Tayland mutfagi :Farkli tatlarin birlesmesinde dengeyi kuran ve yemeklere canlilik veren tatli,tuzlu,aci ve eksi lezzetler basarili bir sekilde birlesiyor ve yemekler genellikle bol sarimsak ve aci sosla servis ediliyor


Ikinci sirada olan isim ise Yunanistan : Yunan mutfagi,taze balik,ahtapot izgara yanini susleyen uzo ile özetlenebilir Her seyin taze ve tadinda oldugu yunan mutfagi denenmeye deger  


Çin : Sebze be baharatla harmanlanmis et yemekleri ahenk ve denge ile birlesmis Her butceye gore secenekleri olan Cin mutfaginda Ying Yang felsefesinin izlerini bulmakta mümkün


Fransa : Dunya mutfaginda seckin bir yere sahip olan Fransiz mutfagi yörelerine gore degisen tatlariyla ,farklı yemek seçenekleri sunuyor



Listenin besinci sirasinda Ispanya var : Ispanyol mutfaginin kalbi Katalan özerk bölgesinin baskenti olan Barselona da atiyor Bolca safran,balik,kimyon ve tatli soslar kullanan Ispanyol mutfaginda aksam yemekleri 9 dan sonra basliyor



Meksika : Eski Ispanyol kolonisi olan Meksika mutfaginda pek cok Ispanyol etkisi var Cogu yemekleri misir ve fasulyeden yapiliyor Yemeklerin vazgecilmezi bol aci


Yedinci sirada olan Italya : Italyan mutfaginin basarisinin sebebi,basit görunen yemeklerin icerisindeki gizemli tatlar Napolitan pizza, İtalyan mantısı ravioli ve risotto da İtalya'nın ulusal yemekleri arasında yerini aliyor


Hindistan : Hint mutfaginin en önemli özelligi baharat,sebze ve bitkilerle tatlandirilmis olmasi Yemek her zaman egzotik baharatlarla pisiriliyor ve yöresel olarak yeşil mercimek ya da sebzeler tercih ediliyor  


Japonya :Yemek yapmanin bir sanat oldugu Japon mutfaginda öne cikan yemekler arasinda şişte pişirilen tavuk veya sebze, çiğ balıktan yapılan sushi ve özel Japon eriştesi bulunuyor Ekmegin bulunmadigi Japon mutfaginda bol bol pirinc tuketiliyor


Ve son olarak Endonezya ve Malezya :Çin, Portekiz ve Hindistan mutfaklarından etkiler taşıyan Endonezya ve Malezya yemeklerinin en önemli özelligi sade ve lezzetli oluslaridir Pirinc ve yoresel baharatlar yemegi adeta tutkuya donusturuyor

|
|
|