Yalnız Mesajı Göster

Ödüllü Kısa Film &Quot;Up&Quot;

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ödüllü Kısa Film &Quot;Up&Quot;

ilk başta değineceğim konu; kesinlikle hüzünlü değil, aksine ilk 10 dakikası ile bir insanın gerçek mutluluğu nasıl yakalayabileceğine en güzel örneği göstermiştir

kahramanlar gerçekten çok sevimli ve çizimleri hakikaten kayda değerdi balonlar animasyonda mutluluğu daha güzel kılmış ayrıca küçük nesnelere özenle değinilmiş bunlar olumlu olarak up' ın hanesine yazılabilir

hoşuma gitmeyen konu ise pixar' ın giderek olayı duygusallığa vurmasıbana sanki insanların bu hissiyatından yararlanılma gayesi taşınıyor gibi geldi

konusu ise basitti denilebilir klişeler oldukça fazlaydı örnek vermek gerekirse; yaşlı adamın evini ısrarla gözü dönmüş arsa avcılarına satmaması veya son anda evden, zeplinden düşerken kurtulmaları söylenebilir ayrıca her zaman kötülerin arasında bir tane iyi biri vardır gibi *

ayrıca küçükken sizin kahramanınız olan bir insanın, yıllar sonra aslında iyi biri olmadığını göstermesi de bence hayal kırıklığıydı çünkü küçükken kurulan dünya ilerde bozulursa, kırılan bardak gibi tamiri olmaz

ve her zaman iyiler kazanır böylelikle mutlu sonla biten film iyi hatırlanır

açıkcası yazmak için biraz bekledim ama farkettim ki gün geçtikçe animasyona karşı daha da uzaklaşıyordum son sözler söylenecek olursa: ilk 10 dakikası ve sizin sevdiğiniz insanın hayallerini yaşatma konusunda güzel noktalara itina ile değinilmiş evet; bu hususda hayran kaldım bu bile animasyonu benim açımdan harika kılabilir

Biraz da film hakkında bilgiler vereyim:

Ojinal Adı : Up Türkçe Adı : Yukarı Bak Türü : Aksiyon, Macera, Animasyon, Aile

Yapım Yılı : 2009 Vizyon Tarihi : 2009
Yönetmen : Pete Docter, Bob Peterson

Senaryo : Bob Peterson

Ülkesi : ABD Dil : İngilizce

--- Sonraki mesaj ---

Bu da filmin fragmanı:

http://wwwfragmanistcom/up-filmi-fzle-fl404-t118

Alıntı Yaparak Cevapla