Konu
:
Bizim Çocuklar Yapamadı
Yalnız Mesajı Göster
Bizim Çocuklar Yapamadı
07-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bizim Çocuklar Yapamadı
Yazar : ERTUĞRUL MAVİOĞLU
Baskı Yılı : 2008
Yayın Evi : İTHAKİ YAYINLARI
Sayfa : 384
''12 Eylül sonrası uzun gözaltı ve işkence günlerinin ardından savcılığa sevk edildiğimde beni koridorda bekleyen anne ve babamın hali gözümün önünden gitmez
Ben zayıflamış, işkenceyle hırpalanmış vücuduma rağmen yenik düşmemenin kıvancıyla ağır ağır onlara doğru yürürken, annem hıçkıra hıçkıra ağlıyor, babam kahkahalarla gülüyordu
Aynı derecede seven insanın aynı acı karşısında neden bu kadar birbirine zıt tepkiler verdiğini çok sonraları anladım ve bir kez daha üzüldüm
Babam bir hukukçu olarak asla kabul etmediği ama karşılığında hiçbir şey yapamadığı işkenceden kurtulduğum için seviniyor ve bu sevincini gülerek gösteriyordu
Annem de seviniyordu kuşkusuz ama yaşadığım acıyı ancak annelerin görebileceği gözlerle gördüğü içindir ki hüngür hüngür ağlıyordu
Ağlamadım
Biz hep içimize ağladık ve göğüs kafesimize hepimizi taşlaştıran kocaman mezar taşları yerleştirdik
Bugün o günlere dair içimin hiç kaldıramadığı bir şey varsa, o da gencecik insanın ölümünün doğal görülür hale gelmesidir
Aklıma geldikçe hâlâ içime ağlarım o yıldız bakışlı çocuklar için ama ne melanet bir haldir ki bu, yine de tek bir damla yaş dökülmez gözümden
''
MİLLİYET
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul