Prof. Dr. Sinsi
|
İki Kitap / Dünyanın Türkiye Üzerindeki Plan Ve Oyunları

Sunuş: Av Nevzat Erdemir
Önsöz: Güneş Erkul
2 Kripto Devşirme Güdümlü Gençlik AEGEE
2 1 Avrupa Akdeniz Diyalogu Hedefi: Enerji ve İnsan Kaynağı
2 2 Bilinç Körlüğüyle: Avrupa Ufkuna Doğru
2 3 AB Sürecinde Yerel Yetkililer
2 4 Avrupa Birliği’ne Parçalanarak Üyelik
3 Türk Tarihini Yeniden Yazmak ve Tarihsel Gerçekliği Yoketmek
3 1 Tarihin Emperyalizm İçin Çarpıtılmasına Bakanlık Katkısı
3 2 Türk Milli Eğitim Sistemi AB’ye Emanet
3 3 AB Eğitim ve Gençlik Programları Hakkında Gerçekler
4 Avrupa’da Güdümlü Gençlik Örgütlenmesi ve Tarihi
5 Avrupa Merkezi Çıkarları Açısından Türk Gençliğini Yitirme
5 1 Türk Bilim ve Araştırma Kapasitesini AB’nin Çıkarlarında Kullanmak
5 2 Eğitim Sisteminden Kemalizm’in Silinmesi
5 3 Buluşma Forumu ve Mustafa Kemal Atatürk’e Hakaret!
5 4 Türk Yunan Dostluk Hikayesi!
5 5 Türkiye Gençlik Konseyi Projesi
5 6 Anadolu’nun Genç Liderleri Güdümlü Örgütlenmenin Zirvesi
6 Yükselen Alçak Değer: Yapay Kimlik Avrupalılık
6 1 Avrupa Uluslarının Ulus Devlet Seçeneği
6 2 NATO’ya Bağımlı Avrupa Ordusu
6 3 Avrupa’nın Faşist Temelleri ve Türk Karşıtlığı
7 Kemalist Eğitim Modeli
7 1 Ziya Gökalp’te Eğitimin Ulusallığı ve Gençlik Bunalımı
7 2 İsmail Hakkı Baltacıoğlu ve Eğitimde Beş İlke
Ekler:
Ek: Aegee Ankara Ayrıntılı Mali Raporu
Sunuş…
Bir Yazar/Bir Yapıt…
“Sivil Casus” adlı yapıtıyla sivil toplum örgütlerinin işlevlerini ortaya koyan genç araştırmacı yazar Kaan Turhan, bu kez “Devşirme Gençlik” adlı yapıtında şu tarihsel uyarı ve saptamalarla karşımızda: “Milli politika kaygısı duymayan AKP iktidarının TBNN’den geçmemesi gereken yasaları geçirmesi; ulusal çıkarlarımızla bağdaşmayan, taban tabana zıtlıkla uzlaşmaz bir çelişki oluşturan uygulamaların gerçekleştirilmesi, Mütâreke basınından Ali Kemal’leri aratmayacak yerli işbirlikçilerin güdümündeki kitle ileşitim araçlarının çıkar amaçlı güdüleme etkinlikleri, Türkiye’nin içeriden kuşatılmışlığının habercisidir
Kimi NGO’ları, Ulusal değerler dizgesiyle bağdaşmayan, bağdaşmamasına koşut bir yönelimle ulusal değerler sistemini yıpratmaya; her türlü etnik, dinsel, kültürel ve siyasal alt kimlikleri kışkırtmayı bir görev bilmektedir Bugün Avrupa’nın 270?den fazla kentinde örgütlenen, yaklaşık 25 000 üyeye sahip olan bir ‘Sivil Toplum Örgütü’ olan AEGEE’nin Fransızca açılımı “Association des Etats Généraux des Etudiants de I’Europe”dır 1985 yılında bir kaç üniversite öğrencisi tarafından kurulmuş ve “temel fikri o dönemlerde oldukça gündemde olan ‘Avrupa Kimliğini’ ve kavramını Avrupalı gençler arasında tartışmaya açmak, bunu yapılacak etkinliklerle yaşayarak oluşturmaktır ” AEGG, “ulus devlet kavramının ötesinde farklı kültür, dil, inanç, etnik ve milli grup ve anlayışa sahip gençleri” bir araya getirebildiğince “Avrupalılık Üst Kimliğini” gerçekleştirebileceğini savlayan bir NGO olarak tanımlanmaktadır ”
Yazarın saptamasına denk düşer biçimde 2007 yılının sonlarına geldiğimiz şu günlerde acı da olsa Türkiye’de gerçek durum şu: Türkiye yasama, yürütme ve yargı organlarına dış odakların müdahale ettiği, ekonominin dizginlerinin uluslar arası tefeci kurumların eline geçtiği, yarı sömürge bir ülke konumunda Türkiye artık Ankara’dan yönetilmiyor Yazılı ve görsel basın önemli ölçüde küresel sermayenin güdümünde Türkiye Cumhuriyeti, tüm kurum ve kuruluşları ile bir tasfiye süreci içinde Türk halkına, küresel veya iktidar güdümlü medya tarafından doğru bilgi verilmiyor Halka karşı yoğun bir karartma/birgi kirliliği, yanlış yönlendirme kampanyası yürütülmekte Halkın iradesinin seçim sandığına özgürce yansımasına olanak sağlayacak tüm demokratik kanallar tıkalı, demokrasinin tüm koşulları yok edilmiş Türkiye’de medya ulusal (Türkiye’ye ait) olmadığı gibi özgür de değil
Cumhuriyet devrimcilerinin son verdiği siyasal, ekonomik, akçalı, yönetsel ve yargısal ayrıcalıklar yeniden kurulmuş Avrupa Birliği’ne uyum veya yeni dünya düzeni adı altında devletin ulus, ülke (toprak) ve egemenlik ögeleri önemli ölçüde tasfiyeye tabi tutuluyor Türkiye yeni Sevr proje ve haritalarının elden ele dolaştığı bir dönemden geçmekte İktidar, iktidar değil, tasfiye kurumu işlevi üstlenmiş Üstelik iktidarın başı, yıkım projesinin eşbaşkanı! Mustafa Kemal Atatürk’ün Amasya Genelgesinde belirttiği gibi “Ülkenin tümlüğü, ulusun birliği “ABD ve AB’nin” tehdit ve kıskacı altındadır” Türkiye adı konulmamış ve ilan edilmemiş bir savaş ile karşı karşıyadır Bu savaşta siyasal iktidar karşı cehpe içinde yer almakta, Ankara, Türkiye’nin çıkarlarını savunma yerine Washington ve Brüksel yönelgeleri doğrultusunda hareket etmektedir İktidar, Türkiye’ye karşı savaş açan ABD ve AB’nin taşeronu teröristlere af getirmek için fırsat kollamaktadır Gaflet ve delaletin ötesinde ihanet kertesine ulaşan eylemlerin ardı arkası kesilmiyor Tehdit, tehlike ve kuşatmanın aşılması için toplumun doğru bilgilendirilmesi gerekir
Bu karanlık ortamda; Kaan Turhan, dış ve iç ihanet odaklarının Türkiye üzerindeki oyunlarını tüm boyutlarıyla sergilemekte, onların “ipliğini pazara çıkarmaktadır ” Genç yazarı ülke gerçeklerini ortaya koyan bu ölümsüz yapıtı nedeniyle içtenlikle kutluyorum Kaan Turhan, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti Türk gençlerine emanet etmesinin ne denli isabetli olduğunu gösteren seçkin bir örnek Tıpkı genç yol arkadaşı devrimci Güneş Erkul gibi Adam gibi adam Kaan Turhan Ne mutlu böyle yurtsever evlatlar yetiştiren Türk Ulusuna
24/11/2007-İzmir
Nevzat Erdemir
Avukat
İzmir Barosu Başkanı
ÖNSÖZ
Sivil Casus adlı kitabıyla hangi sivil toplum örgütlerine, kimler tarafından ulus-devletin aşındırılması için truva atı rolü verildiğini gözler önüne seren Kaan Turhan, “Devşirme Gençlik” adlı kitabıyla da Türk Gençliğinin ulusal kimliğinden koparılarak kültürel asilimasyona nasıl, hangi izlencelerle uğratıldığını tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor
Kaan Turhan, bu çalışmasıyla, ulusal gençlik bayramımız 19 Mayıs’ın yerine, 9 Mayıs Avrupa gününün konulmasını amaçlayan izlenceleri, 15-18 yaş arası iles gençlerine kendi milli benlikleri unutturularak yerine “sömürge kültürünü” şırınga etmeyi planlayan sinsi projeleri, Alman Devleti’nin desteği ile araştırma enstitülerinde ve üniversite kürsülerinde yürütülen Türkiye için 47 ayrı etnik halk öngören istihbaratçı akademisyenlerinin yıkıcı çalışmalarını, “Demokratik, çağdaş, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, çok renkli, çok sesli, çok kültürlü(!) barış dolu bir ülke için yeni bir anayasa” özlemi adı altında AB ve ABD’nin etnik bölünme için ‘multiculturalism’ programlarına zemin yoklayan sözümona aydınların vatanlarına ihanetini gözler önüne seriyor
Bu kitapla; Türkiye’nin AB’ye değil AB’nin Türkiye’ye girdiği, topsuz, tüfeksiz işgalin ne olduğu daha iyi anlaşılıyor Kaan Turhan şöyle diyor: “AB’nin programlarının Türkiye tarafından üye olmadan benimsenmesi ve hızlı bir biçimde “AB’ye uyum süreci” doğrultulu bir düzenleme olarak kendini göstermesi düşündürücüdür Düşündürücüdür, çünkü AB’ye üye olmadan Gümrük Birliği’ni kabul eden Türkiye’nin gümrüklerdeki çelişkisi iç ve dış pazarda Türkiye zararına işlediği gerçeği gözetildiğinde; eğitim gibi gençlik gibi birinci derecede yaşamsal öneme sahip konularda gümrüklerdeki çelişkiyi yaşamak, zararın ülke insanı üzerine yansımasını doğurur ki bu da Cumhuriyet’i omuzlarında taşıyacak ve onu yüceltecek Türk gençliğinin uzun dönemde yitirilmesi demektir ”
Bu kitapta; manda ve himayeyi kabul eden bir sömürge valisinin ancak söyleyebileceği fikirlerin sahibi tarih komisyonu başkanlarını, Türk gencinin zihninin kiraya verilmesini dile getirebilen Talim Terbiye Kurumu Başkanlarını, 7 sınıf Vatandaşlık Bilgisi kitabının kapağında Amerikan sömürüsü heykelinin fotoğrafına yer veren, hainleri kahraman ilan edip dolaylı olarak kahramanları hain olarak sunmak isteyen zihniyeti, Leonarda, Socrates ve Youth gibi Avrupa Komisyonu programlarıyla Milli(!) Eğitimin milliliğini nasıl yitirdiğini, Kemalist eğitim politikalarından nasıl uzaklaşıldığını, AB Eğitim ve Gençlik Programları’nın Türkiye’de kabul edilmesini ve uygulanmaya konulmasını sağlama yönünde lobicilik etkinlikleri düzenleyen AEGEE’nin gerçek yüzünü okuyacaksınız
Kaan Turhan, “Devşirme Gençlik” ile bize, vatanımıza değen namahrem eli gösteriyor, “kral çıplak” diyor
Böylesine önemli, cesaret isteyen ve bence Avrupa Birliği’nin, Türk gençliğini ulusal kimliğinden kopararak devşirmeyi amaçlayan eğitim programlarını deşifre etmesi yönüyle de bir ilk olan bu yapıtı yaratan Kaan Turhan’ı yürekten kutluyorum
Güneş Erkul
İlk Kurşun Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
Değerlendirmeler
Dışarıdan fonlanan çeşitli örgütler yanı sıra, birçok üniversitemizde Fulbright elemanlarının sayısı arttırılıyor Amerika’dan gönderilen onlarca İngilizce öğretmeni (!) şimdilik 37 üniversiteye bölüştürüldü Gerisi geliyor…
Hemen hergün bir Amerikalı ya da İngiliz diplomatı, UNESCO temsilcisi ya da Soros vakfı çalışanı üniversitelerde ‘zorunlu katılımla’ konferans veriyor, AB ABD güzellemesi yapıyor
Bunların kimler olduğunu bilmekse çok kolay: Sivil Örümceğin ağında ya da henüz 27 yaşındaki Kaan Turhan’ın Devşirme Gençlik adlı kitabını okuyanlar etraflı bilgiye sahip olurlar
BANU AVAR
Dünya üzerinde bazı coğrafyalar ve bazı bölgeler vardır ki; üzerinde barındırmış olduğu insanları, yaşamak için, varolmak ve varlığını devam ettirebilmek için sürekli dinamik, uyanık ve güçlü olmaya zorlar İşte Türkiye coğrafyası, kıtaların ilk oluşumundan itibaren böyle bir bölge üzerinde kurulmuştur İnsanlık tarihi boyunca bu coğrafyada yaşamayı haketmenin bedeli, kan olmuştur Nazım’ın de dediği gibi; “…Akdenize bir kısrak başı gibi uzanan…” bu eşsiz coğrafyada yaşayan bizler, çocuklarımızın ve hatta onların gelecekteki çocuklarının hakettikleri şekilde güvenli, güçlü ve bilinçli bir şekilde yaşamalarını istiyorsak, Değerli Dostum Kaan Turhan’ın bu kitap içine sıkıştırmaya çalıştığı çığlıklarına kulak vermeli ve verdirtmeliyiz
Unutmayalım ki bu coğrafya ve bu kısrak başı, eğreti duran ve hak etmeyen biniciyi üzerinden ustalıkla atar
Süleyman ÖZMEN
Araştırmacı Yazar
Genç yazar Kaan Turhan ses getiren “Sivil Casus” adli kitabından sonra bu kez de çok önemli bir kitapla daha çıkıyor okuyucunun önüne…
“Kripto-Devşirme, Güdümlü Gençlik” adlı bu önemli kitapta yer alan Türk Gençliğinin 19 Eylül 1924 günü Giresun’da Atatürk devrimleri konusundaki kararlılığını gösteren şu satırları dikkatinize sunuyorum; “Cumhuriyet bir tahtsa, biz gençler onun sehpasıyız Biz kırılmadıktan sonra o düşmeyecektir Ve üzerinde her zaman buna değer olan oturacaktır Türk tarihinde artık kimse tufeyli (asalak) yaşayamaz… bütün gençler yemin eder ki vatanın aleyhine, Hakimiyet-i Milliye ve Cumhuriyetin zararına hangi baş kalkarsa onu koparacağız! Velev o baş vatanı ve Hakimiyet-i Milliye’yi bize verenlerden biri olsun!” Bu değerli kitabı öncelikle gençlerimizin okumasını öneriyorum, yaşadığımız bu önemli günlerde 
Tuncer Cücenoğlu
Tiyatro Eleştirmeni
Batı emperyalizminin en önemli araçlarından sözde sivil toplum örgütleriyle, dönüştürerek devşirmeyi hedefleyen eğitim programlarının (Erasmus, Sokrates vd ) ipliğini pazara çıkaran “SİVİL CASUS”’un genç yazarı Kaan Turhan, bizleri, Türk toplumunu emperyalizmin köleleştirme yöntem ve araçları hakkında bilgilendirmeye ve uyarmaya devam ediyor Başta üniversiteler olmak üzere, bütün eğitim-öğretim kurumlarının AB(D) tarafından desteklenen projeler vasıtasıyla emperyalizme doğrudan eklemlenmek istendiği günümüzde, Kripto-Devşirme, Güdümlü Gençlik adlı çalışma, “Avrupa Gençlik Forumu” (AEGEE) isimli NGO’nun Türk gençliğini kendi değerlerinden uzak, emperyalizme göbeğinden bağlı tipik bir sömürge kuşağına dönüştürme çabaları hakkında çok çarpıcı bilgilere yer vermektedir Kripto-Devşirme, Güdümlü Gençlik, ülkesini ve milletini seven, sonsuza kadar bağımsız ve özgür kalmayı arzulayan her Türk gencinin okuması gereken bir kitaptır
Doç Dr Mehmet AÇA
Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi
Küreselleşme sürecinde ulus devlet çift yönlü baskı altında Yukarıda ulus ötesi güçler, aşağıda “azınlık” olarak etiketlenen farklı nitelikteki gruplar, karşılıklı etkileşim halinde ulus devleti “postmodern sömürü düzenine” uygun hale getirmeye çalışıyorlar
Böylesi bir süreçte gençlik özel bir önem kazanıyor Dinamizmin sembolü olan gençlik, etki ajanlığı ağları aracılığıyla edilgenleştirilip, emperyalizmin çıkarlarıyla uyumlu bir biçime dönüştürülmeye çalışılıyor
Türkiye hakkında konuşacak olursak; gençliği, sömürüye karşı devrimciliğin güçleri olmaktan alıkoymaya yönelik büyük bir kampanya yürütülüyor Gençliğin Kemalizm’le bağlarını koparmak için örtülü bir savaş veriliyor Böylelikle aslında Türkiye’nin umutla bağları kesiliyor…
Kaan Turhan’ın elinizdeki kitabını sadece bir gencin değil, gençliğin haykırışı olarak değerlendiriyorum “Karanlığın karanlık olduğunu” fark edemeyecek kadar körleştirilmek istenen, ancak buna direnen; oyunları bozacak olan bir gençliğin haykırışı Küresel çağda devrimciliğin Kemalizm demek olduğunu bilen bir gençliğin haykırışı…Mustafa Kemal’in gençliğinin haykırışı…
En çok bunun için seviniyorum Çünkü Mustafa Kemal’in bir takipçisi olarak neyin “gerçek umut” olduğunu çok iyi biliyorum…
Utku Yapıcı
Ankara Üniversitesi SBF
Fransa’da 1300?lü yıllarda Kral’ın yetkilerine katılmayı öngören devinimin Büyük Fransız Devriminin alt yapısını oluşturduğu sonucuyla karşılaşıyoruz kitapta Ülkemiz için uyarı niteliğindeki bölümünde 1985 yılında “devlet dışı sivil toplum örgütü (NGO) olarak kurulan AEGEE’nin “Avrupa Üst Kimliği”ni gençler arasında tartışmaya açarak onları bu kimlik içinde Batı’nın sadık üyesi yetiştirmeyi amaçladığı anlaşılıyor Sy Kaan Turhan, kitabında bunu kanıtlarıyla sergilemektedir Kitabın uyarıcı niteliği buradan kaynaklanıyor Sy Kaan Turhan’a göre: AEGEE, ulus devlet kavramının ötesinde, farklı kültür,dil,inanç,etnik grup ve anlayıştaki gençleri bir araya getirerek “Avrupa Üst Kimliği” içinde Avrypalılaştırmayı amaçlamıştır Aslında bu örgütün kimler tarafından kurulduğu ve kimlerin üye olduğunu açıklayan sy Kaan Turhan, dünya gençlerinin niçin Avrupalılaştırılmak istendiği de ortaya çıkarmış oluyor Avrupa Birliğinin kültürel, siyasal dokusunu geleceğin gençlerine emanet etmek ve öylelikle AB’nin geleceğini güvence altına almak Sy Kaan Turhan’ın kitabı bunu belirgin biçimde su yüzüne çıkarıyor Cumhurbaşkanları Chirac,d’Estaing, Tatcher ve de Karen Fogg, kuruculardan kimileri!
Gelecek kuşakların Avrupa içinde yetişmesi, aralarındaki kültürel, etnik, dinsel farklılıkların Avrupalılık içinde eritilmesi amaçlanıyor ve AB^ye üye olan ülkelere de kimi zaman açık ya da üstü örtülü bu ilke koşul olarak ileri sürülüyor Örneğin, ülkemizde AB tarafından kimi projelerin finanse edilmesi, üstü örtülü amaçlardan bir olarak yorumlanamaz mı? Nitekim sy Kaan Turhan da bu kanıdadır:
Ona göre “AEGEE, Türk gençliğnin Türklük bilinciniden uzaklaşarak Avrupa Yurtaşlığı bilincini kazanması için de özel çaba harçamakta ve bu düşüncenin savunucularını da ülkemizde varetmeye çalışmaktadır Sy Kaan Turhan’ın kitabıy’la AB’nin bir başka üstü örtülü amacının ne olduğunu görüyor ve o örtüyü kaldırarak altındaki çirkin yüzünü bizlere gösterdiği için de kendisini kutluyoruz
Ali Nejat Ölçen
Atatürkçü Düşünce Derneği GYK
Batı emperyalizminin, sömürgeci anlayışının sonucu olarak ülkemizde bir taraftan etnik ayırımcılığı kışkırtıp,diğer taraftan dinsel etkinlikleri kullanarak ulusal bütünlüğümüzü yok etmek istedikleri bilinmektedir Batı,bu isteklerini gerçekleştirmek ve ulusal bütünlüğümüzü bozmak için Osmanlı döneminden beri Türkiye üzerinde çeşitli projeler uygulayarak eğitimi, sosyal ve kültürel yapıyı deforme etme, kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirme eylemi içindedir
Amaçları, Ortadoğu’da önemli bir yere sahip olan petrol ve doğal gaz boru hattının içinden geçtiği Türkiye’yi kendi çıkarlarına hizmet etme durumuna getirmektir 1915 Ermeni olaylarını bahane ederek, Kuzey Irak’ta ve Türkiye içerisinde her türlü desteği verdikleri PKK terör örgütünü kullanarak Türkiye’yi bölme çabaları ve KKTC’yi yok etmek için Türkiye üzerinde kurdukları baskıyı çok iyi görüp değerlendirmek gerekir
Sayın Kaan Turhan’ın yazmış olduğu Kripto-Devşirme, Güdümlü Gençlik kitabı emperyalizmin Osmanlı Devleti ve Türkiye üzerindeki emellerini gerçekleştirmek için oynadıkları oyunları görmemizi sağlayan çok iyi bir kaynak
Bu değerli eseri için Sayın Kaan Turhan’ı kutluyorum
MUALLA YILMAZ
ADD Genel Merk Disp Kurl Bşk
Kemalist Devrimi yerle bir eden 12 Eylül’ün ‘resmi’anayasasının, M Kemal’i yokluğa hapseden ‘resmi’ tarihin ve nihayet Batı uyduculuğunun tescilli aracı ‘resmi’ ideolojinin yaratıcısı ‘sivil’ler, Cumhuriyet’in mahremiyetini ‘sivil sivil’ lekelemişken, Kaan Turhan elindeki feneri tıpkı bir tavşanı tepkisizliğe mahkum eder gibi, onların gözlerine tutuyor, yeniden… Turhan’ın yazdığı her satırda, avuçlarımızı bir somun ekmeğin üzerine koyup da ebedi varlığı uğruna yemin ettiğimiz bir ağabey geliyor aklıma Kaldırıp başımı gökyüzüne ve elimi alnıma götürüp selam ediyorum O’na ve Önder’e…
Ersan Barkın
Avukat
Aydın olan her insan kültürlerarası paylaşımın o coğrafyaya zenginlik getireceğinin bilincindedir ama zenginleşme adına Anadolu kültürünün ‘Avrupa’ denen egemenlik altında kültürel sömürgüleşmesine karşıda gereken direnci göstermelidir Genç Araştırmacı Kaan Turhan’ın bu çalışmasını eleştirel akıl ile okumaya sizleri davet ediyorum
Seçkin AVCI
Araştırmacı Yazar
Batı ve daha sonra onun emperyalizmi, 1071?i de 1453?ü de ne anlayabilmiş ne hazmedebilmiştir Hele 1923?ü!… Yani bu coğrafya’da Türk’ü hazmedememiştir Osmanlı’nın son 200 yılında bu hazmedemeyiş esas olarak savaşlar şeklinde yansımış ve sonunda Osmanlı yıkılmıştı Ama Batı’nın beklediği olmadı Tersine, hiç beklemediği bir Atatürk sürprizi ve Cumhuriyet mucizesi ile karşılaştılar Savaş, şiddet boyutunu, sonuncusu PKK olan Kürt isyanlarıyla, yani taşeron kullanarak, hiç ihmal etmediler; Ama sorunu daha radikal biçimde çözmek üzere son elli yıldır beyin devşirme üzerinde odaklanmış durumdalar Gerçi satılmış yetişkin bulmakta hiç zorlanmadılar Fakat asıl hedefi de çok iyi tespit ettiler: Gençler!… Çok yaygın ve ayrıntılı bir programla, adeta hamur gibi yoğurarak genç beyinleri devşiriyorlar Silahla yok edemedikleri Türk’ü böyle yok ediyorlar Kaan Turhan, onca gençliğinden beklenmeyecek bir derinlikle Türk’ü bu coğrafyada hazmedemeyişin, bu hazmı kolaylaştırmak üzere bulunan “genç beyin devşirme”nin mükemmel bir 2007 fotoğrafını sunmuş Ellerine sağlık!…
Ali TARTANOĞLU
Araştırmacı Yazar
Kaan Turhan genç yaşında Türk gençliğine istiklal bayrağını açarak Türk Gençliği ve Milli Eğitimi üzerinde oluşturulmak istenen kara örümceğin ağlarını ortaya koyuyor Okumak bahsini geç, o defter kapalı diyenlere ibret olması dileğiyle…
Emete Gözügüzelli
Kıbrıs Türk Gençliği Derneği Kurucusu
Kitap Ederi: 14 TL 10 tl
“Patrikhane ile Mücadelem – Bulgar Eksarhlığı Vakfı’nda 15 Yıl” Yazan: “Bojidar Çipof”
Bugün“Patrikhane ile Mücadelem”adlı kitabım piyasaya çıktı 656 sayfa, 220 belge ve 110 görsel içeren bu kitapta; 1993 ile 2007 yılları arasında, Bulgar Ortodoks Kiliseleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığım dönemde olanlar belgelerle gözler önüne serilmektedir Bu süreçte; Rum Patrikhanesi’ne karşı açtığım ve Türk Hukuk Tarihi’ne Yargıtay İçtihadı olarak giren iki dava da belgelerle sunulmaktadır
1996’da açılan ve 1997’de sonuçlanan ilk dava TCK 175,1 Maddeden içtihat olan ilk davadır 2002’de açtığım ve 2007’de sonuçlanan ikinci dava ise 2007 AB İlerleme Raporumuza da girmiştir Bu kitap; Ortodoks kiliseleri tarihi, Rum Patrikhanesi ve Bulgar Eksarhlığı tarihi ile ilgili araştırmacılara ve yukarıda zikredilen davalarla ilgili de hukukçulara çok yararlı olacaktır
Bojidar Çipof
KİTABI EDİNMEK İÇİN: 05367111470 – 05066951882
Aşağıda kitabın künyesi ve “İçindekiler” listesi bulunmaktadır
PATRİKHANE ile MÜCADELEM
BULGAR EKSARHLIĞI VAKFI’NDA 15 YIL
Bojidar Çipof Kitapları 1
İletişim: bojidarcipof@hotmail com
Adres: Sıraselviler Caddesi 67/11 Taksim İstanbul
Birinci Baskı
Temmuz 2010 (5000 Adet)
©Bojidar Cipof
Bu kitabın her türlü yayın hakkı; Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince yazarına aittir Kaynak göstermek şartıyla yapılacak kısa lar dışında, yazarın yazılı izni olmaksızın hiçbir yolla çoğaltılamaz
Kapak, Dizgi ve İç Grafik
Bojidar Çipof
ISBN 978-605-61505-0-0
Basıldığı yer
Kitap Matbaacılık
Merkez Efendi Mah Davutpaşa Cad No:123 K 1
ÖNSÖZ
1 BÖLÜM / Sf 15-74
GİRİŞ, TARİHSEL KRONOLOJİ, TEMEL KAVRAMLAR,
İstanbul Bulgar Ortodoks Kilisesi’nin Kısa Tarihi
1945 Protokolü ve Shizmanın Kalkması
Bulgar Eksarhlığı’nın Patrikhane Olması
İki Başlı Bulgar Patrikhanesi’ndeki İhtilafların Kronolojisi
İki Başlı Kilise ve İki Patrik
Bartholomeos Döneminde Bulgar Kilisesi ve Rum Patrikhanesi
İstanbullu Bulgarlar Hakkında
Nasıl Başladı?
Rum ve Yunan Düşmanı Değilim
Kitaptaki Temel Kavramlar Hakkında
Bu Kitabın Öyküsü
“Ahtapot” Daha Yazılmadan Bir Gazeteye Manşet oldu!
Patrik de Ahtapotu Yorumluyor
Bartholomeos’un Patrik Seçilmesi
Patrik Seçimi Sonrası Gazeteler
Bartholomeos’un Taç Giyme Töreni
Taç Giyme Töreninde Bulunan Ziyaretçiler
Taç Giyme Töreninin Ekümenik davetiyesi
Bulgar Kiliseleri’nde Rumca Ayinler
Ortodoks Ayinleri (Yortu) Hakkında Açıklama
1989?dan Sonra Yapılan Rumca Ayinler
Patrik Bartholomeos Döneminde Yapılan Rumca Ayinler
Patrikhane’nin (Gizli) İzin Belgeleri
2 BÖLÜM / Sf 75-246
1993’TE YÖNETİME KATILMAMDAN SONRAKİ DÖNEMİ
Seçim Öncesi Toplantı ve Neden Aday Oldum?
Barholomeos’u Ziyarete Gidiyoruz
Şubat 1994’te Dini Belgeler Krizi Patladı
Rum Patriği Asimilasyona Başladı
Bulgar ve Türk Basını Devreye Giriyor
Bulgar Sinodu Kıpırdandı “Enerjik” Adımlar Atacakmış!
Bulgar Basını Olayı Çözdü
Ortodoks Haftası Bayramı’ndan Sonra Yapılan Toplantı
Başkonsolos Kiril Momçilov’u Anlayamadım!
15 Mayıs 1994 Bulgaristan’dan Gelen Heyet
Bulgaristan Diyanet İşleri Müdür Yardımcısı Emil Velinov
Cumhurbaşkanı Jelyu Jelev’in Eksarhlık Ziyareti
Temelski’nin Bulgar Patriği Maksim’e Sunduğu Gizli Rapor
Aleksandır Kaçarof Asil Üye oluyor
Gelenekselleşmiş Çorbacı Usullerinin Sonu
Bu Gazeteyi Nasıl Atlamışız ve Kim Yalan Söyledi?
Bulgar Gazetelerinde Kostoff Aleyhtarı Haberler
Yönetime Bulgar Gazetelerini Zimmetle Veriyorum
Denetim Kurulu Başkanı Nikola Pogena’nın İstifası
9 Ekim 1994 Cemaati Bilgilendirme Toplantısı
Georgi Kostandov’un Raporu
Bana Casus Dahi Dediler
Metropolit İnokentiy Örnek Belge Getirdi
Kanada’dan Gelen Evlenme Belgesi
Georgi Kostandov’un Evindeki Toplantı Alternatif Dini Belgeler
Bartholomeos’un Bulgar Gazetelerine Öfkesi
27 Aralık 1994 Demir Kilise’nin Günü
Sonunda Dini Belgeler Geldi
1945’ten İtibaren “Vula” Meselesi
1934
1945
Bir Vekâletname ve Bir Zarf
Patrik Kiril’in Gizli Raporu
'''İktibas İle İlim Olmaz'''
Bulgar Eksarhlığı’nın 125 Kuruluş Yıldönümü
Bir Radyo Röportajı
300 000 Dolar Masalı Devam Ediyor
Eksarh Yosif’in Varisleri Miras Peşine Düşüyorlar
Paskalya Yaklaşırken Maksim’e Yollanan Açık Mektup
Açık Mektubun Bulgar Basını’nda Yankısı
Konstantin Kostoff Kimdir
3 BÖLÜM / Sf 247-354
1996 PASKALYA DAVASI ve 1 YARGITAY KARARI
13 Nisan 1996 Gecesi
14 Nisan 1996 Paskalya Bayramı
14 Nisan 1996 Paskalya Bayramı’ndaki Ses Kaydı
Olaylı Paskalya’dan Sonra
Kostoff’un Vatandaşlık İşlemleri
Çok Keyifli Bir Yönetim Kurulu Toplantısı
Bulgar Diplomatlar Kostoff’u Mezarlıkta Sıkıştırıyor
Paskalya Skandalından Sonraki Süreç
Evde Yönetim Kurulu Toplantısı
Doktor Gergana Nikolova Mihaylova
Bulgar Basını Nasılsa Paskalya Skandalını Tekrar Hatırladı
Doktor Gergana Mihaylova İçin Casus Haberi
Burada Türk Vatandaşlarının Mahkemesi Görülüyor
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden Gelen Belge
Georges Marovitch Devreye Giriyor
Masonlar da Devrede
Bermuda Mason Üçgeni
Mason Yapılanmasının Şeması
Mason Devlet Bakanı Dimitır Kalçev
Vakıf Yöneticiliğim Süresince Masonlar
1996’da Bartholomeos’un Sofya Ziyareti
Barholomeos’un Gezisinin Ardından İkinci Açık Mektup
Truva Atları: Metropolit Gelasiy ve Dometyan
Mahkeme Başlıyor
Paskalya Ayini’ne Gelen Polislerin Şahitliği
Bulgar Konsolosluk (!) Görevlisi İntikam Peşinde
Kiryako Liaje’nin Bulgar Basını’na Beyanatları
Çok Ağır Bir Manşet: Sen Sinod Rumların Önüne Çömeldi
Patrik Maksim’e 3 Açık Mektup
Mahkemeye Verilen Tercümelerde Dahi Hile Var!
Paskalya Davası Bitiyor
1997’de Yine Vula Meselesi
4 BÖLÜM / Sf 355-458
1997 ve 2002 SEÇİMLERİ, BAŞKAN KOSTANDOV DÖNEMİ
1997 Seçimleri
Demir Kilise’nin 100 Yıl Kutlamaları Öncesi Olaylar
Ve Vakıf Yönetim Kurulu Resti Çekti
Kostandov’un Bulgar Patrikhanesi’ne Yolladığı Rapor
Bulgaristan Büyükelçisi’nin Ricası
İsteyene Bulgar Vatandaşlığı Dağıtılıyor
Bülten ve Duyuru
Anıtkabir Ziyaretimiz
Bulgaristan IPA Üyesi Polisleri Eksarhlık’ta Ağırladım
Demir Kilise’nin 100 Yıl Kutlamaları
Akşam Yemeğindeki Protokol Krizi
Tarsus’taki “İnanç ve Hoşgörü Çağında Dinler Toplantısı”
2000’deki Bulgaristan Gezimiz
Troyan Manastırı’nda Patrik Maksim’le Görüştük
Papaz Aleks Çıkrık
Lionslar’la Birlikte “Dünya Hoşgörü Günü” Kutlaması
2002 Seçimleri ve Görev Dağılımı
4 Temmuz 2002 Patrikhane’ye Ziyaretle Başlayan Süreç
Başbakan Simeon‘a Ziyaret ve İkona Krizi
Başbakan Simeon’un İstanbul Ziyareti
Konstantin Kostoff Ani Bir Kararla Papazlıktan Azledildi
Kostoff’un Papazlıktan Azli Duyurusu Tüm Dünyaya Gönderildi
Bulgarlar Şaşırıyor
Kostoff Bu Durumu Kabul Etmeyerek Basın Açıklaması Yaptı
Başkan Georgi Kostandov’un Çarpıtılan Sözleri
Bulgar Basını Bu Olaya Çok Az Yer Verdi
Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’na da “Tebligat” Yolladılar
Patrikhane’ye Cevap
Kostoff’un İstanbul Valiliği’ne Yazısı
Diyanet’le İftar Krizi
2 Aralık 2002’de Başkonsolosla Toplantı
Aralık 2002’de Cemaati Bilgilendirme Duyurusu
Türkleri Katleden Rus Grand Dükü ve Askerlerine Şişli’de Fatiha
93 Harbi ya da 1877-1878 Osmanlı Rus Harbi
5 BÖLÜM / Sf 459-490
2007 EKÜMENİZM DAVASI YARGITAY KARARI’NA DOĞRU
Kostoff’un Azli ile İlgili Suç Duyurum
26 Aralık 2002’de Başkonsolosla Toplantı
27 Aralık Olaylı Sveti Stefan Bayramı
Para Yardımını Kesme Tehdidi Başladı
7 Ocak 2003’te Başkonsolosla Toplantı
Kaç Metrekare Haber Yapacaksınız?
Lalkovski’nin Mektupları
Erken Seçim Kararı
2003 Seçimleri
6 BÖLÜM / Sf 491-647
GIRKOMANLAR (GREKOFİLLER) DÖNEMİ BAŞLADI
Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2 (Ek) Dilekçe
Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı’na 3 (Ek) Dilekçe
Yeni Başkana Bulgar Diyanetinden Gelen Mektup
Cumhuriyet Gazetesi’nin Haberleri ve Bana İhtarlar
Vakfa 25 Temmuz 2003 Tarihli İhtarnamem
Kostoff’un Azil Sürecinde Yaşananlar
İçişleri Bakanlığı’nın Bana Verdiği 1 Cevap1
8 Eylül 2003 İlk Duruşma
İçişleri Bakanlığı’nın Bana Verdiği 2 Cevap
Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne Dilekçe
Mahkeme Sen Sinod Kararını Getirmeye Uğraşıyor
2 Duruşmadan Önce Verilen Belgeler
16 Ocak 2004 2 Duruşma
5 Nisan 2004 3 Duruşma
2004 Paskalya Bayramı
Hemen Bana İhtar Geldi
4 Mayıs 2004’te Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na Dilekçe
Yeni Şafak İçin Bana Çekilen İhtar
Patrik Efendi Sonunda 4 Duruşmaya Geldi
Papaz Angel ile İlgili Valiliğe Dilekçe
13 Eylül 2004 5 Duruşma
29 Kasım 2004 6 Duruşma
20 Aralık 2004 Son Duruşma ve Gerekçeli Karar
Temyiz Dilekçemiz
Savcının Yargıtay Başvurusu
Konjektür Artık Bize Uygundur Dediler
Kilisede Noter Tespiti
Av Kezban Hatemi, Av Ayşegül Topuz ve Dimitri Atanasof
Hakkımda İçişleri Bakanı’na Yapılan Özel Şikâyet
Archonluk
Archonların Yarattığı Ekümenik Kepazelik
Yargıtay’ın 13 Haziran 2007 Ekümeniklik Kararı
Karardan Sonra Avrupa Birliği ile Yunanistan’ın Tepkisi
Yargıtay Kararının Tam Metni Anadolu Ajansı’nda
27 Haziran’da Türk Basını
Kararın Dünya’daki Tepkisi
AB Raporunda Bizim Yargıtay Kararı
Kararın Ardından Gelen Telkinler
Bulgar Ortodoks Kiliseleri Vakfı’nda Bugüne Kadar Görev Almış Yönetim Kurulu Üyelerinin Listesi
SONSÖZ
YAPMANIZ GEREKEN:
Kitap ederini aşağıdaki hesap numaramıza yatırın,
Hesap Numarası:
Türkiye İş Bankası: 3458 0125298 Meryem ERKUL
IBAN: TR 620006400000134580125298
aşağıdaki iletişim adreslerimize kargo bilgilerinizi geçin…
SİPARİŞ İÇİN0232) 445 94 40- 0 536 711 14 70-bilgi@ilk-kursun com
Siparişiniz 1 günde elinizde…
|