Yalnız Mesajı Göster

Tatlının Kitabı - Ebru Omurcalı..

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlının Kitabı - Ebru Omurcalı..



Tatlının Kitabı - Ebru Omurcalı


Kitap Özet

Tatlılar yaşamımızın her döneminde,renkli, kokulu,süslü sunumları ile damağımızı ve gönlümüzü hoş etmiştir Tatlı kelimesini duymak bile bizi gülümsetir Doğduğumuzda şerbet olur içilir, yıldönümlerinde ve bayramlarda masalarımızı süsler, düğünlerde görkemiyle içimizi açan görsel bir sanat ve damaklarımızda lezzet olur *

Bir lezzet ustası olan Ebru Omurcalı bu kitabında, meyveli, sütlü,şerbetli,unlu tatlılar,dondurma ve sorbeler,helvalar, şekerlemeler, komposto ve hoşaflarla içeceklerden oluşan 150'den fazla tarife yer verdi Aşureden keşküle,burma kadayıftan bal helvasına,bozadan badem şurubuna kadar tüm tarifler kolay bulunan malzemelerle yapıldı, tamamı denendi ve anlaşılır bir dille yazıldı

Dondurmalarla serinlemek değişik helva tarifleriyle geçmişe dönmek, meyvelerle güzelliği bir araya getirmek, şerbetlerle ferahlamak sütlülerle rahatlamak için hemen tarifleri okumaya ve denemeye başlayın Sevdiklerinizin ağzını tatlandırmanız,tatlı yemeniz,tatlı konuşmanız ve hayatın tüm tatlarının sizlerle olması dileği ile


Kitap Ön Yüzü



Kitap Künyesi
Tatlının Kitabı - Ebru Omurcalı
Alfa Yayınları
» Yemek
Eylül 2011
335 sayfa
ISBN: 9786051063683
alıntı


Alıntı Yaparak Cevapla