Yalnız Mesajı Göster

Kanserden Korunmak İçin Yeşilçay

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kanserden Korunmak İçin Yeşilçay



Kanserden Korunmak İçin Yeşilçay




Yeşil ve siyah çay, Camellia Sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilir Yeşil çay, siyah çayla aynı bitkiden elde edilmesine rağmen; aralarındaki tek farklılık, işleme tekniğinden kaynaklanır Siyah çay kurutulurken oksijenle tepkimeye girerken yeşil çayda bu işleme izin verilemez, dolayısıyla içerisindeki antioksidan maddelerin azalmasına karşı korunmuş olur Her iki çayda da kafein bulunur, ancak yeşil çaydaki kafein oranı daha düşüktür




Çinliler sağlık durumlarını geliştirmek için yaklaşık 3 bin yıldır yeşil çay içmekteler Yeşil çay özellikle Japonya ve Çin gibi Asya bölgelerinde tüketilmekte olup, sağlık üzerine olumlu etkileri ortaya çıktığından beri batı ülkelerinde de popülerlik kazanmıştır



Çaydaki antioksidan polifenolik bileşikler kanser ve kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucu etkisi olduğu bilinmektedir Çayda bulunan temel antioksidan madde kateşindir Bu bileşik, kanser hücrelerinin büyümesi için gerekli olan enzimi bloke ederek kanser hücrelerinin büyümesini önler Japon kadınlarda günde beş bardak ya da daha çok çay içilmesinin evre I ve II meme kanseri tekrarını azalttığı göstermiştir Bazı araştırmalar ise yeşil çayın prostat, mide ve yemek borusu kanser riskini azalttığını belgelemiştir




Alıntı Yaparak Cevapla