Yalnız Mesajı Göster

Hastalyklardan Koruyan Besinler

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hastalyklardan Koruyan Besinler



Havuç balkaba?y ve kabak A vitamini kayna?ydyr Karoten içerdikleri için kansere kar?y koruyucu bir etkisi oldu?u uzmanlar tarafyndan söylenmektedir
Ispanak ve di?er ye?il yaprakly sebzeler A vitamini, C vitamini ve kalsiyum kayna?ydyr Özellikle 35 ya? üstünde olan ki?ilerin yspanak ve ye?il yaprakly sebzeler tüketmesi çok önemlidir
Sarymsak antibakteriyel ve virüse kar?y sava?an bir sebzedir Bunlarla beraber ba?y?yklyk sitemini güçlendirici etkiyede sahiptir Güçlü bir selenyum kayna?ydyr Sa?lykly ya?amak için gereken sülfürü içermektedir Mide ve ba?yrsaklary güçlendirmeyede yardym eden sarymsak tüketilmesi gerekmektedir


Kivi C vitamini kayna?ydyr Günlük C vitamini ihtiyacynyzy kiviytle kar?ylayabilirsiniz Portakaldan daha fazla C vitamini içermektedir ve muzdaki potasyum kadar potasyum içermektedir
Ye?il çay besin de?eri ta?ymayan bir bitkidir Kilo vermeyi hyzlandyryr ve incelme için yardym eder Yüksek miktarda antioksidan içermektedir Kalp sa?ly?yna yarar sa?lar sindirime yardymcy olup kan ?ekerini ve vücudun sycakly?yny ayarlar Metabolizmayy hyzlandyryr ve ya? oksidasyonunun artyryr



Alıntı Yaparak Cevapla