Konu
:
Kyrmyzy Etin Zararlary
Yalnız Mesajı Göster
Kyrmyzy Etin Zararlary
07-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kyrmyzy Etin Zararlary
Avusturalya’da 7
000 ki?i üzerinde yapylan ara?tyrmada, ki?ilerin 8-10 yyl boyunca yemek yeme aly?kanlyklary incelendi
Yapylan ara?tyrma sonucunda, haftada 10 defadan fazla kyrmyzy et tüketen ki?ilerin, 5 kereden daha az yiyenlere oranla sary nokta hastaly?yna (Ya?a Ba?ly Makula Dejenerasyonu) yakalanma riskinin %47 daha fazla oldu?u ortaya çykty
Sary Nokta’ya kar?y en fazla koruyucu özelli?e sahip besinleri ise sebze ve meyveler olu?turuyor
Koyu ye?il lifli sebzeler, antioksidan özelli?i ve güçlü lutein içeri?i ile Sary Nokta’ya kar?y koruyabiliyor
Lutein; en çok yspanak, brokoli gibi ye?il sebzelerde ve sary renkli meyvelerde bulunuyor
Ancak ya?a ba?ly makula dejenerasyonu hastaly?yny önlemek için gerekli miktary bu besinlerle beslenerek almak çok güç olmaktadyr
Çünkü yeterli miktary tüketebilmek için belirtilen besinlerden günlük olarak çok fazla miktarlarda yemek gerekmektedir (örn: Günlük 1,2 kg mysyr veya 48 adet yumurta gibi)
Bu ö?eler, mikronutrisyon* ürünleri yani lutein ve antioksidan deste?i olarak dy?arydan sa?lanabilir ve sary nokta hastaly?y riski önemli oranda azalabilir
Mikronutrisyon, mikro beslenme ile e? anlamly olup, özellikle vücut için gerekli besin desteklerinin istenen oranda alynmasy ?eklinde tanymlanabilir
Mikro beslenmenin en net örneklerinden birinin vitaminler oldu?u söylenebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul