Konu
:
Besinlerin Glisemik Yndeks Tablosu
Yalnız Mesajı Göster
Besinlerin Glisemik Yndeks Tablosu
07-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Besinlerin Glisemik Yndeks Tablosu
Besinlerin Glisemik Yndeks Tablosu
GI de?erleri besinin miktaryyla orantyly olarak de?i?mekle birlikte genel olarak a?a?ydaki de?erlere sahiptirler:
Dü?ük GI de?erli besinler glükozun daha yava? ve düzenli salynymy sa?layacak, yüksek GI'ye sahip besinler kandaki glükoz düzeylerini hyzla yükseltecektir
Ancak glisemik indeks tablolary mutlak olarak görülmemesi gerekti?i ifade edilmekte ve ?u gerekçelerle ele?tirilmektedirler:
GI insülin yanyty gibi glisemik yanytlary göz önüne almamaktadyr
Besinlerin GY de?erleri onlaryn olgunluklaryna, saklanma sürelerine, nasyl pi?irildiklerine, farkly türlerine, nasyl i?lemden geçirildi?ine ba?ly olarak de?i?mektedir
Besinlerin GI de?erleri kandaki glikoz düzeylerine, insülin dayanyklyly?yna ve di?er faktörlere ba?ly olarak ki?iden ki?iye hatta ayny ki?i için günden güne de?i?ebilmektedir
Kary?yk ö?ünlerdeki GI de?erlerini tespit etmek güçtür
Örne?in ya? ve proteinler ö?ünün midede daha uzun kalmasyny sa?layarak besinin GI de?erlerini dü?ürebilmektedir
GI de?erleri yalnyzca 50 gramlyk porsiyonlar için hesaplanmy?tyr
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul