Yalnız Mesajı Göster

Yaşlanmayı Geciktiren Sekiz Yiyecek

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaşlanmayı Geciktiren Sekiz Yiyecek



Yaşlanmayı Geciktiren Sekiz Yiyecek


Kuru erik
Amerika’da yapılan bir araştırmanın sonucunda yaşlanmayı ve kanseri önleyen yiyecekler arasında kuru erik birinciliği kapmış Bütün meyvelerin antioksidan güçleri göz önünde bulundurulduğunda kuru eriğin kandaki zararlı serbest radikalleri en iyi temizleyen meyve olduğu ortaya çıkmış Uzmanlar her gün bir avuç kuru eriğin yaşlanmayı geciktirdiğinin altını çiziyorlar

Brokoli
Brokoli, içeriğinde bulunan gluko-sinolat sayesinde oldukça sağlıklı ve yaşlanmayı da bir o kadar geciktirici bir sebzedir Bahsettiğimiz gluko-sinolatlar yaşa bağlı kanserlerin riskini azaltmaya yarar Brokoli, aynı zamanda bir antioksidandır Yani hücre zarlarına ve hücre DNA sına zarar veren serbest radikalleri zararsız hale getirir Dolayısıyla gençlik dostu sebzelerin başında gelir




Soya sütü
Soya sütü soya fasülyesinin zengin içerikli sütüdür Soya sütünün mucizesi ise içeriğinde bulunan izoflavonlar Bu içerik, kadınların menopoz döneminde en büyük sorunu olan kemik erimesi riskini azaltıyor Tamamen doğal olan bu maddeler aynı zamanda menopoz sonrası kadınlara uygulanan östrojen hormonunun yerine geçebilecek potansiyel taşıyor

Ayçekirdeği
Yaşlanma karşıyı vitaminler arasında en etkili olan E vitaminidir Ayçekirdeği de E vitamini açısından en zengin besinler arasında yer alır Ayrıca güçlü bir antioksidan olan selenyum da ayçekirdeğinde bolca bulunur Kalp ve sinir hastalıklarına da faydalı olan ayçekirdeği aynı zamanda beden ve zihin yorgunluğunu da gideriyor

Soğan
Sarı, ve hatta özellikle kırmızı taze soğanın içeriğinde yüksek oranda kersetin bulunuyor Kersetin olarak adlandırılan flavanoidler, fiziksel yorgunluk sonucu gerçekleşen bağışıklık sisteminin çökmesini belli ölçüde engelleyebiliyor Aynı zamanda ciltte elastikiyet kaybı ve romatizma, kireçlenme gibi yaşa bağlı rahatsızlıkları da önlemeye yardımcı oluyor

Pazı
Pazı, gözlerimin yaşlanma sonucu maruz kaldığı zararları minimuma indirger Çünkü yapraklarında, gözleri yaşlanmanın etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur Ayrıca yaşlanma karşıtı vitaminlerden E vitaminini de içeren pazı, kansızlığı da önler ve vücuda kuvvet verir

Kırmızı biber
Betakaroten içerikli kırmızı biber, özellikle bir de acıysa, en iyi C vitamini kaynaklarından biridir C vitamini kolajen seviyesini ve cildin elastikiyetini korumakta oldukça etkili bir vitamindir Tüm bunlar yaşlanmanın da belirtileri olduğundan, kırmızı biber bu belirtileri minimuma indirgememizi sağlıyor

Kurubaklagiller
Kurufasulye, nohut, bakla, bezelye, mercimek, yeşil fasulye, soya ve yulafta bol miktarda bulunan saponinler, antioksidant etki göstererek hücrelerdeki DNA mutasyonlarını önleyerek antikanserojen etki gösteriyorlar Bu yüzden kurubaklagilleri sıklıkla tüketmek gerekiyor



Alıntı Yaparak Cevapla