07-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mide Ekşimesi Nasıl Geçer?
Mide Ekşimesi Nasıl Geçer?
Fazla yememek, yemekten sonra yatmamak ve eğilmemek mide ekşimesi şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur Alkol ve sigaradan, asitli, kafeinli ve kolalı içeceklerden uzak durulmalıdır Öğün başına daha az yemek, fakat öğün sayısını arttırmak faydalıdır Yemekleri azar azar, iyice çiğnenerek yenmeli, baharatlı, ekşili ve biberli gıdaları tüketmekten kaçınmalıdır forumdas net Alınan önlemlere rağmen devam eden mide ekşimesinin nedeni sindirim sistemi hastalıkları olabilir Bu nedenle, teşhis ve tedavi için doktora başvurulmalıdır
Mide Ekşimesine Ne İyi Gelir?
Midenin dostu olan Muz, mide yanması ve ekşimesi şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur Ayrıca, çiğ zeytinyağı da faydalıdır
Karnabahar :
Haşlanmış karnabahar, midenizi asit saldırılarından koruyup tüm sorunları giderebilmektedir Karnabaharın içeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılmaktadır
Lahana :
Lahananın çiğ olarak yenmesi tercih edilmelidir İnce şeritler halinde doğrayarak salatasını yapın Meyve presinde lahananın suyunu sıkarak aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için
Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak bilinir Dörtte bir lahanayı yıkayarak kalın şeritler halinde doğrayın 1 kerevizi soyup doğrayın 1 havucu temizleyerek dilimleyin Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presi ile sıkarak sabah akşam suyunu için
Patates :
Çiğ patatesin suyu mide yanmasının doğal ilacıdır Patatesi soyarak katı meyve presinde suyunu sıkın Su,havuç suyu veya kereviz suyu ile karıştırarak için
Elma sirkesi :
Salatalarınızda veya mezelerinizde elma sirkesi kullanın
Maden suyu :
Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getirir
Ispanak :
Ispanağı buharda pişirin veya haşlayarak yiyin Taze yapraklarını salata olarak tüketin
Zeytinyağı :
Çiğ olarak kullanıldığı zaman zeytinyağı besinlerin midede kalma süresini azaltır ve yağların sindirimi için safra salgısını artırır
Baklagiller :
Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artırır
Muz :
Mideyi seven meyvelerin başında gelmektedir Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilmektedir Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırır
Kızarmış ekmek :
Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini giderir
Meyankökü :
Güçlü bir mide koruyucusudur Yapılan son araştırma sonuçlarına göre meyankökü midedeki aşırı asitlenmeyi azaltmaktadır
|
|
|