Konu
:
Hayatınızın Amacı Para Kazanmak Mı?
Yalnız Mesajı Göster
07-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çevremdeki insanlarla her konuştuğumda mutlaka şu şekilde serzenişler duyuyorum
Ah bir parayı bulsam neler yapacağım
Ah bir şöyle kariyer yapsam ne süper olur
Çok iyi para kazanırım
Şu şirkete bir girsem 2 sene de terfi eder iyi para kazanırım vs
vs
Şimdi kafamı önüme koyduğumda belki hiçbir zaman bu kadar çok para istemedim ama zamanında ben de hangi sebeple olduğunu bilmeden param olsun istemiştim
Ama inanın dostlarım ev, araba, statü için değil di benim isteğim
Sebebini bilmeden istiyordum
Oysa şimdi kafamı önüme koyduğumda bakıyorum da hayat ne anlamsız ve bir oyunun tekrarı gibi geliyor
Oyun dünyasında bir senaryonun oyuncusu olarak hayatıma devam ediyormuşum da haberim yok
Ne için istemişim ki çok param olmasını ? Sonra bir gün kendi idealimi ortaya koydum
Daha doğrusu bu hayatta ne yaparsam daha iyi ve hayırlı bir kul olurum
Belki de onu anladım
Adeta bilinçaltına attığım kendi idealimi
Ben ne istiyordum ve gelecekten ne bekliyordum ? Ve yaklaşık 1 yıldır bu sorunun cevabını biliyorum
Bunu bir ben biliyorum, bir de Allah
Bir de birkaç yakın dostum
O kadar
Şimdi bir gün imkanım olduğunda Allah inşallah yapmak istediklerimi yapmamı nasip eder de bende bu dünyadaki görevimi en iyi şekilde başarmış olurum
Yapmak istediklerinizi O’nun rızasını kazanmak adına yapmıyorsanız neden yapıyorsunuz ki?
Belki yıllarca kendi amacımın ne olduğunu bilmeden yaşadım ama bu bana bu dünyaya neden geldiği mi ve gerçek amacımın ne olduğunu sorgulamamı sağladı
Şimdi soru şu ? Sizin amacınız ne ? Para kazanmak mı sadece ? Peki o parayla ne yapacaksınız ?
Sevgili dostlarım
Bir an için gözlerinizi kapatın ve dünya üzerindeki tüm paraların sizin olduğunu düşünün
Ve 90 yaşında olduğunuzu da
Şimdi o parayla ne yapacaksınız ?
O para sizi nereye kadar kurtaracak
Gözlerinizi kapatın ve sadece düşünün
Psik
Dan
Selçuk Arıcı
İnsan Kaynakları Uzmanı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul