Konu
:
Besleyici Taneler: Pirinç
Yalnız Mesajı Göster
Besleyici Taneler: Pirinç
07-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Besleyici Taneler: Pirinç
Öğünlerimizde hemen her gün türlü şekillerde tükettiğimiz pirinç, diğer ülkelerin mutfaklarında da özel bir yere sahip
Pirinç B vitaminleri, lif ve mineraller özellikle de kalsiyum ile demir açısından çok zengin bir besin
Et ve sebzelerle bütünleşerek besinsel değeri daha da artıyor
Pirincin içeriğinde kaliteli protein ve zengin aminoasitler bulunuyor
Bu açıdan bakıldığında pirinç makarnaya oranla daha çok besinsel değerler içeriyor
Yüksek miktarda nişasta içeriyor
Bu nedenle 1-2 saat içinde hazmedilebiliyor
Oysa makarnanın hazmı daha uzun sürüyor, 3-4 saat gibi
Kolesterol içermiyor
Düşük miktarda sodyum içermesi nedeniyle kalp-damar ve yüksek tansiyon hastalarına pirinç yemeleri öneriliyor
İdeal bir dengeleyici
Mide sorunları olanlar, hazımsızlık çekenler ve karaciğer rahatsızlığı olanlara pirinç iyi geliyor
Rafine pirince oranla kepekli pirinç daha yararlı
Vitamin, mineral, lipid ve besinsel lifler açısından daha zengin
Kepekli pirinç parlak rengini daha fazla yağ içermesine borçlu
Ancak beyaz pirince göre daha uzun süre pişmesi gerekiyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul