07-14-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şifalı Bitkiler Karışık
Çölyak,felç,astım,artirit,stres,ülser,kemik erimesinde
Kestane
Önemli bir enerji kaynağıdır Kolayca sindirilebilir Çölyak hastaları için buğday içermeyen un kaynağı olabilir E ve B6 vitaminleri içerir Yağ oranları düşüktür
Turunçgiller:
C vitamini zengini turunçgiller içerdikleri flavonoid adlı antioksidanlar sayesinde atardamarların, kalbin zarar görmesini önlüyor Portakal, içerdiği folik asit, kalp dostu potasyum ve kalsiyum sayesinde sağlıklı alyuvar hücrelerinin çoğalmasına yol açıyor
Soğan:
Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder Kükürt bileşimleri, atardamarların zarar görmesini önler Soğan kemik erimesine de iyi geliyor
Enginar:
Enginarın en büyük özelliği, toksinleri temizleme yeteneğidir Bu sebeple artirit ve romatizması olan hastalara özellikle tavsiye ediliyor Cynarine adlı madde, karaciğer ve safra kesesinin rahatsızlanmasını engelliyor
Meyan kökü:
Antivirüs etkisi vardır Karaciğeri korur Adrenalin salgılanmasını dengeler Stresle başa çıkabilmek için gerekli olan kortizol hormonunu salgılatır
Lahana:
Ülseri olan kişiler için tonik, yani mideyi temizleyici etki doğurur Yüksek oranda C vitamini içerir
Kırmızı lahana:
vücutta antioksidan özelliğe sahip A vitamini içerir Kanseri önleyici etkiye sahiptir Çiğ olarak salatalara katılması tavsiye edilir
Kayısı:
Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir
Süt:
Kalsiyum, protein, B2-A-E-D vitaminleri, folik asit, fosfor ve demir kaynağıdır Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri ve dişleri güçlendirmek için çalışır Bunların eksikliği kemikleri eritir
Araç tutması,cilt sorunları,laktoz dayanıksızlığı ve göz için
Zencefil:
Sindirime yardımcı olur Mide bulantısını giderir Enerjinizi arttırır Seyahatin ve otomobilde uzun süre gitmenin yol açtığı bulantı ve rahatsızlıkları azaltır
Papatya: Çay olarak içildiğinde sindirime yardımcı olur, karın ağrılarını dindirir Sıcak bir banyonun ardından hazırlanacak papatya çayı torbaları, egzamanın sebep olduğu kaşıntı ve yanmaları alır
Acı pul biber:
Portakaldan 3 kat daha fazla oranda C vitamini içerir Capsantin adlı kimyasal madde zona hastalığının sebep olduğu ağrıları dindirmek için yapılan kremlerde kullanılır
Portakal suyu:
Bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacının tamamını karşılar İçindeki potasyum vücudun su dengesini korur; cildin kurumasını, kırışıklıkların meydana gelmesini önler
Portakal yağı:
Susam yağıyla karıştırılarak kullanıldığında iyi bir cilt yağı elde edilir Ayrıca, selülitli bölgelere portakal yağıyla masaj yapılması tavsiye edilir
Badem:
Yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, E vitamini, B2 vitamini, antioksidan içerir Bu sebeple, laktoz (süt şekeri) dayanıksızlığı bulunan ve günlük gıdalar yiyemeyen kişiler için badem ideal bir besin kaynağıdır
Mısır:
Zeaksantin adlı bir bitkisel bileşim içerir Bu madde, yaşa bağlı olarak gelişen görme bozukluklarını azaltır
Ispanak:
Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine dönüşen betakaroten içerir Sağlıklı gözler için gereklidir Katarakt ve diğer göz tabakalarının bozulmasına karşı lutein maddesi de içerir Pişirdikten sonra hemen tüketin, beklemesi halinde, içindeki yararlı maddeler toksik maddelere dönüşebilir
|
|
|