Yalnız Mesajı Göster

Bitkisel Ve Aromatik Yağlar

Eski 07-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bitkisel Ve Aromatik Yağlar



ADAÇAYI: Mide ve bağırsak gazlarını giderir Mide bulantısını keser Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar Göğsü yumuşatır Astım hastaları için yararlıdır
AHUDUDU: Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar Terletir ve idrar söktürür Kabızlığı giderir Vücuda dinçlik verir
ANASON: Hazmı kolaylaştırır İştahsızlığı ve yemeklere karşı duyulan tiksintiyi giderir Mide ve bağırsak gazlarını söktürür İdrarı arttırır Öte yandan kusmayı ve ishali keser
ASMA: Yaprakları ile yapılan ilaçlar kanamayı durdurur Vücuda kuvvet verir Sarılığı keser İshali durdurur
AVOKADO: Çok kalorili olmasına rağmen içerdiği Glutathion süper bir hücre koruyucusudur, çünkü en iyi antioksidanttır Antioksidantlar hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatırlar ve kanseri önlerler Tüm meyveler arasında protein bakımından en zengin olanıdır Bol miktarda E vitamini de içerir Bu vitamin kalp ve deriyi koruyarak dolaşımı düzene sokar Ayrıca potasyum ve B6 vitamini de içerir Kadınlar açısından çok gereklidir
AYRIKOTU: İdrar söktürür Böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesine yardımcı olur Buralardaki iltihapları da giderir
AYVA: İshal ve dizanteriyi keser Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir İnce bağırsak iltihabını giderir Kanı temizler Çarpıntıyı dindirir
BADEM: Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir
BAKLA: İdrar yollarını temizler Böbrek ağrılarını dindirir Böbrek iltihaplarını giderir Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur
BAMYA: Halsizliğe karşı bire bir 100 gram bamya günlük magnezyum (hücrelerin enerji depolamasına yarayan madde) ihtiyacımızın üçte birini ve yüzde 10′dan daha fazla miktarda ise günlük demir
(akyuvarların vücut içinde oksijen taşımasını sağlıyor) ihtiyacımızı karşılıyor
BEZELYE: Taze ve donmuş olarak kullanılabilen bezelye B1, C vitaminleri, protein, lif ve folik asit içerir Sinir sisteminde sorunları olanlara tavsiye edilir
BROKOLİ: Kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine bire bir Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, vitamin deposudur Brokoli tutkunlarında ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülür, kalp dolaşım hastalıklarına da pek fazla rastlanmaz Kadınlarda göğüs kanserini önlerGöğüs kanserine ve spinabifida hastalığına karşı etkili Brokoli bol miktarda, göğüs kanseri riskini azaltan ‘indole’ adlı bir madde içeriyor İndole, göğüs kanserine neden olan östrojen bozukluklarını engelliyor Ayrıca brokolinin diğer bir özelliği de, spinabifida hastalığını (doğuştan belkemiğinde son omurun kapanmamış olması) önlemesi
BUĞDAY: Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir Buğdayın dış kabuklarından elde edilen kepek de, genellikle mısır gevreği türü yiyeceklerle tüketilir Kepekli buğday unundan yapılan kurabiye vb bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler Buğday tanesinin özü olağanüstü besleyicidir Vücudun özümsediği kalsiyum, demir ve çinko burada depolanır Besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir Ama, yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi biraz daha zordur
CEVİZ AĞACI: Yaprakları ve kabuklarıyla hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir İshal ve dizanteriyi keser Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir Saç ve elleri boyamakta da kullanılır
ÇAMFISTIĞI: Bronşit, verem, akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur Ruhi çöküntüyü giderir Kalp hastalıklarında da faydalıdır
ÇEMEN: Balgam söktürür Vücuda rahatlık verir
ÇİLEK: Körpe ve bol sulu çilekler sistemi temizliyor Cilt sorunları olanlar için de iyi bir meyvedir Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunları için de birebirdir Ayrıca diş etlerini güçlendiriyor, dişlerdeki tartarı önlüyor, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor Çilekte yüksek oranda C vitamini bulunduğu gibi, yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içeriyor Çilek C vitamini ihtiyacını karşılar Ayrıca bol miktarda potasyum içerir ve lifli besinler arasında önemli bir yer tutar Diyabetli hastalar, çileğe şeker ilave etmemek şartıyla bu meyveyi bol bol yiyebilirler
ÇÖREKOTU: İştah açar Vücuda kuvvet ve dinçlik verir Hazmı kolaylaştırır Mide ve bağırsak gazlarını söker Koklanacak olursa baş ağrısını keser
DEFNE: Terletir, ateşi düşürür Vücuda rahatlık verir İdrar ve adet söktürür İştah açar Sinir ağrılarını dindirir
DENİZ KADAYIFI: Solunum ve hazım sistemi nezlelerini giderir Vücudu besleyici olarak da kullanılır
DENİZ YOSUNU : Metabolizmanın işleyişini hızlandırıyor Troid hormonundaki dengesizlikleri engellen maddeleri içeren su yosunu, metabolizmayı hızlandırıyor Ayrıca, B vitamini, kalsiyum ve çinko içeren yosun; deriye, tırnaklara ve saça karşı etkili
DEVEDİKENİ: Ateş düşürür Terletir ve vücuda rahatlık verir
DOMATES: Kanserden koruyucu ve yaşlanmayı zihinsel ve bedensel olarak yavaşlatıcı bir sebze C ve E vitaminleri içerir Domates zengin bir potasyum kaynağıdır ve çok az miktarda tuz bulunur Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller Kalp hastalıklarına ve prostat kanserine karşı etkili ‘Beta karotin’e yakın olan likopen içeriyor Likopen vücudu kalp hastalıklarına karşı koruyan maddeler arasında yer alıyor Araştırmalar domatesin prostat kanseri riskini azalttığını gösterdi Haftada en az iki kez domates yiyen erkeklerin, diğerlerine oranla prostat kanserine yakalanma riskleri az
DUT: Beyaz dut yaprakları idrar söktürür Vücutta biriken suyu boşaltır Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür
EBEGÜMECİ: Göğsü yumuşatır Öksürük keser Mide bulantısı ve kusmaları önler Ateşi düşürüp vücuda rahatlık verir Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir Dişeti hastalıklarını tedavi eder
ELMA: Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar İki elma yerseniz, kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler Sindirimi kolaylaştırır Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karşı da yararlıdır
ENGİNAR: Kandaki üre ve kolesterolü düşürür İdrar söktürür Kandaki şeker miktarını ayarlar Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olur Prostat, meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir Enginarın içinde bulunan Silymarin maddesinin, hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret eden araştırmacılar, ayrıca Silymarin maddesinin, prostat, meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtti Enginarın içinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini bulunduğu, bu sebzeyi bol miktarda tüketenlerin, bulundukları yaşın daha altında gösterdikleri belirtildi
FESLEĞEN: Öksürüğü keser Baş dönmesini durdurur Arı sokmasında faydalıdır Ağız yaralarını tedavi eder Fesleğen kokusu, sivrisinek ve tahtakurusu gibi haşaratları kaçırır
FINDIK: Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir Vücuda kuvvet verir Nekahat devresinin çabuk geçmesini sağlar
GELİNCİK: Nefes darlığı, astım ve bronşitte rahatlık verir Kan tükürme ve kusmayı önler Yanıkları iyileştirir
GREYFURT: C vitamini bakımından çok zengindir Yarım greyfurt günlük C vitamini ihtiyacının yüzde altmışını sağlar Kolesterol oranını düşüren pektin maddesi bulunur Kansere karşı koruyucu özellik taşır İştah açar
HATMİ: Ağız, boğaz ve dişeti iltihaplarını iyileştirir Bağırsak iltihaplarını giderir
HAVUÇ: Haftada beş kere yendiği takdirde Harvard’ın araştırmalarına göre kadınlarda kalp enfarktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 oranında azaltıyor Günde iki havucun erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10 oranında azalttığı görülmüştür Her gün yenen bir havuç da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor Havuçtaki Beta-Karotin de gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor Mide ve bağırsak kanamalarını önler, kansızlığı giderir, anne sütünü arttırır, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir, idrar ve bağırsak gazlarını söktürür, ülserdeki şikayetleri giderir Kansere karşı etkili olduğu gibi cildin kurumasını da engelliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor Beta karotin (kansere neden olan serbest radikallari durduruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor) içeren havucun en büyük özelliklerinden biri içerdiği bu maddenin cildin kurumasını engelleyen A vitaminine dönüşebilmesi
ISIRGAN: Dıştan tatbik edildiği zaman iç organlarda biriken kanı çeker Burun kanamalarını keser Balgam söktürür
ISPANAK: Kalp hastalıklarına, felce, yüksek tansiyona, yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına, kansere, hatta psişik rahatsızlıklara karşı da etkili bir sebze Göz hastalıklarına ve derideki lekelenmelere karşı etkili Ispanak içerdiği iki kimyasal madde sayesinde görme bozukluklarına karşı etkili Haftada 6 kez ıspanak yiyenlerin yüzde
86 oranında yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan derideki lekelenmeler gibi bir sorunlarının olmayacağını gösteriyor Ayrıca yaşla birlikte ortaya çıkan göz hastalıklarına karşı da etkili Bir porsiyon ıspanak, günlük demir ihtiyacımızın onda birini karşılıyor
İNCİR: Bağırsakları yumuşatır Kabızlığı giderir Bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır Enerji verir
KARANFİL: Mikropları öldürür Ağrıları dindirir Sinirleri uyarır Hazmı kolaylaştırır Koku giderir İştah açar
KEKİK: Bedeni kuvvetlendirir Hazmı kolaylaştırır Kalp çarpıntısını keser Bağırsak iltihaplarını iyileştirir Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder Kandaki şeker miktarını azaltır
KIRMIZI BİBER: Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı olan direncini artırıyor Portakaldan daha fazla miktarda C vitamini içeren bu sebze, aynı zamanda içerdiği beta karotin ile bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor 100 gram kuru kırmızı biberin 318 kalori enerji verdiğini, 148 miligram kalsiyum, 76 miligram C vitamini (taze biberde 340 miligram), 8,1 gram su, 2 bin 14 miligram potasyum, 41 bin 610 IU A vitamini, 12 gram protein, 293 miligram fosfor, 15 miligram B3 vitamini, 17,3 gram yağ, 152 miligram magnezyum, 2 miligram B2 vitamini, 56,6 gram karbonhidrat, 30 miligram sodyum, 1 miligram B1 vitamini, 24,9 gram lif, 8 miligram demir yanında acılık ve renk maddesi gibi organik bileşikler içerdiğini vurguladı Beslenmede çok büyük öneme sahip kırmızı biberin, bir o kadar da insan sağlığında aranılan bir materyal olduğuna dikkati çeken Prof Dr Tuncer, şöyle devam etti: ‘’Kırmızı biber mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır, sindirimi kolaylaştırır, romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir, kolera ve azaltır ve kanser tedavisinde kullanılır Terlemeyi artırır, gut hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığa iyi gelir Kanser riskini serinlik verir (sıcak iklimlerde kullanılmasının nedenlerinden birisi budur), öksürük ve boğaz ağrılarını gidermede (gargara olarak) kullanılır, sinir hastalıkları için doğal yatıştırıcıdır, vücuttaki aşırı yağ ve kolesterol birikiminin önlenmesini sağlar Antibakteriyel etkisi ile hastalıkların önlenmesinde de etkili olan kırmızı biber ülkemizde ağırlıklı olarak Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere Güney ve Güneydoğu illerinde fazlaca tüketilir Bu bölgenin kırmızı biberleri acı tiplerdir Kırmızı biber kuzeyde ise en çok Bursa ve Bilecik’te üretilmektedir Bu biberler ise genellikle tatlıdır'’
KINAKINA: Ateş düşürür Sıtmayı tedavi eder Tifoda faydalıdır İştah açar Cilt kaşıntılarında faydalıdır
KİRAZ : Aspirin yerine kiraz Kiraz yemek ağrıların dindirilmesinde aspirinden çok daha etkili oluyor Michigan eyaletinde yaşayanlar, bu yörede çok yetiştiğinden, bol bol kiraz yiyorlar Kimileri bu meyvenin gut ve mafsal iltihabından kaynaklanan ağrılara bire bir olduğunu ileri sürüyor Michigan Eyalet Üniversitesi’nden Muraleedharan Nair kirazda bulunan ve ‘’antosiyanin'’ olarak bilinen kırmızı renkteki kimyasalların bu etkiyi yaratabileceğine dikkat çekiyor Nair ve ekibi genelde uygulanan deneylerden yararlanarak söz konusu belişimlerin aspirin ve ibuprofen gibi ağrı kesicilerde bulunan enzimleri içerip içermediğini araştırdı Ardından kimyasalların serbest radikallerin zararlı etkilerini yok edici özelliklerini inceleyerek bunları vitaminlerle karşılaştırdı Sonuçta, 20 kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu görüldü Kirazda bulunan antosiyanin maddesinin E ve Ca vitaminlerine benzer antioksidan etkiler yarattığına da tanık olundu Nair’e göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla özdeş etki yaratıyor Nair kirazdaki antosiyaninin tablete dönüştürülmesine çalışıyor
KİVİ: Bir kivide, bir portakalda olan C vitamininin iki katı vardır Potasyum bakımından da zengindirler Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler
KUŞBURNU: Çok yoğun vitamin zenginliği nedeniyle gözlerin dostudur Vücuda dirilik sağlar 100 gram kuşburnunda bir sandık portakala eşdeğer C vitamini vardır İyi bir raşitizm ilacı, etkin bir kan temizleyicisidir Güçlü bir kurt düşürücü ve bağırsak yumuşatıcısıdır Mide kramplarına ve sindirim sistemi zorluklarına karşı faydalıdır Romatizma ağrılarını gideriyor Basur tedavisinde iyi sonuç veriyor
KUŞKONMAZ: Hazımsızlığa karşı etkili Antitoksit maddeler içeren bu sebze böbreği toksinlerden arıtıyor ve besinlerin hazmedilmesini kolaylaştırıyor
LAHANA: Kansere karşı etkili olduğu bilinen sebzelerin başında gelir Bol miktarda B, C ve E vitamini, potasyum içerir Özellikle meme ve rahim kanserine karşı etkilidir Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar Kandaki şeker miktarını düşürür Sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir Astıma faydalıdır Bağırsak kanserine karşı etkili Lahana kanser hücrelerinin üremesini engelleyen kimyasal bir madde (isotiocyanates) içeriyor ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, haftada bir gün lahana yiyenlerin bağırsak kanseri olma riskleri üçte iki oranında azalıyor
MAYDANOZ: Bir demir deposudur Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum ve A vitamini vardır Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar Böbrekleri çalıştırarak idrar getirir, kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur
MANTAR: Bağışıklık sistemini güçlendiriyor Özellikle Çinliler’in ilaç niyetine yedikleri bu sebze, bünyeyi hastalıklara karşı koruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor
MARUL : Kemik erimesine karşı etkili Sütten bile daha fazla kalsiyum içeren bu sebze, kemikleri güçlendirmesi açısından bir numara 100 gramında, küçük bir bardak sütün içinde bulunan kalsiyumdan daha fazlasına sahip Bu miktar günlük kalsiyum ihtiyacının dörtte birine tekabül ediyor
MELEKOTU: Kan dolaşımını düzenler Terletir Kurutulmuş melekotu dövülüp başa sürülecek olursa bitleri öldürür Astım nöbetlerine faydalıdır
MEYANKÖKÜ: Grip, nezle, anjin ve nefes darlığına faydalıdır Öksürük ve balgam söktürür Yüksek tansiyonu düşürür
MISIR: Yüzde 183 gibi yüksek oranda lif içeriyor Mısırın içeriğindeki yüksek karbonhidrat, enerji seviyenizi yükseltir İçinde protein, kalsiyum, demir, fosfor, A ve B2 vitaminleri bulunur
MUZ: Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir Potasyum krampları önler Adet sancılarını gidermeye birebirdir
NAR: Vücudu kuvvetlendirir İshali keser Burun poliplerine faydalıdır Şerit düşürür Kalbi kuvvetlendirir Mide, bağırsak hastalığı olanlar, küçük çocuklar ve hamileler fazla kullanmamalıdır
NOHUT: Vücudu kuvvetlendirir Anne sütünü arttırır
ÖKSEOTU: Kalbin atışlarını arttırır Damar kireçlenmelerinde faydalıdır Sara ve akciğer kanamalarında kullanılır
PATATES: Kızarmış yemezseniz kilo aldırmaz Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önler Yorgunluğa karşı birebirdir Bol miktarda C vitamini ve protein içerir Halsizliğe karşı etkili Vücuda enerji veren madde olan karbonhidrat içeren patates, C ve E vitaminleri ve beta karotin açısından en zengini
PIRASA: İdrar söktürür Mide rahatsızlığına iyi gelir Kabızlığı giderir Basur memeleri için faydalıdır Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur
PORTAKAL: Antioksidantlar ile dolu bir meyve Kanseri önleyici olarak bilinen bütün maddeleri içeriyor Ayrıca bol miktarda C vitamini içeriyor
SALATALIK: Salatalığın kendisi ya da suyu cildimizi bir tonik kadar temizler Salatalık kabızlığı önler, böbrek ve kalp hastalıklarında vücutta biriken suyun atılmasına yardımcıdır Kalp hastalıkları ve enfeksiyonlara karşı etkili Kükürt içeriyor ve bu madde vücudun enfeksiyonlara karşı dayanıklılığını artırdığı gibi, kolestrolü de düşürüyor
SALEP: Öksürük ve bronşite faydalıdır Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar Zihni çalıştırma gücünü arttırır
SOĞAN VE SARIMSAK: Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı tehlikesini azaltırlar Soğan, mide kanserine yakalanma riskini; sarımsak da bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltıyor Sarımsağın mayasında bulunan maddeler hücrelerin zarar görmesini önleyerek, vücudu erken yaşlanmaya karşı koruyor Antibiyotik ve nefes darlığını gideren bileşimler içeren sarımsak bağışıklık sistemini de kuvvetlendiriyor Kalbe ve alerjik hastalıklara karşı etkili Soğan içerdiği kimyasal maddelerle kalbimizi güçlendiriyor ve alerjik reaksiyonları engelliyor Newcastle’da yapılan araştırmalar, düzenli bir şekilde soğan yiyenlerin damarlarının tıkanma riskinin azaldığını gösteriyor
SOYA: Uzun yaşamak isteyen herkes mutlaka soya tüketmelidir Soya, içerisinde östrojen hormonuna benzer işlev gören ve bu hormonun etkilerini sulandıran bir madde içerir ve bu da kadın bünyesi için son derece yararlıdır Çünkü, hücre yenilenmesini hızlandıran östrojen hormonunun aşırı üretimi, göğüs, rahim ve boyun kanserine yakalanma riskini çok arttırır
TARÇIN: Ruhi sıkıntıları giderir Sürmenajda faydalıdır Kalbi kuvvetlendirir İştah açar, hazmı kolaylaştırır
TERE: İştah açar Hazmı kolaylaştırır Bronşları temizler, öksürük söktürür İdrar söktürür, böbrekleri ve idrar yollarını temizler Kanser, anemi ve lif hastalıklarına karşı etkili Tere kanserle savaşan sebzelerin arasında olduğu gibi aynı zamanda en fazla kalsiyum, demir ve folik asit içerenlerin başında geliyor Tere gibi yeşil sebzeler yiyen kadınların, life ilişkin hastalıklara yakalanma riskleri daha az
TON BALIĞI: Çok yağlı olmasına rağmen Omega-3 adlı önemli bir yağ asiti içerir Bu madde, yüksek tansiyon, kalp çarpıntısı ve şiddetli migren ağrılarına iyi gelir Ayrıca cilt kuruluğunu ve egzamayı tedavi eder Ancak taze olarak yenmelidir Konserve olarak satılan ton balığı yüksek D vitaminin içermekle birlikte Omega-3 yağ asitinden yoksundur
TURP: Böbreklerdeki mikropları öldürür Kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur Karaciğer şişliğini indirir Sarılıkta faydalıdır Safra taşlarının düşürülmesine yardımcıdır Romatizma, siyatik astım ve bronşite faydalıdır
ÜZÜM: Üzümde bilinen 20 antioksidant var, siyah üzüm ise yeşil üzümden fazlasını içeriyor Kan yapar, kanı temizler Yüksek tansiyonu düşürür Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur Besleyicidir
VİŞNE: İshali keser Ateşi düşürür İdrar söktürür Vücuda rahatlık verir
YENİBAHAR: Damar sertliğini önler Hazmı kolaylaştırır Mide ve bağırsak gazlarını giderir
YOĞURT: Vücudun çeşitli organlarında bulunan bakterilerden bağırsakta barınanları, sindirim sisteminin düzenli çalışması açısından önemlidir Bu bakteriler, enfeksiyonların ve bulaşıcı bir hastalık geçirirken almak zorunda kaldığımız antibiyotiklerin saldırısına uğrayabilir Bu da sindirim sistemini harap eder Yoğurt bu sorunu çözer, azalan bakteri miktarını normal seviyesine getirir ve enfeksiyonları hem önler, hem de onlarla mücadele eder Bağışıklık sistemini de canlandırır Kalsiyum oranı sütten fazla olan yoğurdun, protein oranı süte eşittir
YULAF: Çocukların hazım güçlüklerini giderir Bedeni ve ruhi yorgunlukları giderir Kandaki şeker miktarını azaltır
YERALMASI: Şeker hastaları için faydalıdır Besleyicidir Vücudun direncini arttırır Kabızlığı giderir
ZENCEFİL: İştah açar Kusmayı önler Bağırsak bozukluklarını giderir
ZEYTİN: Zeytinyağı, safrayı artırır Karaciğeri çalıştırır Karaciğer ağrılarını keser Sarılıkta faydalıdır Yaprak ve kabukları yüksek tansiyonu düşürür Kandaki şeker miktarını düşürür Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur


Alıntı Yaparak Cevapla