Prof. Dr. Sinsi
|
Vitaminler
Kalsiyum: Sağlıklı ve güçlü kemikler ve dişler, normal kalp fonksiyonları kasları, kasların ve sinir sisteminin sağlıklı çalışmaması
Kaynağı: Badem, sütü ürünleri, yumurta sarısı, soya-fasulyesi ve sardalye balığı
Krom: Vücudun şeker kullanımını düzenler, kandan hücrelere glikoz transferi sağlar
Kaynağı: Yumurta sarısı, istiridye, yer fıstığı, üzüm suyu, peynir, buğday ve maya
Demir: Oksijen kan yolu ile vücut hücrelerine taşır
Kaynağı: Karaciğer, istiridye, sığır eti, helvacı kabağı
Magnezyum: Sağlıklı kaslar, damarlar, kemikler, kalbin düzenli çalışması, sinir sistemi, enerjui üretiminde katalizör
Kaynağı: Badem, soya fasulyesi, yabani havuç
Magnanez: Sinir sistemi sağlığı, beyin, sinirler ve kaslar arasında koordaniasyon
Kaynağı: Ayçiçeği tohumu, Hindistan cevizi, badem, mısır, ceviz, zeytin
Potasyum: Sinir sistemi kan ve dokular asit-alkali dengesi
Kaynağı: Bütün sebzeler, kayısı, muz, patates, fındık, sardalye, avokado, narenciye meyvesi
Silica: Sağlıklı saçlar, deri ve tırnaklar
Kaynağı: Atkuyruğu bitkisi, köklü sebzeler, yulaf, arpa
Çinko: Sağlıklı üreme, deri ve bağışıklık sistemi
Kaynağı: İstiridye, sığı eti, karaciğer, zencefil, süt ayçiçeği, helvacı kabağı tohumu, Ringo balığı
|