Yalnız Mesajı Göster

Herderde Deva Bitkiler

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Herderde Deva Bitkiler



ADAÇAYI:
Mide ve bağırsak gazlarını giderir Mide bulantısını keser Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar Göğsü yumuşatır Astım hastaları için yararlıdır
AHUDUDU:
Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar Terletir ve idrar söktürür Kabızlığı giderir Vücuda dinçlik verir
ANASON:
Hazmı kolaylaştırır İştahsızlığı ve yemeklere karşı duyulan tiksintiyi giderir Mide ve bağırsak gazlarını söktürür İdrarı arttırır Öte yandan kusmayı ve ishali keser
ASMA:
Yaprakları ile yapılan ilaçlar kanamayı durdurur Vücuda kuvvet verir Sarılığı keser İshali durdurur
AVOKADO:
Çok kalorili olmasına rağmen içerdiği Glutathion süper bir hücre koruyucusudur, çünkü en iyi antioksidanttır Antioksidantlar hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatırlar ve kanseri önlerler Tüm meyveler arasında protein bakımından en zengin olanıdır Bol miktarda E vitamini de içerir Bu vitamin kalp ve deriyi koruyarak dolaşımı düzene sokar Ayrıca potasyum ve B6 vitamini de içerir Kadınlar açısından çok gereklidir
AYRIKOTU:
İdrar söktürür Böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesine yardımcı olur Buralardaki iltihapları da giderir
AYVA:
İshal ve dizanteriyi keser Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir İnce bağırsak iltihabını giderir Kanı temizler Çarpıntıyı dindirir

B
BADEM:
Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir
BAKLA:
İdrar yollarını temizler Böbrek ağrılarını dindirir Böbrek iltihaplarını giderir Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur
BAMYA
Halsizliğe karşı bire bir 100 gram bamya günlük magnezyum (hücrelerin enerji depolamasına yarayan madde) ihtiyacımızın üçte birini ve yüzde 10'dan daha fazla miktarda ise günlük demir (akyuvarların vücut içinde oksijen taşımasını sağlıyor) ihtiyacımızı karşılıyor
BEZELYE:
Taze ve donmuş olarak kullanılabilen bezelye B1, C vitaminleri, protein, lif ve folik asit içerir Sinir sisteminde sorunları olanlara tavsiye edilir
BROKOLİ:
Kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine birebir Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, vitamin deposudur Brokoli tutkunlarında ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülür, kalp dolaşım hastalıklarına da pek fazla rastlanmaz Kadınlarda göğüs kanserini önlerGöğüs kanserine ve spinabifida hastalığına karşı etkili Brokoli bol miktarda, göğüs kanseri riskini azaltan 'indole' adlı bir madde içeriyor İndole, göğüs kanserine neden olan östrojen bozukluklarını engelliyor Ayrıca brokolinin diğer bir özelliği de, spinabifida hastalığını (doğuştan belkemiğinde son omurun kapanmamış olması) önlemesi
BUĞDAY:
Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir Buğdayın dış kabuklarından elde edilen kepek de, genellikle mısır gevreği türü yiyeceklerle tüketilir Kepekli buğday unundan yapılan kurabiye vb bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler Buğday tanesinin özü olağanüstü besleyicidir Vücudun özümsediği kalsiyum, demir ve çinko burada depolanır Besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir Ama, yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi biraz daha zordur


C
CEVİZ :
Yaprakları ve kabuklarıyla hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir İshal ve dizanteriyi keser Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir Saç ve elleri boyamakta da kullanılır Bitki bilimcilere göre bol miktarda A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri ile Chinon Juglon adlı aktif madde içeren cevizin hem içi, hem ağacının kabukları hem de yaprakları pek çok sağlık sorununa iyi geliyor
Her sabah kahvaltıda bir miktar ceviz içi yenmesinin zekayı geliştirdiğini belirten uzmanlar, yeşil ceviz meyvelerinin kabukları kaynatılarak içildiğinde erkeklerde cinsel gücü artırdığını belirtti
Vücudu besleyip güçlendiren cevizin yararlarından bazıları şöyle sıralanıyor:
• Nasırlar üzerine konulan ceviz yağı zamanla bunların yok olmasını sağlar
• Taze dalların kabukları ve meyvelerinin kabukları ile karıştırılıp kaynatılarak elde edilen sıvı mideyi kuvvetlendirir
• Ceviz yapraklarından yapılan çay iştah açar, mideyi kuvvetlendirir, boğaz hastalıklarına iyi gelir
• Bir miktar ceviz yaprağı banyo suyuna karıştırılırsa cilt hastalıklarına iyi gelir
• Ceviz yaprakları pişirilerek çıbanların üzerine sarılırsa iyileşmesini sağlar
• Ceviz yağı yüz lekelerinin üzerine sürülüp masaj yapılırsa lekeler yok olur

ÇAMFISTIĞI:
Bronşit, verem, akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur Ruhi çöküntüyü giderir Kalp hastalıklarında da faydalıdır
ÇEMEN:
Balgam söktürür Vücuda rahatlık verir
ÇİLEK:
Körpe ve bol sulu çilekler sistemi temizliyor Cilt sorunları olanlar için de iyi bir meyvedir Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunları için de birebirdir Ayrıca diş etlerini güçlendiriyor, dişlerdeki tartarı önlüyor, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor Çilekte yüksek oranda C vitamini bulunduğu gibi, yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içeriyor Çilek C vitamini ihtiyacını karşılar Ayrıca bol miktarda potasyum içerir ve lifli besinler arasında önemli bir yer tutar Diyabetli hastalar, çileğe şeker ilave etmemek şaartıyla bu meyveyi bol bol yiyebilirler
ÇÖREKOTU:
İştah açar Vücuda kuvvet ve dinçlik verir Hazmı kolaylaştırır Mide ve bağırsak gazlarını söker Koklanacak olursa baş ağrısını keser

D
DEFNE:
Terletir, ateşi düşürür Vücuda rahatlık verir İdrar ve adet söktürür İştah açar Sinir ağrılarını dindirir
DENİZ KADAYIFI:
Solunum ve hazım sistemi nezlelerini giderir Vücudu besleyici olarak da kullanılır
DENİZ YOSUNU
****bolizmanın işleyişini hızlandırıyor Troid hormonundaki dengesizlikleri engellen maddelir içeren su yosunu, ****bolizmayı hızlandırıyor Ayrıca, B vitamini, kalsiyum ve çinko içeren yosun; deriye, tırnaklara ve saça karşı etkili
DEVEDİKENİ:
Ateş düşürür Terletir ve vücuda rahatlık verir
DOMATES:
Kanserden koruyucu ve yaşlanmayı zihinsel ve bedensel olarak yavaşlatıcı bir sebze C ve E vitaminleri içerir Domates zengin bir potasyum kaynağıdır ve çok az miktarda tuz bulunur Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller Kalp hastalıklarına ve prostat kanserine karşı etkili 'Beta karotin'e yakın olan likopen içeriyor Likopen vücudu kalp hastalıklarına karşı koruyan maddeler arasında yer alıyor Araştırmalar domatesin prostat kanseri riskini azalttığını gösterdi Haftada en az iki kez domates yiyen erkeklerin, diğerlerine oranla prostat kanserine yakalanma riskleri az
DUT:
Beyaz dut yaprakları idrar söktürür Vücutta biriken suyu boşaltır Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür


E
EBEGÜMECİ:
Göğsü yumuşatır Öksürük keser Mide bulantısı ve kusmaları önler Ateşi düşürüp vücuda rahatlık verir Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir Dişeti hastalıklarını tedavi eder
ELMA:
Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar İki elma yerseniz, kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler Sindirimi kolaylaştırır Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karşı da yararlıdır
ENGİNAR:
Kandaki üre ve kolesterolü düşürür İdrar söktürür Kandaki şeker miktarını ayarlar Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olur
Prostat, meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir
Enginarın içinde bulunan Silymarin maddesinin, hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret eden araştırmacılar, ayrıca Silymarin maddesinin, prostat, meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtti Enginarın içinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini bulunduğu, bu sebzeyi bol miktarda tüketenlerin, bulundukları yaşın daha altında gösterdikler


F
FESLEĞEN:
Öksürüğü keser Baş dönmesini durdurur Arı sokmasında faydalıdır Ağız yaralarını tedavi eder Fesleğen kokusu, sivrisinek ve tahtakurusu gibi haşaratları kaçırır
FINDIK:
Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir Vücuda kuvvet verir Nekahat devresinin çabuk geçmesini sağlar



G
GELİNCİK:
Nefes darlığı, astım ve bronşitte rahatlık verir Kan tükürme ve kusmayı önler Yanıkları iyileştirir
GREYFURT:
C vitamini bakımından çok zengindir Yarım greyfurt günlük C vitamini ihtiyacının yüzde altmışını sağlar Kolesterol oranını düşüren pektin maddesi bulunur Kansere karşı koruyucu özellik taşır İştah açar


H
HATMİ:
Ağız, boğaz ve dişeti iltihaplarını iyileştirir Bağırsak iltihaplarını giderir

HAVUÇ:
Haftada beş kere yendiği takdirde Harvard'ın araştırmalarına göre kadınlarda kalp enfarktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 oranında azaltıyor Günde iki havucun erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10 oranında azalttığı görülmüştür Her gün yenen bir havuç da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor Havuçtaki Beta-Karotin de gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor Mide ve bağırsak kanamalarını önler, kansızlığı giderir, anne sütünü arttırır, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir, idrar ve bağırsak gazlarını söktürür, ülserdeki şikayetleri giderir
Kansere karşı etkili olduğu gibi cildin kurumasını da engelliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor Beta karotin (kansere neden olan serbest radikallari durduruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor) içeren havucun en büyük özelliklerinden biri içerdiği bu maddenin cildin kurumasını engelleyen A vitaminine dönüşebilmesi


HURMA
Kalbimizin yeni dostu bulundu: "Hurma"
Bugüne dek kalp ve damar hastalıklarından korunmada elmanın sihirli gücü biliniyordu İsrailli bilimadamları kalbin gerçek dostunun hurma olduğunu kanıtladı
İsrailli bilim adamları, hurmanın, kalp ve damar hastalıklarından korunmak için önerilen elmadan daha etkili olduğunu açıkladılar
İsrail'de yapılan bir araştırmada, elma ve hurmanın yararları karşılaştırıldı Hurmanın lif, mineral ve fenol açısından zengin olduğunu söyleyen bilim adamları, elmada daha fazla bakır ve çinko bulunduğunu, buna karşılık hurmada sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir miktarlarının elmadan iki kat fazla olduğunu belirttiler Bilim adamları, düzenli yenilmesi halinde kalp ve damar hastalıkları riskini azaltan bu meyvelerin içindeki yararlı maddelerin daha çok kabuklarında bulunduğunu kaydettiler


I
ISIRGAN:
Dıştan tatbik edildiği zaman iç organlarda biriken kanı çeker Burun kanamalarını keser Balgam söktürür
ISPANAK:
Kalp hastalıklarına, felce, yüksek tansiyona, yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına, kansere, hatta psişik rahatsızlıklara karşı da etkili bir sebze Göz hastalıklarına ve derideki lekelenmelere karşı etkili Ispanak içerdiği iki kimyasal madde sayesinde görme bozukluklarına karşı etkili Haftada 6 kez ıspanak yiyenlerin yüzde 86 oranında yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan derideki lekelenmeler gibi bir sorunlarının olmayacağını gösteriyor Ayrıca yaşla birlikte ortaya çıkan göz hastalıklarına karşı da etkili Bir porsiyon ıspanak, günlük demir ihtiyacımızın onda birini karşılıyor
İNCİR:
Bağırsakları yumuşatır Kabızlığı giderir Bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır Enerji verir

K
KARANFİL:
Mikropları öldürür Ağrıları dindirir Sinirleri uyarır Hazmı kolaylaştırır Koku giderir İştah açar
KEKİK:
Bedeni kuvvetlendirir Hazmı kolaylaştırır Kalp çarpıntısını keser Bağırsak iltihaplarını iyileştirir Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder Kandaki şeker miktarını azaltır
KIRMIZI BİBER
Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı olan direncini artırıyor Portakaldan daha fazla miktarda C vitamini içeren bu sebze, aynı zamanda içerdiği beta karotin ile bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor
100 gram kuru kırmızı biberin 318 kalori enerji verdiğini, 148 miligram kalsiyum, 76 miligram C vitamini (taze biberde 340 miligram), 8,1 gram su, 2 bin 14 miligram potasyum, 41 bin 610 IU A vitamini, 12 gram protein, 293 miligram fosfor, 15 miligram B3 vitamini, 17,3 gram yağ, 152 miligram magnezyum, 2 miligram B2 vitamini, 56,6 gram karbonhidrat, 30 miligram sodyum, 1 miligram B1 vitamini, 24,9 gram lif, 8 miligram demir yanında acılık ve renk maddesi gibi organik bileşikler içerdiğini vurguladı

Beslenmede çok büyük öneme sahip kırmızı biberin, bir o kadar da insan sağlığında aranılan bir materyal olduğuna dikkati çeken Prof Dr Tuncer, şöyle devam etti: ''Kırmızı biber mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır, sindirimi kolaylaştırır, romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir, kolera ve gut hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığa iyi gelir Kanser riskini azaltır ve kanser tedavisinde kullanılır Terlemeyi artırır, serinlik verir (sıcak iklimlerde kullanılmasının nedenlerinden birisi budur), öksürük ve boğaz ağrılarını gidermede (gargara olarak) kullanılır, sinir hastalıkları için doğal yatıştırıcıdır, vücuttaki aşırı yağ ve kolesterol birikiminin önlenmesini sağlar
Antibakteriyel etkisi ile hastalıkların önlenmesinde de etkili olan kırmızı biber ülkemizde ağırlıklı olarak Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere Güney ve Güneydoğu illerinde fazlaca tüketilir Bu bölgenin kırmızı biberleri acı tiplerdir Kırmızı biber kuzeyde ise en çok Bursa ve Bilecik'te üretilmektedir Bu biberler ise genellikle tatlıdır''
KINAKINA:
Ateş düşürür Sıtmayı tedavi eder Tifoda faydalıdır İştah açar Cilt kaşıntılarında faydalıdır




Alıntı Yaparak Cevapla