07-14-2012
|
#3
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Herderde Deva Bitkiler
S
SALATALIK:
Salatalığın kendisi ya da suyu cildimizi bir tonik kadar temizler Salatalık kabızlığı önler, böbrek ve kalp hastalıklarında vücutta biriken suyun atılmasına yardımcıdır
Kalp hastalıkları ve enfeksiyonlara karşı etkili Kükürt içeriyor ve bu madde vücudun enfeksiyonlara karşı dayanıklılığını artırdığı gibi, kolestrolü de düşürüyor
SALEP:
Öksürük ve bronşite faydalıdır Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar Zihni çalıştırma gücünü arttırır
SOĞAN VE SARIMSAK:
Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı tehlikesini azaltırlar Soğan, mide kanserine yakalanma riskini; sarımsak da bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltıyor Sarımsağın mayasında bulunan maddeler hücrelerin zarar görmesini önleyerek, vücudu erken yaşlanmaya karşı koruyor Antibiyotik ve nefes darlığını gideren bileşimler içeren sarımsak bağışıklık sistemini de kuvvetlendiriyor Kalbe ve alerjik hastalıklara karşı etkili Soğan içerdiği kimyasal maddelerle kalbimizi güçlendiriyor ve alerjik reaksiyonları engelliyor Newcastle'da yapılan araştırmalar, düzenli bir şekilde soğan yiyenlerin damarlarının tıkanma riskinin azaldığını gösteriyor
SOYA:
Uzun yaşamak isteyen herkes mutlaka soya tüketmelidir Soya, içerisinde östrojen hormonuna benzer işlev gören ve bu hormonun etkilerini sulandıran bir madde içerir ve buda kadın bünyesi için son derece yararlıdır Çünkü, hücre yenilenmesini hızlandıran östrojen hormonunun aşırı üretimi, göğüs, rahim ve boyun kanserine yakalanma riskini çok arttırır
T
TARÇIN:
Ruhi sıkıntıları giderir Sürmenajda faydalıdır Kalbi kuvvetlendirir İştah açar, hazmı kolaylaştırır
TERE:
İştah açar Hazmı kolaylaştırır Bronşları temizler, öksürük söktürür İdrar söktürür, böbrekleri ve idrar yollarını temizler Kanser, anemi ve lif hastalıklarına karşı etkili Tere kanserle savaşan sebzelerin arasında olduğu gibi aynı zamanda en fazla kalsiyum, demir ve folik asit içerenlerin başında geeliyor Tere gibi yeşil sebzeler yiyen kadınların, life ilişkin hastalıklara yakalanma riskleri daha az
TON BALIĞI:
Çok yağlı olmasına rağmen Omega-3 adlı önemli bir yağ asiti içerir Bu madde, yüksek tansiyon, kalp çarpıntısı ve şiddetli migren ağrılarına iyi gelir Ayrıca cilt kuruluğunu ve egzamayı tedavi eder Ancak taze olarak yenmelidir Konserve olarak satılan ton balığı yüksek D vitaminin içermekle birlikte Omega-3 yağ asitinden yoksundur
TURP:
Böbreklerdeki mikropları öldürür Kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur Karaciğer şişliğini indirir Sarılıkta faydalıdır Safra taşlarının düşürülmesine yardımcıdır Romatizma, siyatik astım ve bronşite faydalıdır
V
VİŞNE:
İshali keser Ateşi düşürür İdrar söktürür Vücuda rahatlık verir
Z
ZENCEFİL:
İştah açar Kusmayı önler Bağırsak bozukluklarını giderir
ZEYTİN:
Zeytinyağı, safrayı artırır Karaciğeri çalıştırır Karaciğer ağrılarını keser Sarılıkta faydalıdır Yaprak ve kabukları yüksek tansiyonu düşürür Kandaki şeker miktarını düşürür Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur
|
|
|