Konu
:
Kefir Yapımı - Kefir Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kefir Yapımı - Kefir Nasıl Yapılır
07-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kefir Yapımı - Kefir Nasıl Yapılır
Kefir nasıl yapılır?
Kefir yapılışında kullanılan süt kaynatılır ve ****l olmayan (tercihan cam) bir kap içinde ılıtılır (süt temiz ise kaynatılmayabilir)
Üzerindeki kaymak tabakası alınır ve 1 çorba kaşığı kadar kefir mayası atılır ve süt iyice karıştırılır
görmemesi için klorsuz Kabın kapağı kapatılır ve süt 20-25 C 'de kalacak şekilde kap bir yere bırakılır
Mayalanacak kab soba ya da kalorifer yakınına getirilir
Çevre ısısı düşük ise kabın etrafı bezle sarılır
Kabın 20-30°C' lerde olması sağlanır
Kap içindeki süt normal olarak 18-24 Saat sonra pıhtılaşır
Maya miktarı düşük ve ortam soğuk ise pıhtılaşma gecikir
Mayalanmış süt madeni olmayan bir tel süzgeçten ya da tülbentten süzülür
Süzgeç üzerinde kalan daneler tekrar maya olarak kullanılır
Kefir mayası (taneleri) hemen kullanılmayacaksa ağzı kapalı bir Cam kavanoz içinde buzdolabında saklanır
Bazıları kefir tanelerini saklamadan önce yıkarlar
Eğer yıkama yapacaksanız kefir tanelerinin zararSu kullanın
Saklanmak istendiği zaman daneleri örtecek kadar bardağa su koymak gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul