Yalnız Mesajı Göster

Gebelikte Besinleri Hazırlarken Dikkat Edilecekler

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gebelikte Besinleri Hazırlarken Dikkat Edilecekler



Gebelikte Besinleri Hazırlarken Dikkat Edilecekler

Yiyecekleri hazırlamadan önce ve sonra mutlaka ellerinizi yıkayın Özellikle et , balık yumurta gibi yiyecekleri yeterince pişirin çiğ tüketmeyin Meyve sebzeleri bol suyla yıkayın Pastorize edilmemiş süt ve meyve suyu tüketmeyin Taze iken tüketin buzdolabında ve dışarıda fazla bekletmeyin Balık tüketirken kirli denizlerde yetişen balıklar kurşun gibi ağır ****ller icerdiğin den bunlar da siz ve bebeğiniz için zararlı olabileceğinden balık tüketirken seçici olun Kolin gebeliğin erken döneminde beyin ve zeka gelişimi açısından önemli bir besindirYumurta,tavuk çiğeri ve dana çiğeri zengin birer kolin kaynağıdir2 yumurta günlük kolin ihtiyacının yarısını rahatlıkla sağlar Süt icemiyorsaniz ,yoğurt,portakal suyu,peynir,kemik çorbasıda iyi birer calsiyum kaynağıdır Sakkarin dışındaki tatlandırıcılar gebelik açısın dan güvenilirdir Eğer vejeteryansanız et dışındaki protein kaynakları süt ürünleri,soya fasulyesi, fındık vb Kabızlık için 8 bardak su bol meyve ve sebze tüketmelisiniz Bir bardak kahve ve 1-2 bardak çaydan fazla tüketmemelisiniz Yumurta hem iyi bir protein kaynağı hemde 18 vitamin ve mineral içerir aynı zamanda zengin kolin içeriği ve ucuz fiyatı ile tercih edilebilirBeyin gelişimine yardımcıdıryalnız çiğ ve az pişmiş olarak tüketilmemelidir


Gebelik de beslenmede önemli olan nokta tek taraflı değil olabildiğince fazla çeşitli beslenmektir



Alıntı Yaparak Cevapla