Konu
:
Mars Tutulması
Yalnız Mesajı Göster
Mars Tutulması
07-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mars Tutulması
Arkadaşlar geçen gün rüyamda Mars'ı görmüştüm
Gökyüzünde Ay kadar büyük gözüküyodu
Sonra Mars Tutulması oluyodu onu bi araştırim dedim ve sizle paylaşmak istedim
26 Aralık 2007 tarihinde böyle bir olay olmuş
24 Aralık gecesi gökyüzünde bir çeşit tutulma yaşandı
Bu tutulma sırasında Ay Mars gezgeninin önünden geçti
Mars tutulması olarakta adlandırabileceğimiz bu gök olayı çok sık rastlanmayan ve nadiren gerçekleşen gezegen tutulmalarından biridir
Topluluk üyelerimiz tarafından görüntülenen bu gök olayı 24 Aralık Pazartesi sabaha karşı 06
02 de Mars gezegeninin Ay'ın arkasına girmesiyle başladı
Güneş doğmadan hemen önce ise Mars Ay'ın arkasından çıkarak tekrar görünmeye başladı
Böylece tutulma sona ermiş oldu
Aşağıdaki resim küçültülmüştür
Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz
Resmin orijinal boyutları 1600x1049 ve 38KB
BİR ŞEHİR EFSANESİ:Mars Ay'dan Büyük Görünecek
Bu yakılaşmayı değerlendirmek isteyen Nasa, 4 Ağustos 2007'de Phoenix adlı insansız uzay aracını Mars'a gönderdi
Mars'ın kuzey kutbundaki karbondioksit buzullarının organik yaşam için olanak sağladığı düşünülüyor ve eğer doğruysa bu haber Haziran 2008'de sürmanşetleri kaplayacak
Fakat şimdilerde gündemde Mars'ın Ay'dan daha büyük görüneceği şeklinde haberler dolaşıyor
Mars'ın iki yılda bir Dünya'ya yaklaştığı kavuşum tarihlerinde bu haberler sıkça internette dolaşmaya başlıyor
Bu tarihlerde gerçektende Mars'ı çıplak gözle görmek mümkün, ancak Ay'ın büyüklüğünün yüzde biri kadar bir büyüklükte parlak bir yıldız gibi görünebilir ve parlayan ışığı turuncu renkte olduğu için diğer gökcisimlerinden kolaylıkla ayırdedilebilir
2007 Ağustos ayından itibaren Mars Dünya'ya yaklaşmaya başladı ve Aralık ayında en yakın konumuna gelecek
Mars iki yıl önceki yakınlaşmada 55 milyon km'ye kadar yakınlaşmıştı ve bu rakam Mars'ın Dünya'ya en yakın konumudur
Şimdiki 2007 yakınlaşmasında 80 milyon km kadar yaklaşacak
Gezegenlerin elips yörüngeleri yüzünden bu rakamlar farklılık gösteriyor
Bir sonraki kavuşum tarihi Şubat 2010
Ancak 55 milyon km yaklaştığını bir kaç kuşak daha insanoğlu göremez
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul