Konu
:
Kuter
Yalnız Mesajı Göster
Kuter
07-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuter
Kuter İngilizce "to cut" kesmek fiilinden gelmektedir
sosis ve salam hamurunun kuter dışında elde edilmesi hemen hemen olanaksızdır
XX
yüzyılın başına kadar hamur zırh benzeri bıçaklarla yapılmakta idi
halen güney, doğu ve güneydoğu anadolu da kebap kıyması zırh ile yapılmaktadır
kuter denen bir tekne (tabla) ve tekneye dikey olarak konulmuş 2-3-4 veya 6 bıçaktan oluşan ve farklı hızla dönen bıçak takımlarından ibarettir
bıçaklar kullanış amacına göre faklı olmaktadır
yağ ve donmuş et için faklı bıçaklar kullanılmaktadır
teknolojinin gelişmesiyle birlikte farklı amaçlar için değişik kapasiteli kuterler üretilmeye başlanmıştır
üretilecek ürünün çeşidine göre en iyi karışımı yapabilen vakum paketler veya pişmiş ürün üretildiyse ısıl işlem uygulanarak haşlama ve pişirme işlerini doğrudan kuterde yapabilen pişirici kuterler de mevcuttur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul