07-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kartvizit
Kartvizit, genel olarak sahibinin adı ve soyadı, bağlı bulunduğu kurum, unvanı ve iletişim bilgilerinin yer aldığı tasarımlardır Çoğunlukla kartvizit baskıları bristol kartona yapılmaktadır Kartvizitler için sıklıkla kullanılan ölçüler: eni için 5 - 5,5 cm, boyu için 8-9 cm'dir Kartvizitler, kurumsal kimliğin ayrılmaz bir parçası olduğu için bu doğrultuda hazırlanması gerekmektedir Firma logoları için belirlenen renklerin pantone numaraları matbaa ile paylaşılmalıdır Kartvizitler, profesyonelliğin kısa bir ifadesidir İş görüşmelerine başlamadan önce kartvizitlerin değişimi son derece önemlidir Ayrıcı Günümüzde dijital ortamda hazırlanan kartviztler daha kolay şeçilebilip, daha kolay şekilde isteklere uyarlanabilmektedir
Renkli kartvizit, Basit görünüşünün yanında imaj bakımından etkili bir reklamdır Günümüzde firmalar tanıtıma ayırdıkları rakamları kıstıkça farkında olmadan piyasalarını rakip firmalara kaptırmaktadırlar Kriz dönemlerinde reklamdan tasarrufa gitmek isteyen firmalar, kartvizitlerindeki imajlarını düzeltmekle de kendilerini tanıtabilmektedirler Renkli kartvizitin diğerlerine göre
Renkli olması nedeniyle görsel çekicilik
Kâğıdının iyi kalitede (kuşe) olması
Firma ürünlerinin resimlerle gösterilmesi
Basit kartvizitlerden daha hesaplı olması (toplu basıldığı için)
Arka Baskısının olması
Islanmaması için selefon kaplama olması
gibi üstünlükleri bulunmaktadır
Kartvizit ağacı şu şekildedir :
Seri Üretim Kartvizit
Popüler Kartvizit (Resim ağırlıklı, canlı renkler için ideal)
Mat Selefon Kartvizit (Az resimli, logo ve yazıdan oluşan kartlar için ideal)
Fantezi Kartvizit (Resimsiz, logo ve bilgilerden oluşan kartlar için ideal)
Acil Kartvizit
Digital (dijital) Baskı
Ofset Express Baskı
Özel Kartvizitler
2 Renk - Tek yüz
3 Renk - Tek yüz
4 Renk - Tek yüz
Çift yüz
V I P Kartvizitler
Gofralı Kartvizit
Gofralı Kısmi laklı kartvizit
Kabartma yazılı kartvizit
Kabartma yazılı ve yaldızlı kartvizit
Ekstra Uygulanan İşçilik
Gofre
Varak
Bölgesel parlaklık
Selefon
Özel kesim
|
|
|