Yalnız Mesajı Göster

Atatürk'ün Tokat Gibi Cevapları

Eski 07-12-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Atatürk'ün Tokat Gibi Cevapları

By_DmR Nickli Üyeden Alıntı

*** 4 BİN ASKERLE ROMA'YA GİRERİM: Mussolini bizden İzmir'i istiyordu Rodos'a 40 bin asker yığmıştı İtalyan Sefiri Povli Çankaya'ya geldi Atatürk sefire, "Söyle o koca herife; o 40 bin askerle İzmir'i alamaz ama ben 4 bin Mehmetcikle Roma'ya girerim" diye cevap verdi

*** Atatürk ün Arap kralına müthiş lafı Atatürk siyasi bir görüşme için Arabistana giderArabistan kralı kendi yaverinden kahve yapmasını ister Atatürk de aynı şekilde kendi yaverindenKısa süre içerisinde Arap yaver kralına kahveyi taktim eder ve uzaklaşırHemen ardındanda Türk yaver gelir ama gelirken ayağı takılır ve kahveyi yere dökerArap kralı alaycı bir şekilde Türk yaverin bir kahveyi bile getiremediğini kendisinin ne işe yarayacağını söyler ve kendi yaverini üstün gösteren sözler söylemeye başlarAtatürk Arap Kralının sözünü bitirmesini bekler ve bu olaya müthiş bir cevapla karşılık verir''BEN HALKIMA HİÇBİR ZAMAN HİZMETÇİLİK YAPMAYI ÖĞRETMEDİM"

Atamız yabancıları rezil ederken şimdi onların torunları bizi rezil ediyolar!hak mı bu?geldiğimiz durum bundan ibaret

Atamız inançlı bir insandı inandıĞı şeyleri başarırdı, üLkesini, milletini ;bu kadar seven başka bir kişi tanımıyorum

Alıntı Yaparak Cevapla