Konu
:
Batı Trakyalı Bilinmeyen Bir Kahraman
Yalnız Mesajı Göster
07-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bildiğiniz üzere Osmanlı son döneminde balkan topraklarını kaybetmiştir
Rumlar, Sırplar, Bulgarlar ve Karadağlılar ayaklanmaya başlamış ve Türkleri öldürmeye ve katliamlar yapmaya başlamıştır
O savaşın bilinmiyen kahramanlarını hep sindirdiler ve Trakyalıları sanki hiç bir şey yapmamış gibi göstermeye başladılar
Maalesef ki yapılan fedakarlıklardan kimsenin haberi yok bununla ilgili bir kitapta yok
Yerli halkla konuştum bir sürü göçmen ve hikayeler dinledim onlarıda sizinle paylaşmak istiyorum
işte kahramanımız
Gorniçetli Süleyman
Balkan savaşında savaşan bu askerin yaşadıkları Rambo filmini aratmayan cinsten
Bugün kü Makedonya'ya o zamanlar Selaniğin Gorniçet köyünde doğan Süleyman aynı zamanda pehlivandır
Balkan savaşında köyü kuşatılmış ve o da gönüllü olarak askere yazılmış ve savaş alanına dönen köyünde savaşmıştır
Ağaç kabuklarıyla ağaç yapraklarıyla beslenen Süleyman düşman askerlerinin korkulu rüyası haline gelmiş
Köylü evden eve tünel yapmış ve adeta bir yeraltı şehri kurmuştur
Köyü gece düşman sabah Türkler ele geçiriyormuş
Süleyman geceleri köyün tünellerinde kalır bıçağıyla gece köyü basan askerleri öldürüp yüreklerine korku salmış
Askerler 5 kişilik gruplar halinde gezmeye başlamışlar ama bu da fayda etmemiş Süleyman gece tünellerde kalır tek gördüğünü öldürürmüş
Bir sabah köye baskın yapılmış Süleyman ile 5 kişilik ekibi düşman topçusu altında kalmış
Atışlar ağır olduğundan kafalarını kaldıramamışlar
Ellerinde ki cephane bitmiş birinin mermi alması gerekiyormuş
Süleyman bu işe gönüllü olmuş ve siperinden çıkmış siperinden tam çıkarken üzerine gelen top mermisiyle yaralanmış
Arkadaşları onu güçlükle oradan taşımışlar yoğun top ve mermi atışı altında hastaneye kaldırılan Süleyman oradan Yanya daki hastaneye sevk edilmiş
Savaş kaybedilince Yunanlılar Yanya daki hastaneyi basmış ve oradaki Türkleri esir almışlar Süleyman'ın doktor kontrolüne ve hastane bakımına ihtiyacı varmış
Bakımsızlığa daha fazla dayanamayan Süleyman gece yarısını 2 geçe hayatını kaybetmiş mezarı şu anda Yanya şehitliğinde durmaktadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul