Yalnız Mesajı Göster

Koca Pişirme Tarifi

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koca Pişirme Tarifi



Koca Pişirme Tarifi
Kocaların çoğu pişirilme sürecinde "yanlış işlem" gördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazılarıda basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar

Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez Ancak iyi pişirilenin gerçekten tadına doyum olmaz Koca şeçiminde ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir Bunun içın çarşı pazar dolaşmaya da gerek yoktur Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir

Beğeninin kişisel olduğunu düşünerek koca seçimini yalnızca kendiniz yapınız Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz almaktan vazgeçinizKocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında aynı işi görebilir

Kocalar da karides ve istakoz gibi canlı pişirilirler Bazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir yada kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler Onları tencerelerinde tutmak için "görev duygusu" adlı zayıf iplikten çok "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlanmalıdır

Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır Kişiliğinde uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur Köpürerek taşması halinde kaygılanılmamalıdır Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık sık köpürebilir
Özellikle sirke ve karabiber yerine tatıcıların "öpücük" adı altında sattıkları şekerden biraz konulabilir Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri baharattan birer tutam katmanız önerilir

Ancak bunlar diğer baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir hafifçe karıştırılmalıdır Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır
Böyle pişirildiği zaman size çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır

Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır Bu yolda hazırlanmış "koca" mutlu bir ömür boyunca tadını korur!
Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla