Yalnız Mesajı Göster

Önemli Müslüman Olan Herkesin Okuması Lazım

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Önemli Müslüman Olan Herkesin Okuması Lazım

Arkadaşlar,
Allah bizlere lazım gelen bütün ihtiyaçlarımızı tedarik ederek yeryüzüne göndermiş ve bizden sadece iyi bir insan olmamızı istemiştir Bizler ise günah batağına saplanmış durumdayız
Ancak bu bizi ümitsizliğe düşürmemeli,
Bir gün sahabeden biri Hz Ebu-Bekir'in (RA) yanına gelerek Ya Ebu-Bekir benim için dua et der Hz Ebu-Bekir (RA) ise ellerini açarak Ya Rabbi bir günahkar kulun, diğer bir günahkar kulundan dua istiyor, ikisinin duasınıda kabul eyle der
Hz Ebu-Bekir bile kendisini günahkar olarak görürken bizim günahkar olmamamız mümkün değildir O Ebu-BEkir ki bütün malını mülkünü İslam uğrunda harcamış bir insandır Hz Muhammet Mustafa (SAV) Efendimiz "Ben Peygamber olarak gelmeseydim, Ebu-Bekir peygamber olarak gelirdi" buyurmuşlardır

Bir örnek daha, Harut ile Marut isimli melekler bir gün Allah'a Ya RAbbi insanlar çok nankör, sen onlara nimetler veriyorsun ama onlar sana sırtını dönüyor derler bunun üzerine Allah bu iki meleği, insanın bütün özellikleri ile dünyaya gönderir Bu iki insan suretindeki melek uzun süre günah işlemeden sabır ederler ancak sonunda biri hristiyan bir kızın elinden şarap içer
Melekler bile insan özelliklerinde olduğunda günah işlediklerine göre bizim işlemememiz içten değildir Ancak bize düşen Allah'ın istediği şekle en uygun şekilde yaşamaya çalışmaktır
Allah HEpinizden Razı Olsun İnşallah

Alıntı Yaparak Cevapla