Yalnız Mesajı Göster

İslamdan Geriye Ne Kalıır?

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İslamdan Geriye Ne Kalıır?

yeni bir furya çıktısanki 1400 yıldır İslam yanlış anlaşılmışta şimdi ortaya kendini atan bazı sapkın fikirli alimler doğru anlamışçasına bazı insanlar yani Peygamber Efendimiz sav'e itaat etmekten imtina edenler sahih olan hadisleri bütün sünnetleri ve bunlarda bulunan beşvakit namazı,teravih namazını,başörtüsünü,mübarek gün ve geceleri ve daha ne varsa hepsini inkar ediyorlar

oysaki Hazreti ALLAH

estaüzü billah

Allah'a itaat edin, peygambere de itaat edin ve sakının Eğer yüz çevirirseniz, bilin ki, elçimize düşen, ancak apaçık bir tebliğdir (5/92)

Size Rabbimin risaletini tebliğ ediyorum (Ayrıca) Size öğüt veriyor ve sizin bilmediklerinizi ben Allah'tan biliyorum (7/62)
http://wwwmumsemacom/islamda-teblig-davet-ve-yontemleri/10371-teblig-ile-ilgili-ayetlerhtml

Kim peygambere itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur Kim yüz çevirirse (bilsin ki) biz seni onlara bekçi göndermedik Nisa Suresi-ayet 80
http://wwwdiyanetgovtr/kuran/mealasp?page_id=90

buyurmaktadır

bildiğiniz üzere HAZRETİ KUR'AN hak din islam dinimizin anayasa kitabıdır

HAZRETİ ALLAH CELLE CELALÜH mübarek kitabımızda ana hükümleri emir yasakları bildirmiştir, fakat bunların teferruatına girmemiştirörneğin secde edenlerle beraber secde edin buyurur veyahutta rükuu edenlerle birlikte rükuu edin der fakat bunlar nedir nasıl yapılır bunların teferuatına girmez

bunun bir çok sebebi vardırbu sebeplerden bir tanesini zikretmek gerekirse şunu söyleyebilirizki eğer her konuda teferruata girilecek olsa idi HAZRETİ KUR'AN binlerce,onbinlerce,yüzbinlerc e ciltlik bir kitap olması gerekirdi çünkü hazreti İslam ilmi ibadetten,fıkha(İslam hukuku) bir çok teferruatlı ilmi içerisine alan bir ilimdirdüşünün bir inaçsız veya bir başka din mensubu gelse ve dininizi merak ediyorum kitabınızı okumak istiyorum dese ne yapacaksınız buyrun kütüphanemizemi diyeceksiniz?Hazreti ALLAH teala kulları için Hazreti Kur'anda kolaylık murad buyurmuşturteferruatı ise Peygamber Efendimizin sav tebliğine ve onun izinden giden ehli sünnet vel cemaat alimlerin(Hazreti kur'ana,Peygamber Efendimizin sav'in hadis ve sünnetlerine uyan kişilere verilen ad) çalışmalarına bırakmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla