Konu
:
Salman-I Farisi Rivayet Ediyor!
Yalnız Mesajı Göster
Salman-İ Farisi Rivayet Ediyor!
07-12-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salman-İ Farisi Rivayet Ediyor!
Bir gün bir şahıs İmam Ali Aleyhisselam’ın yanına gelerek ya Emiril Muminin Aleyhisselam! Ömer senin şialarını nerde görse hakaret ediyor, aşağılıyor, ihanet ve eziyet ediyor, diye şikâyet etti
Bu olaydan birkaç gün sonra İmam Ali Aleyhisselam Medine’nin bağlarında elinde kemanı ile yürürken aniden Ömer ile karşılaştı
İmam Ali Aleyhisselam buyurdu ki; Ey Ömer! Benim şialarıma ihanet ve eziyet ettiğini duydum
Ömer arz etti ki; Eğer etsem bana kim karşı çıkacak ve kim mani olacak? İmam Ali Aleyhisselam buyurdu ki; Şimdi burada benim kendim olacağım ve sana göstereceğim
İmam Ali Aleyhisselam elindeki keman yayı yere attı ve keman büyük bir ejderha halini aldı
Ağzını deveden büyük bir şekilde açarak Ömer’e saldırdı ve Ömer’i ağzına aldı
Ömer feryat etti; Ya Ebel Hasan Aleyhisselam! el aman el aman tövbe ettim ve sözümden geri döndüm, bir daha senin şialarına eziyet etmeyeceğim diyerek ağlamaya başladı
İmam Ali Aleyhisselam mübarek elini kemana vurunca keman önceki halini aldı
Ömer titreyerek korku dolu bir halde evine gitti
Salmani Farsi diyor ki; Akşam oldu İmam Ali Aleyhisselam beni çağırdı
Huzuruna vardım, bana buyurdu ki; Ey Salman! Doğudan beytülmal olarak çok yüklü bir miktarda mal geldi ve bundan kimsenin haberi yok
Ömer’de bu mallardan kimseyi haberdar etmeden gizlemek istiyor
O’nun yanına git ve deki; Emiril Muminin Aleyhisselam buyuruyor ki: Doğudan gelen ve gizlemek istediğin malı açığa çıkar ve herkesin hakkını taksim et
Eğer etmezsen seni rezil rusva ederim
Salman Ömer’in yanına gitti ve aynen İmam Ali Aleyhisselam’ın buyurduğunu söyledi
Ömer dedi ki; kim bu maldan O’nu haberdar etti? Salman dedi ki; Meğer bu ve bunun gibi olaylar İmam Ali Aleyhisselam’a gizli midir? O bütün sırlardan haberdardır
Ömer dedi ki; Yakin etki O sihirbazdır
Sen bana yaklaş da ben de sana ihtiram edeyim ve seni razı edeyim
Ben O’ndan korkuyorum
Sen O’nu terk et bende karşılığını vereyim
Salman dedi ki; Eyvahlar olsun sana ki, İmam Ali Aleyhisselam’ı tanımamışsın, ahiretten de tamamı ile el çekmişsin
İmam Ali Aleyhisselam Allah’ın velisi, Hz
Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve selem’in vasisi ve bütün âlemlere âlimdir
Ömer dedi ki; Bu konuştuklarımızı İmam Ali Aleyhisselam’a anlatma
Ve de ki; O’nun sözlerini duydum ve itaat edeceğim
Bu malı da ihtiyacı olanlara taksim edeceğim
Salman diyor ki; İmam Ali Aleyhisselam’ın huzuruna vardım İmam Aleyhisselam buyurdu ki; Ey Salman! Seninle Ömer arasında geçenleri ben mi anlatayım yoksa sen mi anlatacaksın? Arz ettim ki ey benim mevlam! Siz buyurun en iyisini siz bilirsiniz
Bizim aramızda ne geçtiyse İmam Ali Aleyhisselam bana hepsini anlattı ve buyurdu ki; Ey Salman! Ejderhanın korkusu onun kalbinde öyle yer etmiş ki o korku ölünceye kadar da devam edecek
Kaynak: Tuhfet-ul Mecalis s
129
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul