Yalnız Mesajı Göster

Hz. Hatice (R.A)

Eski 07-12-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Hz. Hatice (R.A)

Hz Hatice'yi Peygamber sav için farklı kılan nedenler

Hz Hatice zengin ve asil bir kadınken düşman kuşatması altında yaşamaya razı olmuştu Ekmek bile bulamayan fakir bir insan olmayı göze almış ve bundan dolayı asla şikayet etmemişti
Yunus diliyle " ballar balını buldum, kovanım yağma olsun demişti" Öyle bir sevgili bulmuştu ki O’nun için bu dünyada ödenmeyecek bir bedel yoktu
Hz Peygamber (sav) ilahi mesajı tebliğ için sıksık evinden ayrılıyordu Hz Hatice o yokken evinin önünde, 50-60 dereceyi bulan sıcağın altında oturuyordu
Arkadaşları onu bu durumda görüp acıdılar Niçin iki adım geride ki gölgelik de oturmadığını sordular Hz Hatice’nin cevabı bir sevgi destanıydı:
"Rasulallah şimdi bu güneşin altındadır O da gelip gölgeleninceye kadar bende onun yaşadıklarını yaşamak onun hissettiklerini hissetmek isterim Elimde değil gönlüm bırakmaz beni "

Hz Peygamber (sav)'in , peygameberliğinden önce hira mağarasına gidişleri sıklaşmıştı Bazen günlerce gelmediği oluyordu İşte o günlerde Hz Hatice, o sarp dik patikayı tırmanırdı Ortalığı kavuran bir sıcaklık altında Peygamber imiz (sav)'e azık taşırdı
Yine öyle bir gün o zor yolu tırmanmış ve nihayet hedefine ulaşmıştı Elinde efendimiz (sav)'e getirdiği azık çıkını vardı
Gördü ki Peygamberimiz (sav) başka bir alemde ilahi huzurda huzur bulmuş haldedir O’nun aleminde kesintiye neden olurum düşüncesiyle , üç gün üç gece bir taşın arkasında ses çıkarmadan bekledi
Peygamber (sav)'i bambaşka aleminden dünyamıza indirmek istemedi Kıyamadı manevi alemine Ve bekledi bekledi bekledi…
İşte örnek budur

Hz Hatice'nin asıl örnek tarafı ise bütün mal varlığından bir anda vazgeçebilmesiydi Her şeyini koydu Peygamber (sav)'imizin önüne ve "buyur" dedi
Peygamberimiz "almam o senin servetindir" deyince de ancak benzersiz bir sevgiyle söylenecekleri söyledi:
"insan seni tanıdıktan sonra dünyaya ait bir ilgiyi nasıl muhafaza eder? İnsan seni tanıdıktan sonra dünyaya ait bir şey düşünemez Al bu anahtarlar senindir"

Alıntı Yaparak Cevapla