Yalnız Mesajı Göster

Yusuf'un Rüyası

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yusuf'un Rüyası

Yusuf'un Rüyası
HzYusuf 'un Rüyası - Hz Yusuf Hakkında - Hz Yusuf'un Rüyası Hakkında

Yûsuf'un rüyasında güneş vardı, ay vardı, Yûsuf'un rüyasında tam on bir yıldız vardı Berrak ve derin gökyüzü, Yûsuf'un, elini uzatsa dokunabileceği kadar yakındaydı Güneş ve ay birbirinin ışığını söndürmemekte, on bir yıldız başının üzerinde titremekteydi Yûsuf'un rüyasında
Önce on bir yıldız teker teker gelip Yûsuf'un tam arkasında durdular Yûsuf döşeğinde, sağdan sola attı kendini
Ay geldi sonra, Yûsuf'un başının üzerindeki lâcivert semadan indi ve sağ yanında, tam omzu hizasında durdu Yûsuf'un şakaklarında, dudaklarının kenarında ve burnunun üzerinde ter taneleri Yûsuf döşeğinde, soldan sağa attı kendini
Yûsuf'un başının üzerindeki gökten bu kez güneş indi Geldi ve göklerden inen güneş Yûsuf'un tam önünde durdu Efert bir yan ışıklarla doldu Gece aydınlandı Çöl aydınlandı Yûsuf'un içindeki karanlık aydınlandı
Sonra hepsi bir arada, güneş, ay ve on bir yıldız, Yûsuf'un etrafında döndüler ve yerlere kadar eğildiler, secde ettiler
Yûsuf döşeğinde kendini sağdan sola, soldan sağa attı bir kez daha Boncuk boncuk terledi Gül perçemleri alnının üzerinde, gömleği sırtında sırılsıklam Haykırarak uyandı: Baba! Babacığım! Kendisine ne olduğunu anlamadan ağladı: Baba! Babacığım!
Yûsuf'un başı, Yakub'un çenesiyle boynunun arasındaki korunakta Saçlarının ıslaklığı Yakub'un omzunu ıslattı Bir yaprak gibi titrerken Yûsuf baba kucağındaki emniyette bile, Yakub sordu: Oğulcuğum, ne oldu, de bana, ne'n var?
Yûsuf titremekte, Yakub güçlü bir çınar Kalın ve kocaman ve koruyucu dalları, serinletici yaprakları var Sordu Yakub tekrar tekrar: Anlat oğulcuğum bana, ne'n var?
Yûsuf önce kesik kesik ve zayıf bir sesle, sonra berrak ve coşan

bir suyun sesiyle anlatmaya başladı Dedi: Düşümde güneşi gördüm canım baba
Yakub titredi
Sonra ay'ı gördüm, diye ilâve etti Yakub ürperdi
Sonra on bir yıldız gördüm yanı sıra
Yakub yumdu gözlerini İçinden bir deniz geçti
Geldiler, teker teker, gökten yanı başıma indiler Döndüler çevremi bir kez Sonra önümde
Yakub yumdu gözlerini daha sıkı, açtı gözlerini daha büyük içindeki göklere
Canım baba, canımın içi baba Döndüler çevremde bir kez ve önümde eğildiler, secdeler ettiler Yakub, içindeki göklerde eridi
Kendisine olağan olmayan bir rüya anlatılan bir baba, Yakub, daha bir yasladı Yûsuf'u kocaman sinesine, dallarını ve yapraklarını sıkıca bastırdı Yûsuf'un göğsüne Yumdu gözlerini tekrar, tekrar açtı içindeki göklere ve denize
On bir yıldız Yûsuf'un önünde secdelerde Yûsuf'un gözlerinin derinliğinde mor benekli bir ceylânın gözlerindeki endişenin billur derinliği
Ay Yûsuf'un önünde secdede Bir ceylân, ırmak kıyısına inmiş su içmede
Güneş Yûsuf'un önünde secdede Yûsuf'un gözlerinde su 'Çen ceylin ok yemiş, ürkek ve acılı, titremekte
Hay, dedi Yakub, Rabbim, Hay! İçinde endişe
Sustu Yakub Neden sonra, sus, dedi Yûsuf'a, rüyan sana devlet demektir Ama zamanı çok sonraları gelecektir Şimdi sus canım oğul!

Ve sakın kimseye Sakın kimseye Hele sakın ağabeylerine Hiç ama hiçbir şey söyleme Onlar da çocuklardır Nerede ki devlet ve muhabbet var, nerede ki hal var makam var, orada kıskançlık vardır Bu yüzden canım oğul, ey benim Yûsuf'um oğul, hiç kimseye hele kardeşlerine hiç, hiçbir şey söyleme
Yakub okşadı Yûsuf'un hâlâ ıslak saçlarını, göz kapaklarının üzerinden geçirdi bir yağmur gülünün sancısında çatlayan dudaklarını Sağ elinin baş parmağını Yûsuf'un iki kaşının tam ortasına dokundurdu Irmakların annesi olan N il'in bir gün bu alnın aydınlığından akacağını ve Nil'in ceylânlarının bir gün bu alından su içmeye ineceğini bildi
Yûsuf, karanlık bir uykunun güvenli sularına dökülürken yeniden, bitmesine çok az zaman kalmış bir gecenin koynun* çocuksu bir geri dönüşle tekrar girerken, Yakub gözlerini bir daha kapatmadı Baktı durdu, siyah gecenin içindeki siyah bir noktaya
Bitmekte olan şu geceye, ve çölün sonundaki kocaman dağın arkasından doğacak olan güne and olsun ki, diye geçirdi içinden, Yûsuf'a peygamberlik muştusu verildi Ama zamanı var ve çok sınanması, çok acı çekmesi gerekecek Yolun serin ve se-lâmetli olsun, âh benim güzeller güzeli oğulcuğum, âh benim güzelim, Yûsuf'um

Yusuf İle Züleyha / Nazan Bekiroğlu

Alıntı Yaparak Cevapla