07-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Denize Atılan Mektup
Belki birgün -benim olmadığım birgün- kalbine değecek bu satırlarda bir şehrin gözyaşları gizlidir Ve kalemim mürekkebini kanayan yüreğimden çekmiştir Seni bulduğum bu şehirde sensiz bulunmak  Hasretimi tanımlayamaz hiçbir kelime, gözyaşlarımı almaz denizler Yüreğin kadar engin değildir gökler Martılar gagalarıyla parça parça bölüyorlar gecemi
Bir onlar dillendiriyorlar şehrimin acısını, bir de sevdamızı sakladığımız deniz
Bir gemi daha kalktı limandan   Yine ıslak gözler, yaralı yürekler ve umuda sallanan eller Köpük köpük deniz, öfkeyle kıyıya vuruyor dalgalar,
İstanbul'un yüreğine vuruyor İstanbul, güzel yüzünün altında kalbi dağlanan şehir İstanbul suskun, İstanbul dertli  Kafası karışık İstanbul'un, acı çekiyor, İstanbul acısını içine çekiyor Hırçın martılarına ve kabaran yüreğine aldırmadan susuyor Bu kaçıncı uykusuz gecem vedasız gidişinin üzerinden,
bilmem bu kaçıncı yastığımın hıçkırıklarıma mezar oluşu
Sana iltica etmiş yüreğimle çırılçıplağım şimdi gecenin orta yerinde
Şaşkın ve ürkek bakıyorum hayata, uyandırılmışım düşlerimden
Hiçbir kabus korkutmuyor kapıyı vurup gidişin kadar Yoksunluğum senden,
sensizim şimdi ey yar  Yapayalnız,biçareyim Karanlıkta yolunu kaybetmiş bir çocuk gibiyim  ağlıyorum hıçkıra hıçkıra  
Çıkmaza çıkıyor tüm sokaklar, lambalar birer birer sönüyor
Sultanahmet'te ıslak gözlerimle sessizce beni bağrına basan bu şehir,suçlu yüreğime yataklık ediyor Sonra dayanamıyor yaşlı sinesi,omuzlarımda ağlıyor
Bardaktan boşanırcasına akıyor gözünden yaşlar,gözümden yaşlar  
Gözyaşlarımız denizin karanlık sularına karışıyor
Deniz hüzne ve acıya bulanıyor Sensiz tadı yok bu şehrin,tat almam olmadığın hiç bir yerde Daralır şehrimin sokakları, nefes alamam
Kaçıp gitmeliyim bana sensizliği getiren bu şehirden Gitmeliyim şimdi
her şeyi bırakıp geride,denizin sularına gömülmeliyim,
ya da bulutlarda boğulmalıyım Gitmeliyim şimdi senin peşinden
Sen olmuş yüreğimle sana gitmeliyim Bu mektupta günbegün işgal ettiğin bir şehrin gözyaşları saklıdır Ve yakmasın diye ellerini bu mektup denize atılmıştır
Fatma_BAYLAN
|
|
|