Konu
:
Vefasızlar Vitrini
Yalnız Mesajı Göster
Vefasızlar Vitrini
07-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vefasızlar Vitrini
Vefasızlar Vitrini - Eyyüp Yıldırmış - Yaşam Hikayeleri
Samanpazarı yokuşunu Ankaralı olup ta bilmeyen yoktur
Şehrin merkezinde olmasına karşın ayrı bir dünyadır orası
Bilmeyenlere biraz tarif edeyim: Burası Ankara’nın en eski yerleşim yerlerinden biridir
Bu eski doku benim hatırladığım yıllarda varlığını hala inatla sürdürüyordu
Sürdürüyordu diyorum çünkü şimdiki hali hakkında hiçbir bilgi sahibi değilim
Mevsim sonbahar Ankara’nın her mevsim doyumsuz tatları vardır ama özellikle sonbahar ve kış bitim günleri bir başka yer etmiştir beynimde
İşte o güzel sonbahar akşamlarında biri gelişinin işaretlerini vermekte
Güneş eski kiremit döşeli damların arasında bir çift el ile asılı tutulurcasına son demlerini yaşamakta
Yerini serin ve yer yer soğuk geceye bırakmakta biraz tereddütlü
Ama ne çare doğduğu gibi batmasının da gerektiğinin bilincinde güneş… Biraz sonra paletindeki renkleri temizleyen bir ressam vakarı ile canlı ve göz alıcı ışık zerreleri yerini koyu bir karanlığa terk edecek bile
Bazı eski evlerin altı yine eski dükkânları barındırır bilirsiniz
Önünden geçerken sizi içeri davet eden bakkal… Yâda camekânlarından siyah beyaz hatıraların size baktığı fotoğrafçı dükkânlarını hep hatırlarız
Hiç kimsenin en az iki kere soluklanmadan çıkamadığı uzun, merdivenli sokağa bakan böyle bir fotoğrafçı dükkânına gözüm ilişti aniden
Gelenin geçenin azaldığı, gelenlerinde kafasını çevirip bakmadığı bir yerde olmasının etkisi ile uzunca bir zamandır kimsenin uğramadığı belli olan eski bir dükkân
İşte bu dükkânın vitrini önüne gizli bir el çekti beni ve orada durmamı buyurdu
Ankara’ daysanız mevsimde sonbahara dönmek üzereyse her şeye ama her şeye hazırlıklı olun
Her an bir beklenmezlik sizi karşılar
Karşılamakla kalmaz sarar ve sarmalar
Beni güneşin son ışıklarının vurduğu cama anlımı yapıştırmak zorunda bırakan bir manzara ile karşı karşıya idim
Eski dükkânın yine eski camekânında solmuş ve sararmış eski bir resim çerçevesinde kendimi gördüm birden
İki yanımda iki küçük çocuk arkamızda bir kadın ve bir erkek… Olamaz dedim kendi kendime resimdekiler benim ailem ama onların burada olmaları imkânsız
Her halde hayaldir dedim kendi kendime
Ama hayır birkaç kez gözümü kapatıp açmama rağmen olduğu yerde duruyordu resim ve resimdekiler
Hatta annemin bana gülümseme ile bakması bile çanlıydı sanki
Gözümün karardığını başımın döndüğünü, kanımın damarlarımda daha bir hızlı aktığını hissettim birden
Güneş iyice yerini karanlığa bırakmıştı
Zaten ıssız olan sokak iyice ıssızlığa bürünmüştü
Dükkânın üstündeki eski evden bir ses duydum aniden
-Korkma evlat dedi ses burası” Vefasızlar Çıkmazı” dır
O vitrinde “Vefasızlar Vitrini”
İnanmayan gidip kendi bakabilir
Ben yıllardır bir daha hiç uğramadım ne ” Vefasızlar Çıkmazı” na
Nede “Vefasızlar Vitrini” ne
Eyyüp Yıldırmış
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi