Konu
:
Ben Varım Ama Sen Gittin Anne
Yalnız Mesajı Göster
07-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saçları iki belik örülmüş bir kız çocuğu vardı
Duvar kenarın da oturmuş yanaklarından süzülen gözyaşlarının tuzuyla öksüz karnını doyurmaktaydı
Yamalı elbiselerinden sızan soğuk bedenini kuşatırken içini özlemleriyle uzanan bir ana kucağı sarıyordu
Ayakların da eskimiş naylon bir ayakkabıdiz altlarına kadar zoraki çekilmiş çoraplarıyla isyandan uzak minik bedenin de tevekkül eden masum bakışları arnavut kaldırımların da süzülmekteydi
Birden irkiliverdi küçük bedeni
Unuttuğu bir şeyi hatırlar gibi hızlı adımları minik bedeninde atarken gölgesiyle yüreği yarışır gibiydi
Aniden durdu
Diz çöktüğü ıslak topraklara bakan nemli gözlerle şubatın ayazına aldırmadan birkaç ot yoluverdi
Sağı solu eskimiş hırkasının kollarıyla sildi sonrada akan gözyaşını
buz gibi mermerleri bir kadife teni okşar gibi okşadı
Parmak uçlarıyla gözlerinin önün de bir hayal çiziverdi sonra da toprağa bir çiçek çizdi ve kokladı
Öyle bir kokladı ki içine kaçan kumlara bile aldırmadı
Anacığına hediye edeceği tek hediyesiyse bir kendi bir de hayallerini süsleyen çiçek bahçesinden bir küçük karanfiliydi
İyiki doğdum doğum günüm kutlu olsun anne ama neden gittin ki
özlüyorum seni
Suçlu benmiyim dogmasam acaba ölmezmiydin
ama göremeden gittin ya bu acı ağır geliyor anne bana
Yine bekliyorum gel olur mu otur bahcemdeki duvarımın dibine…
Ben varım ama sen gittin anne
Selam söyle göremediğim dedeme ve annanneme…Unutma ne zaman yagmur yağsa benden de bir gözyaşı toplar getirir sana
Sen seslen yeter ki bir yanım acır bende gelir otururum kalan yalnızlığımla yanına
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul