Yalnız Mesajı Göster

Ressamın Yeri

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ressamın Yeri

Ressamın Yeri - Uğur Demiröz
İstanbul`da bir zamanlar sessizliğin hüküm sürdüğü o güzelim Ressamın Yeri

Mis kokulu çam ağacı başı dimdik yamaçta yemyeşil saçlarını sallayarak denize selam vermekte yıllar yılı iki yakın dost gibi

Ben onunla tam 15 yıl önce tanıştımİstanbul daki en güzel sahilde bir yamaçta 20 metrekarelik düz alanda idi çam ağacıO günü düşündüm İstanbul`un yine işlek trafiğinin en yoğun olduğu öğle saatleriydi ruhumda bir sıkıntı vardı kaçmak istedim bir yerlere arabama bindim sahil her zaman sakindir; Elvis Presley`in bir kasetini taktım sesini iyice açtım o müziğin sesi içimdeki ruhu bastırır diye bir beklentim vardı denizi seyrederek gidiyordum

Ne olduysa tam oradan geçiyordum ki birşey çekti beni yeşil cennet bahçesine

Arabamı park edip dışarı çıktımDerin bir nefes aldım ama o da ne anason kokusu o kadar duygusaldım ki o kokuya sarhoş olurdum alkol kullanmayan benSonradan öğrendim ki yakında tekel imalathanesi varmış

Dik bir yamaçtı aşağı inmeye başladımOnunla karşılaştım beni kendime getirdi muhteşem bir çam ağacıydı çınarlara taş çıkartan asırlık desem yalan olmaz geniş bir gövde upuzun mantar şeklinde devasa görünümlü bir ağaç; sahilden baksanız görmeden geçemezsiniz harika üstü güzeldi

Aşıklar böyle yerleri nasıl keşfeder bilmem az da olsa ziyaretçileri vardı yeşil çimenler üstünde fakat gerçek aşıktı bunlar elele göz göze mahçup delikanlı ve kızlar ateşleri kalplerinde hala yanlış düşüncelerden uzak arasıra bakışları denize doğru yöneliyordu

Deniz kenarına indimDeniz sahille sıfır konumda idiKenarına bağdaş kurup oturdum mis gibi yosun kokusu çok hoştuSahile doğru yumuşak gidip gelen denizin kumlara dokunuşları küçük deniz kabuklarını bırakmıştı

Arkama dönüp baktım yemyeşil dörtbaşı mağrur çam ağacı oradaydıŞaşırmış halde bana bakıyor gibi hissettimDüşündüm kesin niye yalnızsın diye bakmıştı

Yalnızdım çünkü ruh eşimi bulamamıştımFikirleriyle hoş sohbetiyle beni etkileyecek kadını bulamamıştımGüzel olanı değil ruhunda ki asil güzelliği olan kadınlar ilgimi çekmekteydiBu beraberinde yalnızlığı getiriyordu

Aşıklara baktım umarım hüzün yaşamazlar diye içimden geçirdim ve her zaman hala bunu temenni ediyorum

Bir ev, iş, ve eş seçen niceleri uzun ömürlü olması için kalplerindeki, ceplerindeki ve ruhlarındaki tüm zenginlikleri o arzuladıklarına verirlerBazı sebeplerle yıllar sonra gelen ayrılma onlar için tarif edilemez yıkımlar oluşturmaktadırZordur güzel olan bu birlikteliklerden kopmak anıları vardır verilenler; kalpten verilmiştir çünkü;

şimdi bu aşıklar tüm güzel olan içlerindeki samimi duygularını veriyorlar gelecek ne getirir düşünmeden anı yaşıyorlar

Sevgi

Paylaştıkça güzel

Ömür

Aşkla yoğruldukça güzel

Sevenler ayrılmasın

Hayat sevdikçe güzel

Yıllar içinde oraya sıkıldıkça giderim

Ressamın yeri bana has bir isimdiBana özel benim diyebileceğim tapusu bende olmayan sığınağımBenim için özel olanlar çok değildirVefakarımdır özelim olan herşeye; onlar bambaşkadır her zaman kalbimde unutamam

Şimdi belediye işletiyor o güzel Ressamın Yeri`ni ama çam ağacı orada olduğu müddetçe bana özel olan bu yere hep yolumu düşüreceğim

Alıntı Yaparak Cevapla