Konu
:
Ressamın Yeri
Yalnız Mesajı Göster
Ressamın Yeri
07-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ressamın Yeri
Ressamın Yeri - Uğur Demiröz
İstanbul`da bir zamanlar sessizliğin hüküm sürdüğü o güzelim Ressamın Yeri
Mis kokulu çam ağacı başı dimdik yamaçta yemyeşil saçlarını sallayarak denize selam vermekte yıllar yılı iki yakın dost gibi
Ben onunla tam 15 yıl önce tanıştım
İstanbul daki en güzel sahilde bir yamaçta 20 metrekarelik düz alanda idi çam ağacı
O günü düşündüm İstanbul`un yine işlek trafiğinin en yoğun olduğu öğle saatleriydi ruhumda bir sıkıntı vardı kaçmak istedim bir yerlere arabama bindim sahil her zaman sakindir; Elvis Presley`in bir kasetini taktım sesini iyice açtım o müziğin sesi içimdeki ruhu bastırır diye bir beklentim vardı denizi seyrederek gidiyordum
Ne olduysa tam oradan geçiyordum ki birşey çekti beni yeşil cennet bahçesine
Arabamı park edip dışarı çıktım
Derin bir nefes aldım ama o da ne anason kokusu o kadar duygusaldım ki o kokuya sarhoş olurdum alkol kullanmayan ben
Sonradan öğrendim ki yakında tekel imalathanesi varmış
Dik bir yamaçtı aşağı inmeye başladım
Onunla karşılaştım beni kendime getirdi muhteşem bir çam ağacıydı çınarlara taş çıkartan asırlık desem yalan olmaz geniş bir gövde upuzun mantar şeklinde devasa görünümlü bir ağaç; sahilden baksanız görmeden geçemezsiniz harika üstü güzeldi
Aşıklar böyle yerleri nasıl keşfeder bilmem az da olsa ziyaretçileri vardı yeşil çimenler üstünde fakat gerçek aşıktı bunlar elele göz göze mahçup delikanlı ve kızlar ateşleri kalplerinde hala yanlış düşüncelerden uzak arasıra bakışları denize doğru yöneliyordu
Deniz kenarına indim
Deniz sahille sıfır konumda idi
Kenarına bağdaş kurup oturdum mis gibi yosun kokusu çok hoştu
Sahile doğru yumuşak gidip gelen denizin kumlara dokunuşları küçük deniz kabuklarını bırakmıştı
Arkama dönüp baktım yemyeşil dörtbaşı mağrur çam ağacı oradaydı
Şaşırmış halde bana bakıyor gibi hissettim
Düşündüm kesin niye yalnızsın diye bakmıştı
Yalnızdım çünkü ruh eşimi bulamamıştım
Fikirleriyle hoş sohbetiyle beni etkileyecek kadını bulamamıştım
Güzel olanı değil ruhunda ki asil güzelliği olan kadınlar ilgimi çekmekteydi
Bu beraberinde yalnızlığı getiriyordu
Aşıklara baktım umarım hüzün yaşamazlar diye içimden geçirdim ve her zaman hala bunu temenni ediyorum
Bir ev, iş, ve eş seçen niceleri uzun ömürlü olması için kalplerindeki, ceplerindeki ve ruhlarındaki tüm zenginlikleri o arzuladıklarına verirler
Bazı sebeplerle yıllar sonra gelen ayrılma onlar için tarif edilemez yıkımlar oluşturmaktadır
Zordur güzel olan bu birlikteliklerden kopmak anıları vardır verilenler; kalpten verilmiştir çünkü;
şimdi bu aşıklar tüm güzel olan içlerindeki samimi duygularını veriyorlar gelecek ne getirir düşünmeden anı yaşıyorlar
Sevgi
Paylaştıkça güzel
Ömür
Aşkla yoğruldukça güzel
Sevenler ayrılmasın
Hayat sevdikçe güzel
Yıllar içinde oraya sıkıldıkça giderim
Ressamın yeri bana has bir isimdi
Bana özel benim diyebileceğim tapusu bende olmayan sığınağım
Benim için özel olanlar çok değildir
Vefakarımdır özelim olan herşeye; onlar bambaşkadır her zaman kalbimde unutamam
Şimdi belediye işletiyor o güzel Ressamın Yeri`ni ama çam ağacı orada olduğu müddetçe bana özel olan bu yere hep yolumu düşüreceğim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul