07-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Posta Kutusundaki Mızıka Ve Benden Dökülenler
dostluk yazıları - dostluk hikayeleri - dostluk mektupları - dosta mektup
Sevgili dost, "kalpler ancak Allah'ı anarak huzur bulur" ayetini biraz daha dikkatli okuyacak olursak, basınç odasının yerini göreceğiz Evet bu ayet, adına stres denen çağdaş basıncı düşürecek ilahi bir odaya, Kuran'a çağırıyor bizi Frankestay’ın yaratığı değil, Allah'ın kulu olmak ne güzel Ne güzel " ALLAH EN BÜYÜKTÜR" sözü  
Sevgili dost, bir körün parmak uçları kadar hassasına az rastlanır kalbin
Sevgili dost, bugün yazmak değil, konuşmak istiyorum seninle, ruhun yüksek sesiyle konuşmak dilsiz değil, dudaksız bir adam gibi çirkin, fakat güzeldir hakikati konuşmak Çünkü gerçek sobeler, sona ermeli artık yalanla arasındaki terli saklambaç Sevgili dost, bugün yazmak değil, konuşmak istiyordum seninle ama yine yazdım
Sevgili dost, merhameti gördün mü? Tamam, söyleme biliyorsan yerini Bari hayatta olduğunu haber ver " merhamet ölmedi değil mi?" sevgili dost, merhameti gördün değil mi?
Sevgili Dost, birbirimizi tanımak için neyi bekliyoruz? Birbirimizi tanımak için neyi bekliyoruz? birbirimizi tanımak için neyi bekliyoruz? BAK ne diyor Rousseau: " dostumuzu tanıyabilmek için büyük hadiseleri bekleyeceğiz; o zaman da iş işten geçmiş olacak; çünkü onu tanımak zaten bu hadiseler için lazımdı " SEVGİLİ DOST, sen lazımsın bana ve önemlisin hadiselerden Çünkü büyük bir olaydır dostluk çok büyük
Sevgili Dost, El el üstünde kimin eli var? bu oyunu hatırladın mı? Bir kule, herkes elini bir başka el üstüne koyuyor Gözünü açsa görecek, hayır oyunu bozmuyor Sevgili dost, şimdi ben bu elleri ne yapıyım… Bulunmasalar saklardım, tavan aralarında Atsınlar diye görenler ellerini, ellerimi dilencilere atardım  
Sevgili dost, eğer yeryüzündeki bütün elleri bir masanın üzerine koysalar, ELİNİ bulabilirdim onların içinden
Sevgili dost, özledim seni Özlem yazdırıyor; ödeyerek telifimi Schumann: "çalarken seni kimin dinlediğini umursama " diyor Bense umursuyorum, kimin dinlediğini
Sevgili dost, "insan" deyince aklıma, Kuran'ın kalbi "Yasin" geliyor "YASİN" yani "EY İNSAN"  
Buraya kadar A ALİ URAL'IN SÖZLERİNİ RUHUMDA HİSSEDİP SENİNLE PAYLAŞAYIM DEDİM BUNDAN SONRAKİ CÜMLELER ADINI KOYAMADIĞIM O DOSTUMA  
Aklıma sen geliyorsun  
Sende AÇIK ve net gördüğümü sana söylersem boynun kırılır dye korkuyorum
Kediyi sevişindeki merhamet içime içledi  
Dindar dinci arasındaki farkı sen de görüyorum
Sana baktığımda seni değil, seni yaratanı RABBİMİ görüyorum  
Seni seviyorum, seni seviyorum seni seviyorum ne kadar desem de doymuyorum  
Seninleyken Rabbime daha yakınım  sanki eksik yanım tamamlanıyor
Yanımda bir ŞEMS ile ALLAH'A yönelmek
Allah beni seviyor, RABBİM beni seviyor  
Peki ben O'nu ne kadar seviyorum diye kendime soruyorum  
Günde 5 vakit mi seviyorum
o da çoğu zaman alelacele  
İnsan, sevdiğiyle görüşmeyi kısa keser mi?

Sana bir kere daha aşık oldum seni bir kere daha sevdim
Bir kere daha her şey  
Bu nasıl bir duygu bilmiyorum, gözyaşlarımı tutamadığım ikindi namazı  hiç bitmesin istedim hatta orada kalbim dursun istedim
O kalbimi biliyor  O beni biliyor  
O seni sevmemi istedi  
Bir kere daha sevgiyi gösterdi  
Hissettiğim şuydu: engin, sen sevdiğini görmek istiyorsun  daha uzun vakit geçirmek hep onunla olmak istiyorsun  Allah da seni seviyor ve hep Onunla olmanı istiyor Ondan değil mi Allah’ı çokça zikredin 
Senden sonra kimseyi sevmedim  sevmek istedim ama Sevemedim
Herkeste her şey de seni aradım
Ve bulamadım Bulacağımı sanmıyorum
Çünkü Allah verdiği şeylerin şükrünü istiyor  
Ben daha senin şükrünü vermedim Kİ  
Veremedim henüz  
Ve bu yüzden, kimseyi aramıyorum  Buldum  
Bulduğum sevgiyle ölümü tadabilirim  
Bu yüzden, susacağım  
Seni sevmek bana yetti  
Yaşım kaç olursa olsun  yılda 1 defada olsa 3 yılda bir olsa da yada bundan sonra hiç olmasa da  ben susmayı öğrendim   sevgiyi öğrendim  eksik yanımın ne olduğunu öğrendim  
Ben Mevlana olamam, ama Mevlana hazretleri nasıl HZ ŞEMSDEN başka şems aramayıp içinde yanan aşk onu o hale getirmişse  
Onca şey aşkla yazılmışsa  
Ben de susabilirim
Ve burada sana susayan biri var  Bunu bil  
Şimdi susmalıyım
Alıntıdır
|
|
|