07-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ağlayan Çocuk
Balkonda oturuyorum İki küçük serçe karşı evin çatısında ötüyor İnsana huzur veren bir sesle ötmeye devam ediyorlar Yan evde komşu kadınlar toplanmış, kahkahaları ortalığı inletiyor Bir hıçkırık sesi duyuyorum İçten içten gelen ağlama sesleri Bir çocuk ağlıyor Çocuğun yanına gidiyorum, konuşmayı deniyorum;
Ne oldu güzelim, neden ağlıyorsun? diyorum
Güzel ela gözlerini yüzüme çeviriyor Sarı bukleleri yüzüne ayrı bir güzellik katıyor Süt beyaz teni, bembeyaz dişleri yüzüne çok yakışıyor Ama gözlerinden süzülen inci taneleri hüzünlendiriyor insanı Ela gözleri yüzümde dolaşıyor
Hiiiçç diye cevap veriyor
Hüzünleniyorum Bu güzel çocuğun gözlerinden düşen inci tanelerine engel olmalıyım Birşeyler yapmalıyım
çikolatalı kek sever misin diyorum
Kafasını severim anlamında sallıyor
Azıcık bekle getireyim o zaman diyorum Ela gözlerinde bir parıltı görüyorum Kocaman bir dilim kekle dönüyorum çocuğun yanına Tabağı uzatıyorum, önce keke sonra bana bakıyor çocuk
Biliyor musun, ben annemle hiç kek yapmadım, çok isterdim annemle kek yapmayı diyor
Ve tekrar inci taneleri dökülüyor Tabak elimde kalıyor  Bu sefer elimde oyuncaklarla dönüyorum Yüzüme bakıyor
Hadi evcilik oynayalım diyorum
Biliyor musun, ne annem ne babam benimle hiç oyun oynamadı diyor
İnciler dökülüyor,dökülüyor Tutamıyorum kendimi, benim gözyaşlarımda dökülmeye başlıyor Birlikte bir süre ağlıyoruz Kuşların cıvıltısını duyuyorum Küçük kıza;
Bak ne güzel kuşlar, ne güzel ötüyorlar değil mi? diyorum
Küçük kız kafasını kaldırıyor Önce kuşlara bakıyor, sonra bana Gözleri ışıldıyor, kiraz dudağında gülücükler açıyor İçimdeki çocuk gülüyor artık     
|
|
|