07-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Med Cezir
Sende de bir ben varmı? Bir türlü üstüne kapıyı çekip çıkamadığın içinden
Bilmiyorum neden ama sanki unuttuğum bir şey var içimde Duruyorum kapının önünde öylece
Acaba musluklarımı açık unuttum Yoksa ütüyü fişte mi unuttum hatırlayamıyorum
Bir şeyler eksik, nerde neyi bitireceğimi bilemiyorum
Tekrar tekrar başa dönüp hep aynı sonları yaşıyorum Ne bir arpa boyu; kıpırdayamıyorum bile
Anahtarı yerleştiremiyorum hep bir şey oluyor Ne unuttuğumu hatırlamıyor, neler oluyordu anlamıyorum
Üstelik uymuyor da hiçbiri kapıya
Beni hiç gördüm mü ağlarken ya da karanlıkta yazı yazarken
Ben kendimi gördüm öyle çaresiz ve yalnızdım ki Sanki kimse görmüyordu beni
Sesleri dinliyordum, hatta sessizliği, önce korkunçtu sonra müthiş bir alışkanlık oldu
Son zamanlarda nerdeyse saati bile duymaz oldum Öyle çabuk geçiyor ki; yetişemiyorum zamana
Sahi koşmuyorum da zaten koşamam ki ayaklarım ağrıyor benim Belki psikolojiktir diyorum
Yaşlanınca hep böyle olmaz mı ? Büyüklerimizden biliyorum
Aksi benim ayaklarım yaşlanmayınca ağrıyor ya oda bir garip
Bu garipliklerimde olmasa hiç çekilmem hayatta
Nasıl olsa zamana yenileceğim ve birgün zaman bende yenilecek, o zaman hesaplaşırız
Kimseden alınacak bir hıncımda yok Şimdi hatırlıyorum muslukları kapatmıştım
Peki ya ütü galiba o hala fişte
Ne zaman unuttuklarım yanar, eksikliklerim kül olursa o zaman kapıyı çekip çıkacağım, zaten kapıda kalmaz ya neyse
Elimde anahtar kapılar önündeyim şimdi İsmim okunduğunda gelip tek tek açacağım kapıları
İçeride seni bulurum umuduyla, üzerine kapıyı çekip çıkarkenki gibi çıkacağım karşına
Eğer sen hala oradaysan, ki sen hiçbir yere gitmezsin hele de beni bırakıp, işte ben yine geldim der; noktalarım
Nereye koyacağımı bilemediğim noktayı koyar bitiririm her şeyi
Kübra ÇINAR
|
|
|