07-11-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Geriye Kalan
Cam  
Buğu  
İşaret parmağı  
Geriye kalan; yazılası bir sevda  
Gümüşsü bir tebessüm indi yüreğime  sevdan kırmızıya dönmüş, bir gözyaşı şimdi  
Ve; her ne kadar kabullenmesen de, devamlı buğulanan camlarda ismin  bilsen ne kadar acı çekiyorum; seni azad edemediğim için yüreğimden  
Paçalı öldü! 
Artık; kanatlanamayacak maviliklerine; ve sevdanla aramda mekik dokuyamayacak  tebessümlerini, hüznünde boğulduğun gözyaşlarını bana taşıyamayacak; acını yüreğime salamayacak 
Paçalı öldü! 
Ölürken gözlerimin önündeydi; hala bir şeyler taşımaya çalışıyordu bana  avuçlarımdaydı, onurlu tebessümleri; onursuzluğumu yüzüme vurmak ister gibi  bu kadar mı zalim sevdam?! 
Dün yağmurluydu, bugün güneşli hava  tanrı bile karasızlıklarında boğuluyor dünyanın  ilk o değilmiydi zaten ihaneti tadan, iblis’e secde et derken; itaatsizliğin arasında, ihanetle tanışan  ilk gözdesi değilmiydi; adem ile havva  onlarda ihanet etmedimi, dünyanın bütün nimetleri dururken, yasak meyveye suları akarken  ilk o değilmiydi; bağışlamayı öğrenen, bütün ihanetlerine rağmen, ilk göz ağrılarını affeden  onların yüreğine de affetmeyi, bağışlayıcı olmayı aşılamadımı? 
O zaman sen niye affetmiyorsun  tanrıdan daha mı yüce varlığın?
Paçalı öldü! 
Giderken; senli düşlerimide götürdü  geriye kalan, buğulu bir cam şimdi 
|
|
|
|