Konu
:
Sevmek Gururdan Büyük
Yalnız Mesajı Göster
Sevmek Gururdan Büyük
07-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sevmek Gururdan Büyük
Bir gecenin karanlığında kalktı ve güneşin doğuşu ile yeni günün başlamasını sabırsızlıkla pencere önünde beklemeye durdu
Daha ortalıkta kimseler yokken o hayallere dalmış bu günde yapacaklarını planlıyordu
Bugün onun için çok önemliydi bugün çok sevdiği hayatının diğer anlamı gördüğü oğlu geliyordu
Büyük bir mutlulukla tüm hazırlıklarını erkenden yapmıştı
Oğlunu görmeyeli tam 8 sene oluyordu
Oğlu yurt dışına okumaya gitmişti
Ve tam vakit geldiğinde kapı zili çalmıştı
Kadın koşar adımlarla kapıya gitti ve açtı
Karşısında o sarışın,uzun boylu yeşil gözlü oğlu vardı
"Oğlum" diyerek ona sarıldı
Ama karşıdan beklediği o sıcaklık gelmemişti
İlk şaşırdı,durakladı sonra bozuntuya vermeden içinden sanırım yorgunluktan dedi
İşin bir de bilinmeyen yönü var ki BU çocuk kadının gerçek oğlu değil İkinci eşinin oğluydu
Aradan bir hafta geçmişti oğlu geleli
Kadın hala O beklediği eski sıcaklığı görememişti
Oğlunun yanına gitti ve onunla konuşmak istediğini söyledi
Konuşmaya başlarken söylediği İlk şey "neden bu kadar soğuksun bana karşı "demek oldu
İlk başlarda ses çıkmadı gözler konuştu
Sonrasında çocuk "annemin mezarını ziyarete ettim"dedi
Üvey anneside "iyi ama bunun bana karşı olan soğukluğunla alakası ne "dedi
Çocuk şöyle dedi:" Mezar başında şunu hatırladım
O benim gerçek annem sen ise benimle hiç alakası olmayacak birsin benim kan bağımı bile taşımazken bişeyim olmazsın sadece babamın eşi olursun benim bişeyim olamazsın"dedi
Ve bunun üzerine kadın olduğu yerde kala kalmıştı
Bu gerçek ona çok acı vermiş canını çok yakmıştı
Gözleri dolmuş,sözler boğazında düğümlenmişti
Bu sözlerden istenmediğini anlayan kadın hemen odasına gitti,eşyalarını bir valize topladı ve merdivenlerden inişte üvey oğlu ile göz göze geldi sustu
Eski esinden olan kızını da alarak sessizce kapıyı çekti ve ailesinin yanına gitti
Aradan 2 hafta geçmişti
Ve kadın Üvey oğlunun bir kavga sırasında 9 yerinden bıçaklandığını ve hastanede yattığını öğrendi
Çok üzüldü Oğlunun yanında olmayı çok istedi ama olmadı cesaret edemedi
Her gün eli telefona gitti gitti geldi
Ve o arayamadan beklediği telefon geldi
Arayan oğluydu telefonu kaldırdı ve ilk kez oğlunun ağzından "Anne" sözünü duydu
Çok duygulandı göz yaşları sele boğuldu Kısa bir süre konuştu ve telefonu kapatınca evine dönme kararı aldı ve bütün olanlara rağmen evine gitti sevgisi gururunu yenmişti
Ve yine yarım kalmış mutluluk tüm güzelliğiyle devam etmiş
Ama burada birde gizli kalmış bir duygu varmış ki hiç kimse bilmeden hergün bir günlüğe dökülmüş
O günden sonra üvey kız kardeşide bir beklenti içine girmiş
Oda bir mucize ile kendine üvey abisi tarafından "kardeşim" denmeyi sabırla bekliyor ve yıllar geçmesine rağmen sessizliğini koruyormuş
Umarım bir gün yine sevgi gururu yenecek ve Beklenen mucize gerçekleşecektir buna tüm kalbimle inanıyorum
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul