07-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yasamayı Deniyorum Sensiz
Pismanliklar icinde Bogazimdaki dügümlenmis hatiralarin anisiyla, seni icimde bitirircesine resimlerimizi kestim tek tek, mektuplarimizi yaktim kül olana dek  
*Yasamayi deniyorum sensiz  
Unutmanin zor oldugunu bile bile  Beni sevmediginin farkinda, bir ömür gecirdiginin gerekcesiyle  Yüregimdeki, icimdeki isyani susturmaya calisarak  
Karanlik yollarda tek basima gezerek Sabaha dek zamanla yarisip, günesi sahit tutuyorum tövbelerime Biten her sey için yeniden baslatiyorum icimdeki mücadeleyi  
Bir masal misali siliyorum seni düsüncelerimden  Hayalin gölgem gibi pesimdeyken, ben geceleri yasakladim kendime Zaman gün isiklariyla baslayip bitiyor benim icin  
Rüzgara saldim maziyi, alevlere verdim yüregimi Tipki ömrümü yoluna verdigim gibi  Ama bu sefer baska bir amac icin: sensizlik icin yapiyorum bunu  
Sahile carpan dalgalarin, bizim müzigimizi kulagima fisildamasina izin vermiyorum Artik mehtapli gecelerde yakamozlari gözlemiyorum Hicbir vapura binmiyorum; kendime engel olamayip sana gelirim diye  
O cok sevdigim aynaya bakmiyorum artik Kendimi, gözlerimde gözlerini, yanagimda buseni, saclarimda ellerini görmekten korktugum icin Dayanamayacagim yeni bir firtinaya kapilmamak icin  
Aklimdan her gecisinde yüregimin burkulmasina katlanarak, ismin her anildiginda duymamazliktan gelerek  Sanki seninle hic olmamisim gibi devam ediyorum  
Siirlerime düsman oldum, yazmiyorum artik Bütün hislerimi, hayallerimi, düslerimi bir cöl yalnizligina mahkum ettim Susuz birak onlari Belki biraz akillanirim  
Yüregimdeki acilarla, aldigim yaralarla, dayanmaya zamansiz gidisinle; alismaya çalisiyorum bu hayatta Belki caresiz, belki acizim ama basim bir KARDELEN gibi dik ve ayakta olarak    
|
|
|