07-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Camdandı Yüreğimin Ayakkabısı Zaten

Unut/ma beni  
Ruhum komada  Ruh ölür mü? Ruhlar/da ölür, yorulur senden öğrendim  
Dinle/me, kalp atışlarımı  Onlar çoktan durdu  Nabzım karışmıyor artık, sesine!
Senin sokaklarında adımı heceledim hep  Adımı aradım yüzünün tutunaksız merdivenlerinde  Dilinden düşerken yerlere, kirpiklerine astım Ef'i, Sun savruldu bilmediğim bir kente, ayaklarının güzüne!  Ef-Sun düş'tü, kanadı  
Sana her uzanışımda, üstüme bastın  Dib(-in)e vurdum en dibe!  
Ruh katili! Acıyı ördün saçlarıma, gecelerimde ki yıldızları indirdin yeryüzüne, gülüşlerimi hapsettin duvarlarına! Beyaza leke düşer dedim, mürekkebin kirletti düşlerimi! Ay ışığı'ndan yıldızları (ç)alamıyorum, göğe ellerim uzandığında, ekleyemiyorum gözlerime, tekrar gülerlerdi belki! Yerine koy onları! Yakışmadılar yeryüzüne, tıpkı senin aşk(-ım)a yakışmadığın gibi!
Nefes diye soluklandığım hava, ciğerlerimi boğuyor  Parçalanmış ömrüme yama yapıyorum bıraktığın hüznü  Ama arada bir de düşünüyorum, delik deşik aldanmışlıklarım dururken sen değilsin bu mutsuzluğun nedeni  Hep koyu siyah yalnızlıktı taşıdığım, şimdi içine kırmızı damladı

Sol yanımda ki kesik, ihanetinin arsız dikeni! Sus, bana aşk de/me! Yoksu(l-n)luğunda peydahladığın, (p)hiçim ben! Ayazlar da üşüttüğün, gülüşlerinle emzirmediğin, sana aç bıraktığın! Suretimin aslı yok! Adım yok! Babam yok! Yoklukların içinde hiçim! Faili belli olan (h)***! Mezar taşıma adını yaz! Doğuşuma sevinmedin sevgili(m), ölümüme ağlasın melekler(in)!
Cesedimde parmak izlerin var! Yaşanmışlıklar(-ımız) tebessüm ediyorlar her köşede  Olay yeri inceleme ekipleri gelecek birazdan! Yalanları kuşan/ma  Tanrı inecek, anlatacak cinayetini!
Ne çabuk bulandım kırmızıya, siyahın masumiyetindeyken  Rahmim de kürtaj kırıntıları  Oluk oluk akıyor geceye kan!
Oysa prensestim ben ölmeden önce, camdan/dı yüreğimin ayakkabısı  
Masallar değişti, büyüdük  
Dedim ya; camdan/dı yüreğimin ayakkabısı zaten  Kırıldı(m)!
Gerçekleri kandıramaz kelimeler(in)  
Gidemezsin dedin  
Gittim  
Öldürürüm dedin  
Zaten ölüy(d)üm  
Terkettin  
Kaldın, kalandı terkeden! Yürek kapımı kapattım  Ayakkabımı eşiğine bıraktım  
Bana el/veda(lar)  
Özgürsün artık, yazılmayacak olsan da satırlarımda;
Günün aydın olsun Efsun'suz tümce  
Yaşat/ma beni 
Alıntı