07-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayat Bazen
Hayat Bazen
Yaşanan andır, anı yaşamaktır
Hayat nedir ki,
Sabah erkenden kalkmış olmanın mahmurluğunda, suluğu, beslenme çantası olmayan yaa 5 saat için ne suluğu ne beslenmesi diyen ilkokul çocuğudur
Hayat, fabrikanın yolunu tutmuş tek derdi evini geçindirmek olan pos bıyıklı amcanın sert bir şekilde boğazını temizleyip tükürdüğü koyu balgamdır
Hayat nedir ki,
Bir belediye otobüsünde her gün gördüğü, aşık olduğu kıza hiçbir şekilde sevdiğini söyleyemeyecek olmanın acısını, kahretmişliğini içine gömen liseli gencin yüzündeki sivilcelerdir
Bir otobüs durağında bekleyen onca insanı umursamadan uyanıklığa verip bir şekilde kendini içeriye atabilmenin telaşındaki sahtekar yolcudur
Bu kadar kötü müdür hayat
Değildir elbet Güzel şeyler de vardır
Mesela
Bir semt pazarının akşama bıraktığı çöpleri temizleyen yüzü gözü kapalı kim olduğunu anlaşılmayan, yanından geçenlerden uzak durmaya çalışan adama yaklaşıp kolay gelsin abi, hayırlı akşamlar dedikten sonra yüzünü kaldıran o adamın sapsarı dişlerini görebilmektedir mutluluk
Hayat nedir ki,
Dizmişsindir elini Tektir el Bi çekersin joker As papaz joker vale el tamam Ulan dersin bir döneyim
Baba bi çekersin kupa kızı
Alırsın jokeri eline
Koyarsın yere 14 kâğıdı
Alın ulan ben bittim
Her el yaşanan o alışala gelmiş şaşkınlık hâkim olur bir süre
Derken biri atlar oradan, lan oğlum sen yere kağıt atmadın
İşte tam o esnada elinde tuttuğun jokeri indirirsin masanın üstüne
laaapp diye
All bu da sana girsin
Karşında zort olmuş üç sevgili arkadaş
Bir da sağ yumruğa sol elinle bi kapatırsın şşaaakk diye
Keyif budur
Mutluluk da bunun gibi bir şeydir zaten
Hayat basittir
Hayat yolda yürürken önünden giden küçük çocuğun hislerinin neler olduğunu düşünebilmek kadardır yollar ayrılana dek
Bazen görebilmektir mutluluğu bir küçük hediyeyle çocukların gözünde
Ayrıntılardadır hayat
Boş vermektir bazen
Kızıp darıldığında birilerine tüm insanların da hüzünlü olduğunu düşünebilme
tadında
Öyle çok seversin ki yan yana geldiğinde sarılıp kucaklaşmak istersin
Ona dokunup ağlamak, ne kadar çok sevdiğini söyleyip hıçkıra hıçkıra tüm şiddetinle
Yapamamaktır belki de hayat
Yapamazsın
Hala bir özür borcun olduğunu düşürsün annene
Yıllar önce kalbini kırıp kapıyı çarpıp gittiğinde
Aradan seneler geçmiştir belkide
Unutmuştur zaten anne sever her şeyiyle yine seni
Ama kızarsın işte kendine
Anne seni o kadar o kadar çok seviyorum ki özür dilemek zor geliyor bana
Sen bensin annem, ben seninim anne
Hayat sensin işte
Yaşadıkların, gördüklerin, hissettiklerin, ulaşabildiklerin, ulaşamadıkların, yaşamadıkların, yaşamayacakların, hataların, günahların, sevapların
Polyanacıları, realistleri, pesimistleri, optimistleri tuttuğunuz yerde öpün tüm insanlık adına
Kategorize etmesinler bizi bir daha
|
|
|