Konu
:
İnsana Dair
Yalnız Mesajı Göster
İnsana Dair
07-10-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İnsana Dair
İnsana Dair Hikayesi - Gerçek Hayattan Alıntıdır - Hikayeler - Oğuz İğneci
Size soruyorum insanlar hayatta kaç defa kendinizi yalnız hissettiniz? ya da kendinizi yalnız hissettiğiniz zamanlarmı yoksa yalnız hissetmediğiniz zamanlarmı mutluluğu buldunuz ve ya kaybettiniz? sanıyorum bunların hepsini yaşadınız
Ama farkındamıydınız veya sadece yaşadınızmı?
İnsan ne tuhaf bir yaratıktırki yaptığı herşeyle böbürlenir
Ne insanlar vardırki olması gereken yapılması gereken yaptıklarıyla övünürler
Ne zamandan beri olması gereken işlere daha büyük anlamlar yüklenmeye başlandı
Bir insan hayatını kurtarmak mecburiyet işe o sadece bir iştir Ama o insanın hayatını kurtarmak vicdanı bir ödevse sadece vicdanını rahatlatmak için yapan insan içinde bir iştir peki kahramanlar kimlerdir?
Yalnızlık,kendimizden kaçarak kendi adımızı her tabelada görmek gibidir
Bazı insanlar uzaklaşmak isterler olaylardan hani bir söz vardır `uzaklaşmak iyidir iyi gelir` peki uzaklaşan yine biz değilmiyiz o dertleri gören biz olduğumuzz gibi
Önce ruhumuzu arındırmalıyız her zaman kendimize ait bir dünyamız olmalı sadece bize ait kimsenin göremeyeceği bilemeyeceği dokunamayacağı ki yalnız kaldığımızda kendimizden kaçmayalım
Aksine kendimzi daha çok arayalım inanıyorumki o zaman daha çok vaktimiz olacaktır
Ben kendimsem kendimden korkmuyorsam (tabi önce tüm bunların farkındaysam)hiçkimseden korkmam
Güçlü insan yıkıntılardan sonra ayakta duran değil tüm bunların olan biten herşeyin farkında olup ayakta durabilen gerektiğinde kendi yarattığı evrenine dönebilen hiç bir zaman arada kalmayan insandır
Niceleri vardır ki ufak bir sarsıntıda kendilerini olduklarından daha beter göstermeye bayılırlar
Karşışındakininde onun gibi yıkılmasını isterler
Hani hemen içkiye sığınırlar bilirsiniz işte
Herkesin onunla ağlamasını isterler
Ben buna rakı içme mecburiyeti arayan aciz kopukluk derim
Hani sessiz bir yere gidip insanları gözleyip tek tek hepsinin suratına bakıp hepsinin farklı bir dünyasının hikayesinin acısının olduğunu düşünen çok olmuştur aranızda
Ben siz ve ya bir başkası onlardan yani birbirimizden hiç bir farkımız yok
Gözlerimizi kapattığımızda ne görüyoruz,o uzun geceler boyunca neler hissediyoruz ölüm günde kaç kez aklınızın bir odasını dolduruyor
En son ne zaman ağladınız
En son ne zaman biri sizin için ağladı
``şimdi bir sigara dumanının aciz katledilişinde yarattığım koyu derinliklerimin balçık kıyılarında nefesim nefsimin pençesinde``
Oğuz İğneci
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul