Yalnız Mesajı Göster

Param Çıkışmadı Abla

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Param Çıkışmadı Abla

Param Çıkışmadı Abla Hikayesi - Param Çıkışmadı Abla İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları

Didin dur Korsan kitap, kaset, CD, VCD almayın diye Nasıl olacaksa? Cumartesi günü Antalya'daydım O kalabalığın içinde beni çok şaşırtan bir genç okur topluluğu da vardı (Böylelikle bir cümleye iki anlam yüklemiş oldum Çok kalabalıktı yani ) O genç arkadaşlarımdan biri, beklerken buz gibi olmuş yanakları ve burnuyla kulağıma sokulup "İclal Abla" dedi "Param çıkışmadı, ben de gittim yoldan korsan aldım N'apıcaz şimdi? İmzalamayacak mısın?" Korsan kitap imzalamıyorum Ama bunu sorarken öyle içten ve öyle şeker bakıyordu ki gözlerime "Kaç yaşındasın?" dedim "12" dedi "Yanında defterin var mı?" diye sordum "Test kitabım var" dedi "Ver, arka kapağına yazayım bir şeyler" dedim Sevinç içinde uzattı test kitabını İçi rahattı En azından bana açıklayarak dürüst davranmıştı

"Müjde yapıcaklar"mış

Onun hemen ardından el ele tutuşmuş, saçları iki taraftan örgülü iki küçük hanım geldiler yanıma Ellerinde çizgili bir defter kağıdının ikiye bölünmüş parçaları "Biz okuma yazmayı bu yıl söktük İlk işimiz senin kitabını okumak olcak ama biz evdekilere müjde yapıcaz İmzalar mısın bu kağıtları?" "İmzalarım tabii ama yalnız mı geldiniz siz?" "Eveetaşşa evde oturuyoruz biz Karşıdan karşıya da geçmiyoruz Annemlere müjde yapıcaz" Annelerine "müjde" yapıp şaşırtsınlar diye imzaladım kağıtları Hangi şehre gittiysem, unutulmaz yüzler kalıyor her buluşmanın ardından Antalya gösterdiği yoğun ilgi ve sıcaklığı ile ve elbette genç okurlarıyla tatlı bir anı bıraktı bende Ve elbette "Korsan yayınlarla" ilgili dürüstlüğü ile Biliyorsunuz kaset ve CD fiyatlarında çok ciddi indirimler yapıldı En azından benim çalıştığım yayınevinin korsan konusundaki çabalarını ve kitapları fiyatlandırırken gösterdikleri hassasiyeti biliyorum "Ne yapalım yani, okumayalım mı?" diye sordu bir okur imzadan sonra hep beraber çaylarımızı içerken Bir başka okur "Daha az sigara içebilirsiniz" dedi "Her şeyden kısıyoruz ama" diye yanıtladı aynı hanım

Hırsıza ortak olmayın!

Bir başka delikanlı "Emeğin hırsızlığına ortak olmamak gerek" dedi En doğrusu bu aslında Hiçbir şekilde hırsızlığa ortak olmamak gerek Yoksulluk bir neden olmamalı hırsızlığa evet demek için Açıkçası ben, "Kitabınızı bir arkadaşımdan ödünç alıp okudum" cümlesini başımın tacı yaparım, ellerde kötü basılmış çalıntı yayınları göreceğime Belki pek çok kişi korsan yayın aldığını bile bilmiyor Sokaklara serilmiş sözde yarı fiyatına satılanlar işte sözünü ettiklerimiz Kitabevlerine yolunuz düşmüyorsa bile artık marketlerde de satılıyor kitaplar "Deterjan ve konserve arasında bir kitaba verdiğiniz para hiç rahatsız etmeyecektir sizi aslında"

İclal Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla