07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavrım Bir Şey Bulup Coşmaktır
Tavrım Bir Şey Bulup Coşmaktır Yazısı - İclal Aydın Yazıları - Tavrım Bir Şey Bulup Coşmaktır Köşe Yazısı
Uzun uzun gemilere bakıyorum  
Biz çocuk parkında koşturan veletlerdik ve bankta bütün bir gün oturup etrafı izleyen yaşlıları anlamazdık  
Şimdi oturduğum bir pencerenin önünde dakikalarca kalkmadan sokağı, arabaları, insanları ve gemileri izleyebilirim
Hoş, çocukken de pencerden bakmayı severdim ama  Dünyayı anlamaya çalışıyordu meraklı çocuk gözlerim  
Bugün daha farklı sanki  
“Eee, ben bu dünyadan ne anladım şimdi” diye sorgulayan gözler bugünküler  
Eski şarkılar eşlik ediyor uzun oturumlara  “Artık demir almak günü gelmişse zamandan  ” diye mırıldanıyor arkadaşım Daha vakti değildir canım diyorum  
Gemiler gelip geçiyor  
Eski arkadaşlarımla oturup konuştuğumda çoğunun yeni bir riske girmekten kaçındığını, pek de mutlu olmadıkları hayatlarına sonunda razı olduklarını görüyorum Giderek artan kilolar, vazgeçilen hayaller, tartışması bitmiş sıradan evlilikler içinde yaşıyorlar  
Bana kızıyorlar Temkinli olmadığımı hâlâ hayatın eteğini bırakmadığım için bir türlü olgunluğa erişemediğimi söylüyorlar
Sanki böyle anlarda onları Almanca dublaj yapan biri gibi dinliyorum
Bilmediğim, bana ait olmayan ama anladığım bir dil gibi geliyor kulağıma  
Gemiler geçip gidiyor Ama sanırım gemiler bana başka şarkılar söylüyor  
Ben de uzun uzun izliyorum  Benim şarkım “sen geçerken sahilden sessizce, gemiler kalkar bu limandan sessizce  ” oluyor  
Arkadaşlarım haklı, ben hayatın eteğini bırakmıyorum  “Uslanmadım, uslanmadım  ”
Çocukken bana ait “seni seviyorum” cümlesini kargacık burgacık bir yazıyla küçük bir kağıda yazılmış olarak görmüştüm  Arkasından muazzam bir kavga çıkmıştı Saçımı çekmişti sıpa! Pişman olmuştu yazdığına Dokuz yaşında mıydık neydik  
En son kurşun kalemle yazılmış bir “seni seviyorum” cümlesini de plastik bir su şişesinin içinde gördüm
Beklenmedik bir anda bir pet şişenin içine itilmiş olarak uzatıldı elime Sahibi “saçımı çekme bu kadar” diyordu  
Vay be dedim nereden nereye  Küçük kız çocuğuyduk saçı çekilen  
“İnsan sevdiğine kıymaz” demiştim ben de  
Gemiler geçiyor  
“Tavrım bir şey bulup coşmaktır ”
Ve elbette:
Kim hayatın eteğini bırakabilir ki?
İclal Aydın
|
|
|