Yalnız Mesajı Göster

Kırmızı İşıkta Geçiyordu

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kırmızı İşıkta Geçiyordu

kırmızı ışıkta geçiyordu küttttt yazısı - _cânâ_ yazıları

Ona bu haberi vermek için sabırsızlanıyordum

Okuldan çıkıp yolun karşısındaki durağa yöneldiğimde otobüsün duraktakileri alarak uzaklaştığını gördüğümde: ’’Hay Allah!’’ dedim’’Yine mi? ’’ O kadar çok şeyi az farkla kaçırıyordum ki ritüel olmaya başlamıştı

Yolu geçip durağa doğru yürümeye başladım, on dakika sonra gelecek otobüsü beklemektense yürüyerek gitmeye karar vermem uzun sürmedi Durağın arkasındaki kestirmeden daha erken gidebilirim diye düşündüm

Hızlı hızlı giderken onun bu habere nasıl sevineceğini düşünüyordum Sevinçle zıplayarak boynuma sarılacaktı, nefessiz bırakacaktı beni…

Çevre yoluna geldiğimde kavşaktaki kalabalığı gördüm Yerde üzeri gazeteyle örtülmüş bir ceset vardı

‘’Yine mi kaza, buraya bir üst-alt geçit şart!’’ dedim

Göz ucuyla kalabalığa baktım ama çok da ilgilenmedim, kazaya sebep olan tır ters bir şekilde yolu kapatmıştı Her yerde kan vardı’’Kırmızı…’’ dedim en çok sevdiğim bu renk şimdi ne kadar sevimsizdi Yerde yatan yabancıya hayat veren o kırmızı sıvı şimdi oradaydı ve onsuz bir beden ne kadar anlamsız görünüyordu

Yaşlı bir amca yüzüme iyice eğilip:’’Dikkatsiz bunlar, kırmızı ışıkta geçiyordu küttttt !’’dedi

İğrenmeyle karışık korkuyla irkildim ihtiyarın ölüm kokan nefesinden, boğulacak gibi oldum

Hızla uzaklaştım evin önüne geldiğimde kazayı unutmuştum

Asansör her zamanki gibi yine arızalıydı sekiz katı nefes nefese çıktım

Zile bastım; açan olmadı, sürpriz bozulacaktı ama onu cep telefonundan aradım

Telefonu uzun uzun çaldı sonra yabancı bir erkek sesi, muhtemelen polis:

‘’Bayan, aradığınız şahıs çevre yolunda bir kaza geçirdi, hastaneye kaldırdılar durumu iyi merak etmeyin diyordu

_cânâ_

Alıntı Yaparak Cevapla