07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hakikaten Hayat Güzelmiş
Hakikaten Hayat Güzelmiş Yazısı - Hakikaten Hayat Güzelmiş İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları
Biliyorsunuz bir süre önce Emine Ün kısmi felç geçirmişti Kendisini Ankara’da yatmakta olduğu hastanede ziyaret etmiş, hatta tanık olduklarımı sizlere de aktarmıştım
Çok şükür sevgili arkadaşım birkaç gün önce taburcu oldu Ona göndermiş olduğunuz iyi dilekler, dualar için bir teşekkür mektubu göndermiş İşte o mektup:
Hayat güzeldir
Canım arkadaşım İclal’in bu sözünü artık daha iyi anlıyorum
Bilemezsiniz yaşadıklarımı  Bilemezsiniz duygularımı, hüzünlerimi  
Bu satırları yazabildiğim için öyle mutlu ve şaşkınım ki  
Doktorlar hep üzüntü ve stresten uzak durun diyorlar Nasıl yapabiliriz ki bunu? Öyle zor, öyle zor ki  Sevdiğim bir söz vardır: Rüzgâr özür dilese bile, dal kırıldı bir kere  
O kadar rüzgâr gördüm ki  Kırılmışım farkında değildim  
İnsan bu yaşta aklına bile gelmeyecek bir şey yaşadığında anlıyor aslında neden umursamamak gerekiyormuş küçük şeyleri  
Küçük bir pamuk ipliğine bağlı olduğunuzu görüyorsunuz bir sabah
İşte tam o anda sevdiklerinden ve sağlıktan daha önemli hiçbir şeyin olmadığını fark ediyorsunuz ama nafile, olan oluyor  
Hastaneye giderken o gün, saçlarımı topladığımı, konuştuğumu, yürüdüğümü zannediyordum Oysa sağ tarafım beynime verdiğim hiçbir komutu uygulayamıyormuş
Hastanenin önüne ulaştığımızda her şey karanlıktı Doktorlar “ailesine haber verin, hayati tehlikesi var” dediklerinde zaten bütün bağlantım kopmuş hayatla  Sonra tam zamanında yapılan müdahale ile kurtarmışlar beni  
Tek tesellim bütün bu anlarımda en ama en sevdiklerim yanımda olmasıydı  Hasta yatağımdayken, bilgisayar başında binlerce kişinin benim için yazdığı, duaları ve güzel dileklerini duymak nasıl bir duyguydu size anlatamam
Dualarını ve desteğini esirgemeyen herkese, hepinize sonsuz teşekkürlerimle  Allah hepinize sağlık, huzur versin Iyiliklerinizin karşılığını görün inşallah  
Sakın unutmayın Hayat gerçekten çooook güzelmiş
Sevgilerimle
Emine Ün
Ben de size bu satırları yine bir doktorun bekleme odasından yazıyorum Uzun zamandır peşimi bırakmayan bazı sıkıntılarımın gerçek nedeninin bir çeşit şeker rahatsızlığından kaynaklandığını öğrendim
Meğer o ani terlemeler, el ayak uyuşmaları, anksiyeteler, baş dönmeleri, bulanık görmeler, çarpıntılar, uykusuzluklar, duygusal iniş çıkışlar hepsi bu rahatsızlıktanmış 
Uykudayken girdiğim krizlerin, o deli gibi uyanmalarımın nedeni oymuş 
Insan hastalığına sevinir mi? İnanın o kadar sevindim ki  “Bir nedeni var, bir nedeni  ” deyip duruyorum iki gündür  Lafı fazla uzatmayacağım  
Dün Twitter’da yeğenim Can’ın boş bir dondurma kâsesiyle fotoğrafını paylaştım  
Ramazan’da bir çocuğun dondurma kâsesiyle fotoğrafını yayınlamama tepki gösterenler oldu “Haklı olabilirler, düşüncesizce davranmış olabilirim” diyerek fotoğrafı sildim Ama sormadan da edemedim, “Tutulan oruç bir çocuğun elindeki dondurmayla mı sınanıyor?”
Çok küçük yaşta şeker hastası olup bir ömür boyu şekere özlem duyan çocuklar peki  Bir düşünün  Ya onların ömürlük orucu?
Allah gördüğünüzden eksik etmesin  
İclal Aydın
|
|
|