07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Şey Değişmiyor
Bir Şey Değişmiyor Yazısı - Bir Şey Değişmiyor İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları
Hava sıcak Gürültü çok Denizin üzerinde üç pet şişe var Sahildeki kahve dükkânının önünden atılmış Sersem sersem dolaşıyor şişeler Bir grup kefal balığı hem ışığın hem pet şişelerin etrafında kocaman ağızlarını boşa açıp kapayarak tur atıyorlar Bazen o balıklara benzetiyorum kendimi  Neyse, pet şişeye de benzeyebilirdim diye avunuyorum  
Karşımda oturmuş fısır fısır konuşuyorlar Belki yüksek sesli konuşuyorlardır ama müziğin gürültüsünden birbirlerine eğilmiş konuşuyor olmaları bana böyle düşündürüyor  
Gecenin sıcağı terletiyor beni  Karşımda oturan benden on yaş küçük arkadaşlarımdan biri bir cümle yazıyor Twitter’a  Hepimiz birbirimizden sıkıldığımızda, kaçmak istediğimizde, oyalanmaya çalıştığımızda elimizdeki telefonlarla tık tık tık giriveriyoruz ya siteye  
Ben de girdim ve ne yazdığına baktım  
Hayatın karmaşasından, ayrıldığı sevgilisinden ve ondan arta kalanlardan karışık kafası  “Soru işaretleri toplandı Hepsi bir ağızdan konuşuyor O yüzden anlamıyorum  ” yazmış  
“Aslında bolca bıkkınlıktan ibaret hayat  Biri gelir her şeyi değiştirir sanıyorsun ama hiçbir şey değişmiyor  ” yazdım cevaben  
“Belki de önce o birinin değişmesi gerektiğindendir” yazdı o da bana
O sırada İstanbul’da olan ablası girdi
sohbete  
“Belki de kimsenin senin için değişmesine gerek duymadığında değişir hayat  ” cümlesi düştü ekrana  
Kuşadası’nda aynı masada bir internet sitesi üzerinden yazışırken bir anda yüzlerce kilometre uzakta, farklı farklı şehirlerden bizi takip edenler de katılmış oldu sohbete   
Gecenin sonunda yatağıma uzandığımda pencerenin köşesinde bir yıldız ışıldıyordu  
Aynı anda kaç kişi bakıyoruz o yıldıza diye
düşündüm  
Huzursuz ilişkiler kuşağıyız biz  Bir sevgiyi taşımayı bilmiyoruz  Ağır geliyor Alışkanlıklarımız kızgınlığı taşımaktan yana  Daha iyi bildiğimiz bir eylem, kaslarımız buna daha dayanıklı  
Bir sevgiliyi sevmenin sorumluluk-sabır bilinci kaybolmuş çoğumuzda  
Kız kardeşim geçenlerde söyledi  
“Suçluluk duygusu taşımaktansa kızgınlığı tercih ediyorsun” dedi Doğru  Kızarsam
unutabiliyorum belki de  
Kızarsak unutabiliyoruz  
Eski bir hikâyeyi anlattığımda “senden nasıl nefret edebilir ki bir insan” diye sormuştu bir
arkadaşım şaşkınlıkla  
“Benden nefret etmek beni özlemekten
daha kolay” demiştim  
Kolayına kaçarız hepimiz  
Değişen bir şey yok  
Birileri gelecek, bir süre için hayatı değiştirecek  
Sonra her şey aynı  
Yollar aynı, kuşlar aynı, aylar aynı  
Sen yaranı göstermiş olacaksın ona Diyeceksin ki “bak buradan vurdular beni  ” Orayı öpecek can-ı gönülden O öptükçe sen “iyileştim” sanacaksın, “bu sondur” diyeceksin  
Sonra gün gelecek   Öptüğü yerden vuracak seni  
Biri gelecek, hiçbir şey değişmeyecek  
Yıldız bana bakıyor  Sen de görüyor
musun onu bir yerde?
İclal Aydın
|
|
|