07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cebrail'in Modernizmi
Cebrail'in Modernizmi Yazısı - Cebrail'in Modernizmi M Ali Gökhan - M Ali Gökhan Yazıları
Tanrı'n yine konuştu bugün benimle  Bukez huşu ve sessizlikle dinlemedim  ''Bir karar verin'' dedim; hanginiz duracaksınız şahdamarımda?
Kaburgamı çalıp seni yarattı, aşık ederek damarlarıma koydu seni, şimdi ise karşıma çıkararak midemi bulandırıyor
Ne alıp veremediği var benim organlarımla? Ya sen neden alet oluyorsun bu oyuna?
O'nun camilerinde ayakkabılar, benim ibadethanemde kalpler çalınıyor  Arsız bir ilişki bu  
Sabah 05:45; alkolik sabahlardan birisi  Mutfakta geceden kalan yarısı ezilmiş bira kutuları  Yerde bir minder ve açık bırakılmış bir laptop  Dinlenme modunda, o bile yorulmuş, bunu görmemek için gözlerini kapatmış demek ki  
Bir adamdan gelen mesaj açık  Bir sayfalık bir mesaj, son cümle ''ilişkimiz devam ediyor,bana biraz süre tanı''   
Ne garip huyları var Tanrı'nın konuşmak için  Cebrail'i kullanmıyor demek artık  
Bir dakika; şimdi de beynime mi saldırınız? İlişkiniz devam ediyorsa ki ediyor diyor; benim seninle olan neyim, ne, nasıl yani, bizim devam eden ne? Sen o adamla ilişki devam ettiriyorsan, ben neyin devamını yaşıyorum? Alkolik sabahlar iğrenç olur ama bu kadar    mı olabilir mi? mı olmalı mı?
Yani biz dün gece 3 kişi mi yattık?
Hangimizin kaburgasıydı kullandığı Tanrı'nın; seni yarattığı?
En son babaannem başımdan aşağı kaynar su dökerek yıkardı beni  Sen neyi yıkamak adına kaynar suları boca ettin şimdi?
Alelacele giyilen pantolon, şahdamardan söküp atmak için bakılan bilekler  Kızılay'da börekçi olur mu ki bu saatlerde? Yabancı kentte olmanın dezavantajı işte  Payitahtta bulurdum bir börekçi  Var mıdır acaba bu saatte canı acıyan başka birisi daha, karşılıklı geçip boşboş bakışabileceğim birisi  Yok!
Denizsiz kentlerde nasıl acı çeker insanlar? Kızılay'ın yarı sökük, bastığında altından su fışkıran kaldırımları ilk kez mutlu etti beni bu sabah, her basıp su çıktığında, içimden çıktın,hızlı hızlı  
bir sabah bu Ne çok isterdim rüyada olmayı şimdi  Yok sen değil, sabah  
Devamı ne olacak? Ne sormam gerek sana şimdi? İsmi ne, neden; ya da en entel halimle problem ne mi diye sormalıyım? Yok, şerefsiz; soru falan yok  Cevap önce gelince soruya gerek yok ki  
2 ay oldu di mi o alkolik sabah geçeli  Şimdi aynı evdeyiz  Hatta dün gece kahve bile istedin benden Kalmak için geldiğimi sanman çok enteresan geliyor bana şu an  
Yapılan resmi silmek için çizgilerin üzerinden silgiyi geçirmek gerek 
M Ali Gökhan
|
|
|